*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Ιουλίου

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ

05 Ιουλίου


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: «ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ
 
 Λίγο πριν προσέλθει στο 159ο Εκλογικό Τμήμα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης στις 12.30 ο τέως υπουργός και βουλευτής Ξάνθης κος Αλέξανδρος Κοντός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
 «Όλες αυτές τις ημέρες προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε στους πολίτες  τι σημαίνει να είμαστε στην ευρωζώνη, να είμαστε στο ευρώ. Εύχομαι από  αύριο να επικρατήσει σύνεση, να επικρατήσει η λογική. Εύχομαι αύριο να είμαστε ενωμένοι και όχι διαιρεμένοι και διχασμένοι και να αναδειχθούν όλες εκείνες οι πολιτικές πρωτοβουλίες οι οποίες θα δώσουν λύσεις στο αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε»!
Κ. ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ: «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΗΓΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΑΙΚΩΝ «ΚΥΜΑΤΩΝ». ΝΟΘΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ-Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ!
 
Στη 13.30 στο 133ο εκλογικό τμήμα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης ψήφισε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κος Κώστας Ζαγναφέρης ο οποίος αμέσως μετά  ξεκίνησε τις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα με το εξής απόσπασμα από τον Μακιαβέλι: «Το να αρχίσεις έναν πόλεμο είναι τόσο είναι πάρα πολύ εύκολο τόσο ο χρόνος όσο και ο τόπος από τον οποίο μπορείς να τον αρχίσεις. Το να τελειώσεις τον πόλεμο αυτόν είναι δύσκολο και ΔΕΝ εξαρτάται από σένα. Ούτε χρονικά μπορείς να προσδιορίσεις πότε θα τον τελειώσεις, ούτε και σε ποιο σημείο θα τον τελειώσεις»! Δυστυχώς η κυβέρνηση έχει μπλέξει σε έναν τέτοιο κυκεώνα και χρησιμοποιεί τον ελληνικό λαό με ένα νόθο δημοψήφισμα, με ένα δημοψήφισμα παρωδία, στα «όπλα» τα οποία νομίζει ότι έχει, ώστε να κερδίσει τον υποτιθέμενο «πόλεμο» τον οποίο έχει κηρύξει προς τους συμμάχους μας. Εύχομαι και ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι «ΝΑΙ». Αν και η άποψη μου είναι ότι είτε βγει το «ΝΑΙ» είτε το «ΟΧΙ» θα βρεθούμε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή. Για μια ακόμη φορά ο ελληνικός λαός, ο κόσμος ξεπέρασε τους πολιτικούς. Είναι πιο μπροστά από τα γεγονότα και τις εξελίξεις. Να επικρατήσει αύριο σύνεση ώστε να μπορέσουν οι κυβερνώντες να δώσουν λύση στο αδιέξοδο. Και πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι αυτός δεν είναι τρόπος δημοκρατίας όπως διατυμπανίζουν. Οι ηγέτες πρέπει να παίρνουν αποφάσεις. Η ιστορία πρέπει να γράφεται με αποφάσεις ηγετών. Δεν γράφεται με αποφάσεις «λαϊκών κυμάτων». Ο Θεός βοηθός. Εύχομαι αύριο να ξημερώσει μια καλύτερη ημέρα αλλά σίγουρα θα είναι δύσκολη»!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ: «ΗΧΗΡΟ «ΟΧΙ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ & ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»
 

Στο 171ο εκλογικό τμήμα του 1ου Γυμνασίου Ξάνθης προσήλθε στις 11 το πρωί ο γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξανθης προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα! Σε δηλώσεις του στην κάμερα του «XANTHI CHANNEL»  ο κος Χατζηθεοδώρου ανέφερε τα παρακάτω:
 «Σήμερα ο ελληνικός λαός θα δώσει ένα βροντερό μήνυμα!  Βλέπουμε ότι η  συμμετοχή του κόσμου είναι  πάρα πολύ μεγάλη και εξελίσσεται κανονικά. Ευρώπη, θα είναι ένα ηχηρό «ΟΧΙ» που θα είναι ένα δυνατό «εργαλείο» για την διαπραγμάτευση την επόμενη ημέρα αλλά και για την έξοδο της χώρας μας από τη κρίση! Θεωρούμε ότι το μήνυμα σήμερα θα το δώσουμε και στο όποιο κατεστημένο και στην Και όταν στη διαπραγμάτευση αυτή έχεις στο πλευρό σου και τον Ελληνικό Λαό τα πράγματα σίγουρα είναι πιο εύκολα. Έτσι κι άλλιώς θεωρώ ότι θα έχουμε μια συμφωνία έντιμη που θα μας βγάλει από το τέλμα. Φάνηκε και τις τελευταίες ημέρες και μόνο από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό ότι τα πράγματα στην Ευρώπη άρχισαν να αλλάζουν και άρχισε η τράπουλα να ανακατεύεται ξανά! Νομίζω ότι είναι δεδομένο ότι και το καταλαβαίνουν και οι Έλληνες ότι η επόμενη ημέρα θα είναι διαφορετική! Δεν πιστεύω ότι το «ΝΑΙ» θα είναι πάρα πολύ μεγάλο, βέβαια προφανώς και θα υπάρχουν απόψεις διαφορετικές, όμως ένα «ΝΑΙ» μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω. Όμως η ελληνική κυβέρνηση θα διαχειριστεί και το «ΝΑΙ» και το «ΟΧΙ».»
ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ «ΤΟ «ΝΑΙ ΓΟΛΓΟΘΑΣ, ΤΟ ΟΧΙ «ΑΒΥΣΣΟΣ»
Εξερχόμενος του 152ου εκλογικού τμήματος του 9ου Δημοτικού Κυψέλης Ξάνθης όπου ψήφισε λίγο πριν τις 12.20 ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ και ενεργό μέλος της Επιτροπής «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ» κος Ανέστης Αντωνιάδης προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:
«Η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά και από ότι ενημερώθηκα από τη Δικαστική Αντιπρόσωπο η συμμετοχή του κόσμου είναι μεγάλη! Και στην περίπτωση του «ΝΑΙ» και στην περίπτωση του «ΟΧΙ» τα πράγματα είναι δύσκολα. Εγώ ήρθα και ψήφισα «ΝΑΙ» γιατί σε ένα διφορούμενο ερώτημα, μπόρεσα να μεταφράσω καλύτερα το «ΝΑΙ»! Να μεταφράσω το
«ΟΧΙ»¨δεν μπορούσα! Από κει και πέρα, ευτυχώς ήταν μόνο μια εβδομάδα η προεκλογική περίοδος κατά την οποία υπήρχε πολλή λεκτική και διαδικτυακή βία, από αύριο να ηρεμήσουμε όλοι γιατί πολύ φοβάμαι ότι με τέτοια πόλωση που υπάρχει, θα έχουμε και άλλου είδους βία και δεν το θέλουμε με τίποτα. Το «ΝΑΙ» είναι ένας γολγοθάς, το «ΟΧΙ» είναι άβυσσος! Το θέμα είναι ότι σε μια κατάσταση «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» στο μεν ρέμα μπορείς να κολυμπήσεις, στον δε γκρεμό έχεις πέσει και έχεις πεθάνει»..
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ (Δήμαρχος Ξάνθης): «ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ»
Συνοδευόμενος από τη σύζυγο του ο δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος κατέφτασε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο 154ο εκλογικό τμήμα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης. Αμέσως μετά δήλωσε τα εξής:
«Σε μια εποχή που γεννά συνεχώς προκλήσεις το ζητούμενο βεβαίως είναι η ασφάλεια και η σταθερότητα της χώρας! Εύχομαι κανείς από τους συμπολίτες μου να ΜΗΝ ξαναζήσει τις 10 ημέρες που περάσανε! Εύχομαι τη Δευτέρα ενωμένοι να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτό που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε είτε με το «ΝΑΙ» είτε με το «ΟΧΙ». Σε κάθε περίπτωση μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να βγάλουμε τα «κάστανα από τη φωτιά»!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »