*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Ιουλίου

...αλλά ουδέποτε τους έχω δώσει σημασία. Αυτοί που με ξέρουν το γνωρίζουν αυτό

04 Ιουλίου


Λουτσέσκου: ''Δέχομαι τηλεφωνήματα στον πάγκο...''
 
Η ιστοσελίδα ''dolce-sport.ro'' φιλοξένησε ρεπορτάζ που αφορά στον τεχνικό της Ξάνθης, Ραζβάν Λουτσέσκου. Είναι σύνηθες, άλλωστε, να γράφονται διαδοχικά δημοσιεύματα για τον Ρουμάνο από μέσα ενημέρωσης της χώρας του. Αυτή τη φορά ο 46χρονος ρωτήθηκε αν κατά καιρούς έχει δεχτεί τηλεφωνήματα από τα εκάστοτε αφεντικά του, ενώ κοουτσάρει, για να κάνει συγκεκριμένες αλλαγές.
Ιδού η απάντησή του: ''Έχω δεχτεί τηλεφωνήματα στον πάγκο, αλλά ουδέποτε τους έχω δώσει σημασία. Αυτοί που με ξέρουν το γνωρίζουν αυτό...''. Όσο για το ενδεχόμενο να δουλέψει κάποια στιγμή στη Στεάουα Βουκουρεστίου, ανέφερε: ''Είμαι επαγγελματίας προπονητής''.
Το πρόγραμμα της προετοιμασίας
Στο Pravets της Βουλγαρίας, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου RUI Pravets, θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της Ξάνθης. Τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος θα μεταβούν στην Βουλγαρία στις 13 Ιουλίου και θα παραμείνουν μέχρι τις 24 Ιουλίου.
Στο διάστημα της παραμονής της στη γειτονική χώρα, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα δώσει τρία φιλικά προετοιμασίας. Την Τετάρτη 15 Ιουλίου (18:00) με την KF Teuta στην Σόφια (Tsarsko Selo), την Δευτέρα 20 Ιουλίου με αντίπαλο την ομάδα FC Gandzasar στο ίδιο μέρος και ώρα και την Πέμπτη 23 Ιουλίου με αντίπαλο τον Πλατανιά στο Pravets (18:00).
Το τρίτο στάδιο της προετοιμασίας ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν θα συνεχιστεί στην Ελλάδα και στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου, στο ξενοδοχείο «Le Chalet». Προπονητικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές θα παραμείνουν στο Le Chalet από τις 3 έως τις 8 Αυγούστου.
Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας η SKODA ΞΑΝΘΗ θα δώσει τα εξής φιλικά:
1 Αυγούστου: Πανσερραϊκός – SKODA ΞΑΝΘΗ
5 Αυγούστου: Βέροια – SKODA ΞΑΝΘΗ
8 Αυγούστου: SKODA ΞΑΝΘΗ - Ηρακλής
14 Αυγούστου: SKODA ΞΑΝΘΗ - Πανθρακικός
Ντέρμπι για το δημοψήφισμα της Κυριακής, δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Ντέρμπι μεταξύ του «ναι» και του «όχι» δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα της Κυριακής που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Συγκεκριμένα, 5 δημοσκοπήσεις κυκλοφόρησαν την Παρασκευή, εκ των οποίων οι 3 δείχνουν να προηγείται το «ναι», ενώ οι 2 βάζουν μπροστά το «όχι». Ωστόσο, και στις 5 δημοσκοπήσεις αυτό που κυριαρχεί είναι η μικρή διαφορά μεταξύ των ποσοστών των δύο επιλογών.
Από τη μία, η πανελλαδική δημοσκόπηση της ALCO για το «Εθνος» -με αναγωγή- δείχνει ότι το «ναι» λαμβάνει 44,8% και το «όχι» 43,4%.
Η ALCO διενήργησε και μια ακόμη δημοσκόπηση για το «Πρώτο Θέμα», στην οποία το 41,7% δηλώνει ότι θα ψηφίσει «ναι», ενώ το «όχι» επιλέγει το 41,1% των ερωτηθέντων.
Στη μέτρηση της GPO για το Mega, το «ναι/μάλλον ναι» συγκεντρώνει το 44,1% και το «όχι/μάλλον όχι» το 43,7%.
Στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονία για το Bloomberg, το 43% των Ελλήνων σκοπεύει να ψηφίσει «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ενώ 42,5% στηρίζει το «ναι».
Τέλος, η έρευνα της Public Issue για το site της «Αυγής» (κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ), το «όχι» έχει 43%, ενώ το «ναι» έχει 42,5%.
Διαβάστε αναλυτικά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων…
ALCO για το «Εθνος»: Μπροστά το «ναι» κατά 1.4%
Η πανελλαδική δημοσκόπηση της ALCO για το «Εθνος» – με αναγωγή – δείχνει ότι το «ναι» λαμβάνει 44,8% και το «όχι» 43,4%. Το 61% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι με το «όχι» υπάρχει κίνδυνος εξόδου από την Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το «ναι»λαμβάνει 41,5%, ενώ το «όχι» κυμαίνεται στο 40,2 %. Η διαφορά φαίνεται οριακή αλλά τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας και η τάση των αναποφάσιστων δείχνουν ανοδική τάση των υποστηρικτών του «ναι». Η αναγωγή στα έγκυρα δείχνει ότι το ποσοστό του «ναι» φτάνει στο 44,8% και το ποσοστό του «όχι» στο 43,4% με αναποφάσιστους περίπου το 11,8% των ερωτηθέντων.
Το 61% των πολιτών πιστεύει ότι υπάρχει κίνδυνος εξόδου από το ευρώ. ενώ υπάρχει μεγάλη διαφορά σε Αττική και επαρχία.
Στις ηλικίες από 35 ετών έως 65 ετών προηγείται το «ναι», ενώ στις νεότερες ηλικίες το «όχι».
ALCO για το «Πρώτο Θέμα»: Μπροστά το «ναι»
Στην πρόθεση ψήφου της έρευνας, η οποία διενεργήθηκε το τελευταίο τριήμερο (1η με 3 Ιουλίου) σε δείγμα 1.400 ψηφοφόρων, το 41,7% δηλώνει ότι θα ψηφίσει «ναι», ποσοστό το οποίο είναι μόλις κατά 0,6% υψηλότερο από εκείνους που προτιμούν το «Όχι», το οποίο επιλέγει το 41,1% των ερωτηθέντων.
Στο 10,7% ανέρχεται το ποσοστό των αναποφασίστων, ενώ 4,1% δηλώνει ότι θα απέχει από την κάλπη και 2,4% θα προτιμήσει το λευκό.
Σε γενικές γραμμές, η πλειονότητα των ψηφοφόρων ακολουθεί τη γραμμή των κομμάτων που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές, με αποτέλεσμα το «Ναι» να φθάνει στο 78% μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στο 77% σε όσους ψήφισαν το Ποτάμι. 
     Αντιστοίχως, φανατικότεροι υπέρ του «Όχι» είναι οι οπαδοί των ΑΝΕΛ που το επιλέγουν σε ποσοστό 72%, ενώ ακολουθούν εκείνοι του ΣΥΡΙΖΑ με 69% και της Χρυσής Αυγής με 62%. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι μισοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ εμφανίζονται να μην ακολουθούν την γραμμή του άκυρου ή της αποχής που πρότεινε ο Περισσός και στρέφονται κατά 39% προς το «Όχι» και κατά 13% προς το «Ναι».
GPO για το Mega: Μπροστά το «ναι»
Οριακή διαφορά μεταξύ του «ναι» και του «όχι» για το δημοψήφισμα της Κυριακής, δίνει δημοσκόπηση της GPO για το Mega.
Συγκεκριμένα, το «Ναι/Μάλλον ναι» συγκεντρώνει το 44,1% και «Όχι/Μάλλον όχι» το 43,7%.
Ως προς τη σιγουριά της απόφασής τους, οι πολίτες απάντησαν ως εξής: «Σίγουρα ναι» και «μάλλον ναι» το 44,1%, «Σίγουρα όχι» και «Μάλλον όχι» το 43,7%, Λευκό/Άκυρο το 2,5% και Δεν ξέρω/Δεν απαντώ το 9,7%.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »