*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Μαΐου

Πρωινές ώρες της Κυριακής στον Έβρο....

24 Μαΐου


Σύλληψη 19χρονου Αφγανού διακινητή ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα σε 19 μη νόμιμους μετανάστες
 Συνελήφθη την Κυριακή (24-5-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή του Δίλοφου Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα σε δεκαεννέα (19) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν.
Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός διακινητής, διότι μετέφερε παράνομα, με δύο πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, δεκαεννέα (19) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν δύο (2) πλαστικές βάρκες.
 Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.  
Σύλληψη 21χρονου Βούλγαρου στην Αλεξανδρούπολη για κλοπή ποδηλάτου         
Συνελήφθη το Σάββατο 23/5 (23-5-2015) το βράδυ, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, διότι αφαίρεσε, από την πόλη της Αλεξανδρούπολης, ένα ποδήλατο. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε το αφαιρεθέν ποδήλατο, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.  
5 ανήλικοι οι δράστες της κλοπής δίκυκλης μοτοσικλέτας στην Κομοτηνή
Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, μία κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας και μία απόπειρα, που είχαν διαπραχθεί, πρώτες πρωινές ώρες της 22-5-2015, στην πόλη της Κομοτηνής.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε (5) ημεδαπών, ηλικίας 16, 12, 12, 13 (άντρες) και 13 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της απόπειρας κλοπής.
Συνελήφθησαν προχθές (22-5-2015) το απόγευμα, στην Κομοτηνή, από τους παραπάνω αστυνομικούς τέσσερις (4) από τους δράστες, ηλικίας 13, 12, 12 (άντρες) και 13 (γυναίκα) ετών.
Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι οι δράστες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, με διαφορετικές συνθέσεις, αφαίρεσαν, από την πόλη της Κομοτηνής, μια δίκυκλη μοτοσικλέτα, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ακόμη μια, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε το αφαιρεθέν δίκυκλο, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Σημειώνεται ότι ο 12χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπή.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.
Σύλληψη 42χρονου  για παράνομη οπλοκατοχή στη Κομοτηνή
Συνελήφθη το Σάββατο (23-5-2015) το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων. 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 42χρονου, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν :
•1 ξύλινο ρόπαλο, μήκους 60 εκατοστών
•1 πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο (γκλοπ)
•1 αναδιπλούμενο μαχαίρι, συνολικού μήκους 15 εκατοστών
•1 στυλό – σπρέι ακινητοποίησης
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »