*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Απριλίου

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΩΣ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ

16 Απριλίου


 Χωρίς τις απαιτούμενες εγκρίσεις αδειών, ένα δέντρο και δύο δεντράκια έκοψε το πρωϊ της Πέμπτης ο Δήμος Ξάνθης στον εξωτερικό χώρο του Κυβερνείου με εντολές του Δημάρχου, επειδή ήτανε...στραβά! Το ένα πάντως "εμπόδιζε" τον....πλακόστρωτο του Elisso Hotel!


Ένα μεγάλο δέντρο (αυτό που επί χρόνια κρατούσε και τη σκιά στο χώρο) και δύο μικρά δεντράκια (Σ. Σ. το ένα δεντράκι πάντως  εμπόδιζε τον πλακόστρωτο του Elisso Hotel), έκοψε το πρωϊ της Πέμπτης συνεργείο του Δήμου Ξάνθης, στο χώρο που μέχρι πρότινος υπήρχε η εξέδρα του ΚΥΒΕΡΝΕΙΟΥ.
Γείτονες και κυρίως η κυρία  Ελένη που δάκρυσε βλέποντας τους εργάτες του Δήμου Ξάνθης να κόβουν το δέντρο και τα δύο δεντράκια.
Μάλιστα η κυρία Ελένη διαμαρτυρήθηκαν έντονα ρωτώντας "τι ήταν αυτό που "ενόχλησε" τον Δήμο Ξάνθης και προέβη στην κοπή των τριών δέντρων και αν είχε ο Δήμος Ξάνθης την απαιτούμενη άδεια απο τις αρμόδιες υπηρεσίες για το κάνει αυτό".
Πληροφορίες του "Μ" αναφέρουν ότι τα δέντρα κόπηκαν διότι ήταν στραβά (!) μετά από προσωπική απόφαση του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου ο οποίος ισχυρίζεται οτι θέλει να βάλει εκεί...παρτέρια και χωρίς την απαιτούμενη έγκριση αδείας απο την Πολεοδομία, το Δασαρχείο, την Δασική υπηρεσία και την 4η Εφορία Νεωτέρων Μνημείων. 
Σημειώνεται οτι στον κοινόχρηστο χώρο που υπάρχει δίπλα και είναι άγνωστο αν πληρώνει μίσθιο στον Δήμο, η εταιρεία Elisso Hotel που τον χρησιμοποιεί, έστρωσε γκαζόν χωρίς άδεια απο τον Δήμο Ξάνθης...
ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΤΑΥΡΑΚΑΡΑ-ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ
Αποκλειστικές πληροφορίες  του "Μ' αναφέρουν οτι μετά τις σημερινές εξελίξεις, κατέθεσαν ως δύο απλοί πολίτες μήνυση στην Αστυνομία Ξάνθης κατά ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ (σε αυτήν φωτογραφίζει ευθέως τον Δήμαρχο Ξάνθης ο Μανώλης Φανουράκης) οι Παναγιώτης Σταυρακάρας και Μανώλης Φανουράκης, κατηγορώντας τον Δήμο Ξάνθης οτι παράνομα έκοψε τα τρία δέντρα!  
"Μαζί μου τον δικαιολογώ κ.Δημαρχόπουλο να διακατέχεται απο εμπάθεια και να λειτουργεί όπως θέλει, έπρεπε όμως να σεβαστεί την γειτονιά και κυρίως έπρεπε να σεβαστεί τον θεσμικό του ρόλο. Όταν ο Δήμος Ξάνθης χωρίς την άδεια κανενός, λειτουργεί με τέτοια αυθαιρεσία και μάλιστα με δόλο και πρόθεση κόβοντας τρία υγιή δέντρα,  τότε οι απλοί πολίτες, τι θα έπρεπε να κάνουν;;;" δήλωσε στο "Μ" ο Μανώλης Φανουράκης. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »