*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Ιουνίου

...παρόντες και οι βουλευτές Ρίζος Δημήτριος (Έβρου) και Τσανάκα Αλεξάνδρα (Καβάλας)

04 Ιουνίου


ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΑΘΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ
 
Την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015, στα γραφεία της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης στην Κομοτηνή, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη αναφορικά με το πρόβλημα της μη απόδοσης τίτλων ιδιοκτησίας σε δικαιούχους των προγραμμάτων στεγαστικής αποκατάστασης του Εθνικού Ιδρύματος Υποδοχής και Αποκατάστασης Αποδήμων και Παλιννοστούντων Ομογενών Ελλήνων (ΕΙΥΑΠΟΕ) που έχουν ολοκληρώσει την αποπληρωμή των δανείων τους.
Στη σύσκεψη παρευρέθησαν οι κ.κ. Κάλτσου Κατερίνα (Δ/ντρια Γραφείου της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων) και οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιαννακίδης Ευστάθιος (Ξάνθης), Ρίζος Δημήτριος (Έβρου) και Τσανάκα Αλεξάνδρα  (Καβάλας).
Κατατέθηκαν προτάσεις για την οριστική επίλυση του ζητήματος, ενώ σαν κύρια προτεραιότητα ορίστηκε η στελέχωση της Διεύθυνσης με το απαραίτητο προσωπικό, ειδικότερα σε επίπεδο μηχανικών. Παράλληλα, τέθηκε το θέμα των αδιάθετων ακινήτων και αγροτεμαχίων που βρίσκονται σε εγκατάλειψη, πάρα τον αυξανόμενο αριθμό αστέγων. Επιπλέον, από πλευράς των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, επισημάνθηκε η ανάγκη να δοθεί τέλος σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει επί σειρά ετών μια ευπαθή κοινωνική ομάδα όπως οι Παλιννοστούντες ομογενείς.
Γραφείο Στάθη Γιαννακίδη
Βουλευτή Ξάνθης – ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Σύλληψη 27χρονου σε χωριό της Ξάνθης με όπλα και ναρκωτικά
 Συνελήφθη την Τετάρτη (3-6-2015) το μεσημέρι, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 27χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.  
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, καθώς επίσης και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-1 πιστόλι αερίου
-1 πτυσσόμενη ράβδος (γκλοπ)
-1 γεμιστήρα
-3 συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη, συνολικού βάρους 3,3 γραμμαρίων
-1 συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 1,4 γραμμαρίων
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

32χρονος μοτοσικλετιστής σκοτώθηκε σε Τροχαίο στη Ξάνθη
 

Τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα έχασε 32χρονος μοτοσικλετιστής το βράδυ της Τετάρτης στην Ξάνθη.
Συγκεκριμένα ο 32χρονος οδηγώντας τη μηχανή στο 3ο χλμ. της Ε.Ο. Ξάνθης-Π. Λάγος στις 20.35 κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοιχίο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Ο 32χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ διενεργείται προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα.

Συνελήφθηκαν 2 άτομα στη Νυμφαία –Μετέφεραν λαθραία με 3 δοχεία 37 λίτρα βενζίνη
 
Συνελήφθησαν την Πέμπτη (4-6-2015), τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 61 και 57 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.  
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να πραγματοποιούν είσοδο στη χώρα, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, 3 δοχεία που περιείχαν 37 λίτρα βενζίνης, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι αναλογούντες φόροι και δασμοί. 
Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα βενζίνης.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.
Εξιχνιάστηκαν 5 διαρρήξεις επιχειρήσεων στην Ορεστιάδα 
 
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, πέντε (5) διαρρήξεις επιχειρήσεων, που είχαν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος 2013 – Μάιος 2015, στην πόλη της Ορεστιάδας. 
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 18 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές. 
Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι ο 18χρονος, το παραπάνω χρονικό διάστημα, ενεργώντας είτε μόνος του είτε από κοινού με τον 16χρονο, διέρρηξε, στην Ορεστιάδα, πέντε επιχειρήσεις, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους συνολικά το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα ζευγάρι γυαλιά και διάφορα τρόφιμα – ποτά. 
Σημειώνεται ότι ο 18χρονος δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπή.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »