*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Απριλίου

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕΚΕ - ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ Το πρώην ξυλοκάρβουνο Σταυρούπολης, μετατρέπεται σε πάρκο Φυσικής Ιστορίας!

21 Απριλίου


Πάνω απο 200 εργαζόμενοι της ΣΕΚΕ, καπνοκαλλιεργητές και πολίτες της Σταυρούπολης με επικεφαλής τους Αλέξανδρο Κοντό-Παναγιώτη Ταρενίδη και τον Δήμαρχο Ξάνθης συμμετείχαν στην δενδροφύτευση

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ
*Ο άγονος χώρος 10 στρεμμάτων του πρώην «ΔΡΥΜΟΣ», δεντροφυτεύτηκε με 300 περίπου δενδρύλλια σε μια προσπάθεια αναβάθμισης περιβάλλοντος σε όλη τη περιοχή, κάνοντάς την πιο ελκυστική!
280-300 δενδράκια τελικά, φυτεύτηκαν από τις 11 το πρωί και μετά στον χώρο του παλαιού εργοστασίου ξυλοκάρβουνου «ΔΡΥΜΟΣ» με πρωτοβουλία της ΣΕΚΕ και σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης. εξωραΐζοντας την παραμελημένη επί χρόνια έκταση  10 στρεμμάτων σε χώρο αναψυχής και πρασίνου.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που όπως τόνισαν τόσο ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης όσο και ο Γ. διευθυντής της ΣΕΚΕ και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός, έχουν ως στόχο τνα συμβάλουν στην ποιότητα του περιβάλλοντος, ώστε ένας παραμελημένος στη κυριολεκτικά χώρος εδώ και επί χρόνια μετά την παύση λειτουργίας του ξυλοκάρβουνου, ν’ αλλάξει αισθητική και να  γίνει ελκυστικός στους επισκέπτες του, ενώ στο χώρο θα δημιουργηθεί και Μουσείο Φυσικής ιστορίας προκειμένου να τον επισκέπτονται σχολεία στις εκδρομές τους αλλά και επισκέπτες της περιοχής.
Στην δενδροφύτευση βοήθησαν οικειοθελώς πάνω απο 200 άτομα, στη πλειοψηφία τους εργαζόμενοι της ΣΕΚΕ, καπνοκαλλιεργητές της Σταυρούπολης και κάτοικοι της περιοχής με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Κυριάκο Παπαδόπουλο, καθώς επίσης και στελέχη της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης, ενώ δεντράκια φύτεψαν μεταξύ των άλλων τόσο ο ίδιος ο βουλευτής με τον Πρόεδρο της ΣΕΚΕ Παναγιώτη Ταρενίδη, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, αλλά και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης που ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση. Παρόντες επίσης στην επιχείρηση δενδροφύτευση, ο αντιδήμαρχος Δόμησης και δημοτικής αστυνομίας Απόστολος Αγκόρτσας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών και Πρασίνου Μανώλης Τσέπελης και πολύς κόσμος ενώ με καθυστέρηση στήριξαν την πρωτοβουλία και βρέθηκαν στο χώρο ανάπλασης ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών υπηρεσιών Γιώργος Παπασταματίου κλπ, ενώ το κλίμα που επικράτησε ήταν ιδιαίτερα…φυσιολατρικό μολονότι ο καιρός δεν βοήθησε ιδιαίτερα, αφού ακόμη και μικρά παιδιά με την...τσουγκράνα στο χέρι έπεσαν με τα "μούτρα" στη δουλειά! Με ένα μικρό παιδάκι μάλιστα να "κλέβει" κυριολεκτικά την παράσταση...
Ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο προσκλητήριο της ΣΕΚΕ απο το πρωϊ με μεράκι και ενθουσιασμό ξεκίνησε τις δενδροφυτεύσεις, φορώντας καπελάκια της ΣΕΚΕ  υπό τις οδηγίες των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πρασίνου να φυτεύουν τα δεντράκια, ενώ οι κάτοικοι της Σταυρούπολης δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους γιατί ένας παραμελημένος επί χρόνια χώρος, κυριολεκτικά αλλάζει όψη!

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ
Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος αναφέρθηκε στον εθελοντισμό αλλά και στην προσπάθεια του Δήμου Ξάνθης να προχωρήσει σε παρόμοιες αναπλάσεις πρασίνου χώρων που έχουν παραμεληθεί στους οικισμούς της πόλης, ώστε να δώσουν καλύτερης ποιότητας ζωή και συνθήκες στους δημότες, ευχαριστώντας την ΣΕΚΕ που πήρε την πρωτοβουλία να συμβάλει στις προσπάθειες του Δήμου Ξάνθης.
Μιλώντας μάλιστα στο Xanthi channel ο Δήμαρχος Ξάνθης δήλωσε τα παρακάτω:
«Με πολλή χαρά δεχτήκαμε την πρωτοβουλία της ΣΕΚΕ , μίας εταιρίας η οποία δείχνει και το έντονο αλλά και μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή. Στελέχη της ΣΕΚΕ , εργαζόμενοι  μαζί με εργαζομένους του δήμου και στελέχη του δήμου , δεχτήκαμε να δημιουργήσουμε ένα πάρκο σήμερα με σκοπό και να αξιοποιηθεί ο χώρος , ως χώρος επίσκεψης και αναψυχής μαθητών αλλά και μεγαλυτέρων σε ηλικία ανθρώπων , αλλά και για να δείξουμε το έμπρακτο ενδιαφέρον του δήμου αλλά και των κατοίκων και των εταιριών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή για τη διατήρηση και διαφύλαξη του περιβάλλοντος . Προσθέτουν αυτές οι ενέργειες και στην περιοχή και στο μέλλον των παιδιών μας».
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Σταυρούπολης Κυριάκος Παπαδόπουλος τόνισε με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση οτι, "επιτέλους υλοποιείται ένα όνειρό του για την ανάπλαση της συγκεκριμένης περιοχής 10 στρεμμάτων, απο την εποχή που ακόμη ήταν  Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου του πρώην Δήμου Σταυρούπολης".
Στο χώρο υπήρχαν νερά και σάντουϊτς για τους εθελοντές, ενώ σε χρόνο ρεκόρ άλλαξε η όψη της περιοχής....

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΡΕΝΙΔΗΣ: ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ...
Όπως είπε ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης, παρόμοιες πρωτοβουλίες για πράσινο και ανάπλαση χώρων θα πάρει κι άλλες η εταιρεία σε συνεργασία με τους εργαζόμενους του εργοστασίου και τους πολίτες.
Μιλώντας στο Xanthi channel εμφανώς ικανοποιημένος από την συμμετοχή των εργαζομένων και του κόσμου, ο κύριος Ταρενίδης δήλωσε τα παρακάτω:
«Βρισκόμαστε στον Δαφνώνα, στο δρόμο που πάει για το Καρυόφυτο , εδώ στον παλιό Δρυμό. Είναι μία περιοχή, μία ιδέα της ΣΕΚΕ για τα περιβαλλοντικά που προσφέρει η ΣΕΚΕ που είναι πάρα πολλά . Είναι μία ιδέα δική μας που σε συνεργασία με τον δήμο είναι αυτό που βλέπετε σήμερα .Φυτέψαμε γύρω στα 300 δέντρα σε αυτή την περιοχή, η οποία ήταν τελείως άγονη, δεν είχε τίποτα  και πιστεύω θα αναβαθμιστεί σημαντικά και για λόγους περιβαλλοντολογικούς και διδακτικούς, να έρχονται τα σχολεία , να βλέπουν την ποικιλομορφία των δέντρων που βάλαμε σήμερα. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον δήμο Ξάνθης γιατί ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της ΣΕΚΕ και το πράσινο , τους αντιδημάρχους και όλο τον κόσμο , τα παιδιά του δήμου που σήμερα είναι μαζί μας και τους ανθρώπους που ήρθαν από την περιοχή, από τη Σταυρούπολη, από τον Δαφνώνα και τους συναδέλφους από τη ΣΕΚΕ που ανταποκρίθηκαν για να έρθουν να προσφέρουν την εθελοντική εργασία τους στην δενδροφύτευση . Πιστεύω ότι η ΣΕΚΕ θα συνεχίσει αυτή την μεγάλη προσπάθεια, στο περιβαλλοντικό τμήμα έχουμε περίπου 15 γεωπόνους, δεν είναι να φυτεύουμε μόνο δέντρα, συμβουλεύουμε στους καπνοπαραγωγούς για την προστασία, τα φυτοφάρμακα, το περιβάλλον, τα πλαστικά Όλα τα καπνά που παράγονται φέτος στη Σταυρούπολη, γύρω στα 1.400 στρέμματα  είναι βιολογικά από φέτος . Είναι μία μεγάλη προσφορά στο περιβάλλον αυτό που κάνει σήμερα η ΣΕΚΕ . Θέλω να ευχαριστήσω και τα ΜΜΕ  που είστε σήμερα εδώ»

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΕΚΕ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Φορώντας το χαρακτηριστικό μπλε καπελάκι της ΣΕΚΕ ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την συμμετοχή και των μικρών παιδιών στον εθελοντισμό και την προσπάθεια αξιοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος στο παλιό εργοστάσιο ξυλοκάρβουνου στη Σταυρούπολη, αναφέροντας τα παρακάτω:

«Είμαστε εδώ με τα παιδιά από τον δήμο, με τον δήμαρχο , τους αντιδημάρχους και με πολλούς συναδέλφους από τη ΣΕΚΕ για τη δενδροφύτευση. Η ΣΕΚΕ έχει ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα προστασίας του περιβάλλοντος . Ασκεί και εφαρμόζει φιλοπεριβαλλοντικές πολιτικές στις δράσεις που αναπτύσσει στην παραγωγή των καπνών. Προστατεύει το περιβάλλον, τον παραγωγό , παράγει προϊόντα που προστατεύουν τον καταναλωτή και βέβαια σήμερα το αποδεικνύει έμπρακτα αυτό με τη δενδροφύτευση εδώ, στην άγονη περιοχή του ξυλοκάρβουνου του Δρυμού να δημιουργήσει ένα πάρκο φυσικής ιστορίας . Είναι διαφόρων ειδών τα δέντρα που φυτεύουμε.  Θα ακολουθήσει ένας χώρος όπου θα έχουμε αρωματικά φυτά και όλα αυτά γίνονται σε εθελοντική βάση. Οι άνθρωποι του δήμου, ο δήμαρχος , οι αντιδήμαρχοι, πάρα πολλοί εργαζόμενοι της ΣΕΚΕ , άνθρωποι από την περιοχή, όλοι εδώ συμβάλλουμε ΜΑΖΙ να δώσουμε μία νέα ζωή σε αυτή την έκταση που μέχρι τώρα δεν είχε δέντρα, αλλά τώρα θα γίνει πάρα πολύ όμορφη. Πριν 2 χρόνια επένδυσε η ΣΕΚΕ στην περιοχή το συγκρότημα με τα ξηραντήρια με τα θερμοκήπια λειτουργεί υποδειγματικά, δίνει εισόδημα, δίνει ζωή σε όλη την περιοχή και βέβαια ό,τι άλλο χρειάζεται η περιοχή θα το κάνουμε με καλή διάθεση και μεγάλη προσπάθεια.
 Η ΣΕΚΕ είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα και θα συμβάλει όσο μπορεί σε συνεργασία με τον Δήμο, τους Φορείς και τους κατοίκους για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, ώστε με τον τρόπο αυτό να γίνει μια περιοχή ακόμη πιο ελκυστική και για τους επισκέπτες της».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »