*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Αυγούστου

Συνεδριάζει την Δευτέρα 3/8 το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης, ωστόσο δεν θα συζητηθεί η κανονιστική για το Λημνίο που θα παραμείνει δυστυχώς αν και ολοκληρωμένο, κλειστό για όλον τον Αύγουστο!

02 Αυγούστου


Αγνοείται η τύχη 23χρονου στη Λίμνη Κερκίνη Σερρών
Στη λίμνη Κερκίνη Σερρών, στη περιοχή Λιμνοχωρίου στις 31/7 και ώρα 2015, δύο (2) αδέλφια ημεδαποί, ηλικίας 23 και 28 ετών, ενώ ψάρευαν με βάρκα, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, ανετράπη η βάρκα και έπεσαν στο νερό. Ο 28χρονος κατάφερε να διασωθεί κολυμπώντας έως την όχθη, ενώ ο έτερος, αγνοείται. Προανάκριση ενεργείται απο το Α.Τ. Ηράκλειας, ενώ γίνονται έρευνες για να βρεθεί ο 23χρονος που δεν έχει δώσει ακόμη ίχνη ζωής...και οι δικοί του εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους.
Σύλληψη 49χρονου διακινητή στον Έβρο ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 4 μη νόμιμους μετανάστες 
 

Συνελήφθη το Σάββατο (1-8-2015) το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου Έβρου (ύψος οικισμού Λύρας), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 49χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ. 
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 49χρονος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.
 Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα. 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.
Απάτη σε κλήρωση του Τζόκερ 
Χιλιάδες είναι οι καταγγελίες τηλεθεατών οι οποίοι παρακολουθούσαν κλήρωση του τζόκερ στη Σερβία όταν ενώ κληρώθηκε ο αριθμός 27 στην οθόνη εμφανίστηκε ο αριθμός 21. Το λάθος χαρακτηρίστηκε τεχνικό ωστόσο υποψίες κινήθηκαν όταν η επόμενη μπάλα η οποία εμφανίσθηκε στη σειρά ήταν ο αριθμός 21. Οι εισαγγελικές αρχές της χώρας ανακρίνουν την παρουσιάστρια και τους συντελεστές της εκπομπής αφού κατηγορούνται για απάτη.
Πανσερραϊκός – SKODA ΞΑΝΘΗ 0-0
 ΦΙΛΙΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ, ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
 
 
 
Ισόπαλο δίχως τέρματα ήταν το πρώτο φιλικό επί ελληνικού εδάφους για την SKODA ΞΑΝΘΗ. Το Σάββατο το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου είχαν ευκαιρίες και τρία δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο, όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν απέναντι στον Πανσερραϊκό που ανέβηκε στο β’ μέρος, χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με το προπονητικό επιτελείο να βγάζει τα συμπεράσματά του από την 4η αναμέτρηση προετοιμασίας. Στις καλύτερες στιγμές του αγώνα, στο 2’ το σουτ του Ορφανίδη πέρασε άουτ, ενώ το πλασαριστό σουτ του Σολτάνι λίγο αργότερα, μετέτρεψε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας. Στο 17’ διπλό δοκάρι είχε η SKODA ΞΑΝΘΗ. Σε σέντρα του Σολτάνι αμυντικός με κεφαλιά παραλίγο να παραβιάσει την εστία της ομάδας του καθώς στην προσπάθειά του να διώξει η μπάλα, αυτή χτύπησε στη συμβολή των δοκών και στην επαναφορά ο Καπετάνος με νέα κεφαλιά είδε την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να απομακρύνεται. Στο 26’ και 33’ τα σουτ του Γουάλας μπλόκαρε ο Ανδρούτσος ενώ στο 39’ ο αριστερός μπακ συνεργάστηκε με τον Έλτον αλλά ο Ανδρούτσος απέκρουσε το πλάγιο δυνατό σουτ του πρώτου και στη συνέχεια απομάκρυνε αμυντικός πριν περάσει η μπάλα την γραμμή τέρματος. Στο 40’ γκολ του Καπετάνου ακυρώθηκε ως off side. Στο 45’ δυνατό σουτ του Ορφανίδη απέκρουσε ο Ανδρούτσος σε κόρνερ και στην εκτέλεσή του από τον Λουσέρο, ο Καρυπίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Στην τελευταία καλή φάση του ημιχρόνου ο Λουσέρο έκανε το πλασαριστό σουτ που μετατράπηκε σε κόρνερ από τον Ανδρούτσο. Ο Πανσερραϊκός στο πρώτο μέρος προσπάθησε να απειλήσει με μακρινά σουτ του Παπαστεργίου και του Ρούτση που δεν βρήκαν στόχο.
Στο 67’ το σουτ του Τόμιτς πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μέλκα σε ένα δεύτερο ημίχρονο χωρίς πολλές ευκαιρίες. Στο 86’ η προσπάθεια και το σουτ του Ρομάριο πέρασε άουτ. Στο 88’ άστοχο ήταν το ψηλοκρεμαστό σουτ του Παπαστεριανού.
SKODA ΞΑΝΘΗ (α’ μέρος): Τσενάμο, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Καρυπίδης, Γουάλας, Βασιλακάκης, Έλτον, Λουσέρο, Σολτάνι (30’ λ.τρ. Φασίδης), Ορφανίδης Π., Καπετάνος.
SKODA ΞΑΝΘΗ (β’ μέρος): Δεμένικος, Μπέρτος, Ζαραδούκας, Λισγάρας, Καρυπίδης (68’ Χατζητερζόγλου), Παπαστεριανός, Τόμιτς, Λουσέρο (68’ Κολλαράς), Φασίδης, Ορφανίδης Π. (54’ Νάκας), Ράνος.
Η 11άδα του Πανσερραϊκού στο α’ μέρος: Ανδρούτσος, Στεριανός, Βιτλής, Βοσκόπουλος, Σιάκκας, Τσιμίκας, Μπαντάκ, Ρούτσης, Μπονέρης, Τσομαχασβίλι, Παπαστεργίου.
Η 11άδα του Πανσερραϊκού στο β’ μέρος: Μέλκας, Στεριανός, Καψάλης, Σιάκκας (73’ Βιτλής), Κουκόλης, Ανδρέου, Μπαλού, Ατματζίδης, Προβατίδης, Ντα Κόστα, Ρομάριο.
Επόμενο παιχνίδι για την SKODA ΞΑΝΘΗ, αυτό της Τετάρτης στη Βέροια (19:00).
Συνέντευξη Κώστα Φλίσκα, τι δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας για την φετινή προετοιμασία
 Ο αρχηγός της SKODA ΞΑΝΘΗ Κώστα Φλίσκας μιλάει στο επίσημο site της ομάδας για την φετινή προετοιμασία, τα φιλικά και την αγωνιστική χρονιά που έρχεται, ενώ παράλληλα «θυμάται» στιγμές από την 10χρονη συνεχόμενη παρουσία του στην ξανθιώτικη ομάδα…
Η περσινή σαιζόν ολοκληρώθηκε με τον τελικό κυπέλλου. Εκτός από τις εμπειρίες τι άλλο «κρατάει» ο αρχηγός της ομάδας από όλη τη χρονιά;
Ο τελικός ήταν μια αξέχαστη εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη στην ποδοσφαιρική μας καριέρα αν και μας έμεινε η πικρία για την τελική έκβαση του αγώνα. Εκτός από τις αναμνήσεις όμως κρατάμε τον τρόπο με τον οποίο φτάσαμε μέχρι το τέλος της διοργάνωσης και την φιλοσοφία σε κάθε παιχνίδι του θεσμού καθώς επίσης και τις ιδιαίτερες στιγμές που μας χάρισε ο κόσμος με την παρουσία του στο ΟΑΚΑ.
Κατά τη διάρκεια της σαιζόν υπήρξαν κι άλλες στιγμές όμως με την κάθε μια να έχει τη δική της σημασία. Για παράδειγμα οι διαδοχικές ισοπαλίες στην αρχή του 2015 που μας κράτησαν πιο πίσω στη μάχη της 5άδας…
Από τις 7 Ιουλίου στα γήπεδα με διαδοχικές προπονήσεις αλλά και τέσσερα φιλικά. Υπάρχουν κάποια στοιχεία της προετοιμασίας που την κάνουν διαφορετική;
Κάθε προετοιμασία είναι κουραστική κι έχει τα δικά της στοιχεία. Για παράδειγμα φέτος στις προπονήσεις κατά κανόνα δουλεύουμε σε ολιγομελής ομάδες ακολουθώντας το ίδιο πρόγραμμα, γεγονός που βοηθά καλύτερα στην αφομοίωση της τακτικής. Γενικά όμως το ζητούμενο είναι ένα. Η βελτίωση και ο μέγιστος βαθμός ετοιμότητας με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Η παρουσία του Λουτσέσκου από την αρχή της χρονιάς πιστεύω ότι θα λειτουργήσει θετικά καθώς έχει τον χρόνο να δουλέψει και να παρουσιάσει τη νέα ομάδα.
Διαφορετική η προετοιμασία, διαφορετικά και τα φιλικά από τις προπονήσεις. Πως ζεις αυτή την προσπάθεια που γίνεται φέτος, στα μέχρι στιγμής παιχνίδια που έχει δώσει η SKODA ΞΑΝΘΗ;
Στα πρώτα φιλικά προετοιμασίας το ζητούμενο είναι να πάρουμε κάποιο χρόνο συμμετοχής για να διαφοροποιηθεί η καθημερινότητα των προπονήσεων. Στη συνέχεια σκοπός είναι να φανεί ο δείκτης επιπέδου της δουλειάς που έχει γίνει, αλλά ταυτόχρονα να βρούμε… φόρμα των πριν τις επίσημες υποχρεώσεις.
Η SKODA ΞΑΝΘΗ μέχρι τώρα έχει δώσει τέσσερα φιλικά παιχνίδια στα οποία κερδίσαμε δύο φορές με ανατροπή και είχαμε τις ισοπαλίες με Πλατανιά και Πανσερραϊκό. Τα αποτελέσματα αυτά έχουν μικρή επίδραση στην ψυχολογία της ομάδας αλλά αν θέλεις σωστή νοοτροπία και αυτοπεποίθηση, είναι σημαντικό να μην χάνεις ούτε στα… φιλικά.
Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος της Ξάνθης από την φετινή χρονιά;
Δεν θέλω να πω κάτι διαφορετικό από ότι πέρσι. Σε κάθε παιχνίδι θα παλεύουμε για τη νίκη, θέλουμε να δημιουργήσουμε και φέτος μία ανταγωνιστική και ποιοτική ομάδα. Το μόνο που θέλω να υποσχεθώ είναι πως θα κάνουμε ότι μπορούμε για να είναι οι Ξανθιώτες περήφανοι για την ομάδα τους.
Η κλήρωση του πρωταθλήματος για την ομάδα πως σου φάνηκε;
Το ξεκίνημα είναι δύσκολο. Παίζουμε στην Τούμπα την πρεμιέρα και τα πρώτα εντός έδρας παιχνίδια είναι με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Αυτό όμως δεν αλλάζει κάτι. Με όλους τους αντιπάλους θα παίξουμε από δύο φορές και σε κάθε παιχνίδι θα τα δίνουμε όλα για τη νίκη.
Μαζί με τους Βασιλακάκη, Παπαστεριανό, Τόμιτς και Έλτον αποτελείτε την πεντάδα του άξονα της μεσαίας γραμμής και θα παλεύετε κάθε εβδομάδα για την 11άδα. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός;
Ανταγωνισμός υπάρχει σε κάθε θέση, σε κάθε ομάδα. Υπάρχουν π.χ. τέσσερις τερματοφύλακες, τρεις επιθετικοί, τέσσερις αμυντικοί κ.ο.κ. Το ζητούμενο είναι ο ανταγωνισμός να είναι υγιής για να βελτιώνεται ο καθένας ατομικά και κατ’ επέκταση η ομάδα. Στην SKODA ΞΑΝΘΗ υπάρχει ο υγιής ανταγωνισμός.
Δέκα χρόνια διαδοχικής παρουσίας στην SKODA ΞΑΝΘΗ. Ποιες είναι οι στιγμές που δεν θα ξεχάσεις εύκολα;
Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι τόσα χρόνια εδώ. Έχω δεθεί και με την ομάδα και με την πόλη έχοντας ζήσει πάρα πολλά. Ο τελικός κυπέλλου, τα ευρωπαϊκά παιχνίδια αλλά και οι αντιθέσεις με τις αγχωτικές σαιζόν για την παραμονή. Εκτός από τα του ποδοσφαίρου όμως, στην Ξάνθη γεννήθηκε και η κόρη μου.
Κουίκ: Δεν βοηθούν την ανόρθωση της Ελλάδας οι “δραχμόβιες” φωνές
Ο υφυπουργός Επικρατείας, μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής για την πάταξη της Διαφθοράς, Τέρενς Κουίκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Το Χωνί”, τόνισε οτι “σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν την ανόρθωση της Ελλάδας οι “δραχμόβιες” φωνές””, ενώ αναφέρθηκε και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, λέγοντας οτι “ας αγωνιούν κάποιοι με το ενδεχόμενο να τους πιάσουμε στη φάκα”.
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, εξηγεί ότι θα βασιστεί στο “πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού” για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και επισημαίνει ότι καμία παράνομη δραστηριότητα δεν μπορεί να μένει στο απυρόβλητο.
Όπως αναφέρει επικαλούμενος εκτιμήσεις της αγοράς, “το παρεμπόριο αγγίζει τα 7,5 δισ. ευρώ, το λαθρεμπόριο των καυσίμων πλησιάζει τα 5 δισ. ευρώ, ενώ πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ είναι η φοροδιαφυγή από τα λαθραία καπνά”.
Αναφορικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ο Κουίκ αναφέρει ότι “χρειαζόμαστε ηρεμία και απόλυτα επικεντρωμένη την προσοχή μας στις επιβεβλημένες μεταρρυθμίσεις, αλλά και στην αξιοποίηση του εμπροσθοβαρούς προγράμματος των 35 δις, που κατάφερε να πάρει αυτή η κυβέρνηση αποκλειστικά για αναπτυξιακά προγράμματα”.
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι “σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν την ανόρθωση της Ελλάδας ούτε οι “δραχμόβιες” φωνές που προκαλούν ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο απίστευτος στόχος ορισμένων να αποκαθηλώσουν την κυβέρνηση, να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές και να δικαιώσουν εκείνους που μιλούσαν για κυβέρνηση παρένθεσης”.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »