*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Ιουνίου

ΤΣΕΠΕΛΗΣ: Κάναμε λάθος! Με την «πλατεία» ΤΕΡΑΣ και την κίνηση στο κέντρο! *Ανοίγει με λωρίδα ο πεζόδρομος...!

04 Ιουνίου


ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο «Μ» ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ;
Δρυός πεσούσης...! Και πικρή ομολογία του στενού συνεργάτη του πρώην Δημάρχου Ξάνθης και νυν αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών για το χειρότερο έργο στην ιστορία της πόλης

ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΕ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΓΔΟΥ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
*Αν ανοίξει ο δρόμος μπροστά από το Επιμελητήριο, πιστεύουμε ακράδαντα θα δώσει μεγάλη αποσυμφόρηση στην κίνηση, δήλωσε χθες στην «Ανοιχτή γραμμή» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών!
Μετά από 8 χρόνια κι αφού λοιδορηθήκαμε όσο κανείς από την πρώην δημοτική αρχή, χθες ήρθε η δικαίωση του «Μαχητή» από τα πλέον ΕΠΙΣΗΜΑ χείλη του Δήμου Ξάνθης για την ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ που κρατήσαμε ευθύς-εξ’ αρχής για το έργο ενοποίησης πλατειών! Την πλατεία-ΤΕΡΑΣ που κατασκευάστηκε (και κατασκευάζεται ακόμη και σήμερα με....μπαλώματα!) που στη κυριολεξία «βούλιαξε» το κέντρο της πόλης, την κεντρική αγορά, την Βόγδου, την Ηρώων, την Βενιζέλου και γενικότερα τον εμπορικό ιστό.
Ο λόγος για τον «υπαρχηγό» του πρώην Δημάρχου Ξάνθης και νυν αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Μανώλη Τσέπελη που χθες μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» του Τένη Καμαρίδη από το Xanthi channel με πλήρη εξομολόγηση και ειλικρίνεια, αναφερόμενος στο τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ξάνθη, δήλωσε τα παρακάτω:
«Αν ανοίξει ο δρόμος μπροστά από το Επιμελητήριο, πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα δώσει μεγάλη αποσυμφόρηση στην κίνηση . Στη ζωή μας πρέπει να μάθουμε να λέμε ότι κάνουμε και λάθη. Αυτός που αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεων του , πρώτος είμαι εγώ. Ποτέ δεν κρύφτηκα πίσω από ένα πρόβλημα . Πρέπει να έχουμε τη δύναμη να το διορθώνουμε προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών».
-Μια φράση που σηματοδοτεί πλέον την πρώτη «διάνοιξη» της πλατείας ΤΕΡΑΣ από την Βας. Κωνσταντίνου στην Μιλτ. Γεωργίου κι από εκεί στη Βενιζέλου, ώστε τα οχήματα να μην κάνουν πλέον τον κύκλο...
Πρόκειται φυσικά για έργο που έχει τη σφραγίδα του νυν Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου και το ανήγγειλε ο ίδιος πριν αρκετούς μήνες, γεγονός που δεν επεσήμανε βέβαια στις χθεσινές δηλώσεις του στο Xanthi channel ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μανώλης Τσέπελης, είναι όμως η ΑΛΗΘΕΙΑ και δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς! Να γράφουμε και τα θετικά κι όχι μόνο τα αρνητικά του σημερινού Δημάρχου που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο όταν ήρθε εκ νέου η συζήτηση για την νέα κυκλοφοριακή μελέτη που παραγγέλθηκε επί Στυλιανίδη, απευθυνόμενος στους Μούρκα και Τσέπελη είχε πει παλικαρίσια, «θα πρέπει να ντρέπεστε που είχατε ψηφίσει αυτήν την μελέτη...».

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΕΠΕΛΗΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ
Αναλυτικότερα χθες ο Τένης Καμαρίδης με αφορμή τα παράπονα και καταγγελίες δεκάδων πολιτών για την ταλαιπωρία που υφίστανται από τα νέα έργα της πλατείας (σ.σ. Από το ύψος της Τσιμισκή μέχρι την κεντρική πλατεία...), δήλωσε τα παρακάτω:
«Θέλω να ξέρετε ότι πολλές φορές ένα έργο όταν  γίνεται, αντίθετα με ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα  που γίνεται, αναπτύσσονται και άλλες δραστηριότητες , οι οποίες πραγματικά μπορούν να αλλάξουν τη χρήση αυτού του δρόμου, του πεζοδρομίου. Θέλω να σας πω επίσης ότι σε εκείνο το σημείο που αναφερθήκατε στην κ. πλατεία , είχαμε κατ’ επανάληψη περιπτώσεις βλαβών με το δίκτυο ύδρευσης και παράλληλα, έπρεπε να ελέγξουμε γιατί είχαμε μία δυσλειτουργία στο κομμάτι των ομβρίων , να δούμε κατά πόσο είναι σωστό και να υπολογίσουμε τη μεταφορά του αγωγού . Βρήκαμε την βλάβη , την οποία αποκαταστήσαμε .
Θα ανοίξει ο δρόμος του ταχυδρομείου, αλλά σίγουρα κάποιες διαδικασίες  προκύπτουν πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα , έτσι  ώστε να πάρουμε τη νόμιμη οδό για την εφαρμογή κάποιας διεκπεραίωσης χαρακτηρισμού του δρόμου και παράλληλα μπορεί να έχουμε και 2-3 έργα μικρά δημοπρατημένα, όμως δεν είναι εφικτό αν δεν τα βάλουμε σε μία προτεραιότητα , με σχεδιασμό, ώστε να μην γίνονται μαζεμένα και μπλοκάρουμε όλη την πόλη στο σύνολό της . Κατανοείστε ότι δεν μπορώ να τα κάνω μαζεμένα. Μπορείτε να δείτε μία δημοπρασία, με 2-3 μικρά κομμάτια  παρεμβάσεων ως εργολαβία, αλλά δεν είναι δυνατόν να ανοίξουν όλα παράλληλα . Πιάνουμε ένα κομμάτι, το κάνουμε σε 7-10 μέρες, το συντομότερο δυνατόν που ρίχνει ο εργολάβος το βάρος σε ένα σημείο και μετά πάμε αλλού και να μην ταλαιπωρούμε περισσότερο τον κόσμο.
Ίσως μέχρι την Παρασκευή να το έχουμε τελειώσει (σ.σ. Το κομμάτι από το ύψος της Τσιμισκή μέχρι την κεντρική πλατεία) . Υπάρχουν και τα απρόβλεπτα. Αλλάξαμε όλες τις υποδομές , από σωλήνες , καλώδια. Ό,τι θα μπορούσε να γίνει αποκατάσταση για τα επόμενα 15-20 χρόνια , αξιοποιώντας βεβαίως και την εξέλιξη της τεχνολογίας έγινε.
Μην ξεχνάτε ότι η μελέτη είναι σε εξέλιξη. Έχουμε δύο στάδια ακόμη. Υπάρχει η επιτροπή παρακολούθησης , η επιτροπή διαβούλευσης . Εμείς για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε την μελέτη σαν ευαγγέλιο σε όλη τη διαδικασία εφαρμογής της, πρέπει να τύχει της έγκρισης από το δημοτικό συμβούλιο , με τις όποιες παρατηρήσεις και όποιες προτάσεις, οι οποίες πάντα θεωρώ ότι είναι από όλους αντικειμενικές. Μετά την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο, θα πάει στις επόμενες υπηρεσίες  για να μπει σε έναν δρόμο η εφαρμογή.
Είναι δύο με τρεις προτάσεις σχετικά με τη μελέτη οι οποίες θα αξιολογηθούν κατάλληλα.  Όλες οι προτάσεις είναι στο τραπέζι», τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και κατέληξε με την.... «βόμβα» εξομολόγηση!
«Αν ανοίξει ο δρόμος μπροστά από το Επιμελητήριο, πιστεύουμε ακράδαντα θα δώσει μεγάλη αποσυμφόρηση στην κίνηση . Στη ζωή μας πρέπει να μάθουμε να λέμε ότι κάνουμε και λάθη. Αυτός που αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεων του , πρώτος είμαι εγώ. Ποτέ δεν κρύφτηκα πίσω από ένα πρόβλημα . Πρέπει να έχουμε τη δύναμη να το διορθώνουμε προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών»

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ «Μ»
1. Τον τιμάει τον Μανώλη Τσέπελη η χθεσινή του τηλεοπτική ομολογία....Και κυρίως ότι ως αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών θέλει πλέον να ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ την υφιστάμενη κατάσταση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας», κάτι που δυστυχώς «δεν απασχόλησε ποτέ τους προκατόχους του Λάκη Στυλιανίδη - Δημήτρη Μπένη - Μούρκα και Νίκο Σπυριδόπουλο».

2. Οι κυρίως υπεύθυνοι ωστόσο της «πλατείας-ΤΕΡΑΣ» που κυριολεκτικά ΡΗΜΑΞΕ την ζωή των Ξανθιωτών, έχουν αντιληφθεί ακόμη τι δυστυχία σκόρπισαν και τι ταλαιπωρία προκάλεσαν και προκαλούν σε δεκάδες Ξανθιώτες;
«Μ»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »