*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Μαρτίου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

27 Μαρτίου


*Άριστος είναι ο διπλωμάτης που στέλνει το Υπουργείο Εξωτερικών στην Ξάνθη και αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα από 1/4/2015.
Πρόκειται για τον Θάνο Καφόπουλο, ένθερμο υποστηριχτή της Ευρωπαϊκής ιδέας και κουλτούρας που διετέλεσε από το 2010-2014 γενικός πρόξενος της Ελλάδος στο Μόντρεαλ και οι πρώτες πληροφορίες που πήραμε είναι εξαιρετικές.
.......
*Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι το ΥΠΕΞ όχι μόνο δεν καταργεί το Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων στη Ξάνθη όπως διέδιδαν κάποιοι εγχώριοι και αποτελούσε ευσεβείς πόθους του Τουρκικού Προξενείου και των φερέφωνων του, αλλά το αναβαθμίζει με έναν εξαιρετικό διπλωμάτη που μπορεί να θέλει λίγο χρόνο για να ενημερωθεί για τα νέα του καθήκοντα και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, είναι όμως Ευρωπαϊστής και ήδη εδώ και 2-3 βδομάδες ενημερώνεται για το τι συμβαίνει στη περιοχή από διπλωμάτες που πέρασαν από το εδώ γραφείο και όχι μόνο...
Καλώς νάρθει λοιπόν και καλή του επιτυχία.
.....
*Είχε δεν είχε, τόκανε το σχόλιό του για τον Μπάμπη Ευστρατίου ο Giannis Σιδηρόπουλος, σε σχέση με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
-Πάντα καλοπροαίρετα βέβαια....Μην πάει αλλού ο νους σας!
.....
*Έγραψε λοιπόν ο G.Σ:
«Ως προς την παρέλαση στην Ξάνθη, η αλήθεια είναι ότι παρά τις καλές προθέσεις των διοργανωτών, ο συντάκτης των κειμένων που αναγνώστηκαν -για όσους έκαναν τον κόπο να τα ακούσουν ή σοκαρίστηκαν από κάποιες λέξεις- είχε ατυχείς εμπνεύσεις. Το έτος 2015 και σε μια κοινωνία πολυπολιτισμική δεν μπορεί να γίνεται λόγος για “ανωτερότητα της φυλής και τους γένους”  και για ρητορική εμφανώς επικίνδυνη με φοβερά μαργαριτάρια. Το ότι υπάρχει μια εθνική επέτειος δεν σημαίνει ότι γίνονται αποδεκτές όλες οι εθνικιστικές και ρατσιστικές κορώνες του προηγούμενου αιώνα»
.....
*Να υποθέσω ότι συντάκτης των κειμένων που μεταδόθηκαν από τους παρουσιαστές της παρέλασης δια της...ανάγνωσης, δεν μπορεί να ήταν, ούτε ο κύριος Πετρίδης Μάριος, ούτε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης που στο τελευταίο δελτίο τύπου της Περιφέρεια δήλωσε χρησιμοποιώντας απλή και λαϊκή γλώσσα ότι, «το πρόβλημα των Τεναγών χρονολογείται «από απωτάτων χρόνων», ούτε φυσικά ο Θανάσης Μουσόπουλος ή ο Γιώργος Μπατζακίδης που προτάθηκε να επιμεληθεί του επετειακού τόμου για τα 50 χρόνια ΘΛΕ, οπότε...
-Το «ψάχνω» από δω, το ψάχνω από εκεί...
Στο τέλος καταλήγω και πάλι στο όνομα Μπάμπης (ή Χαράλαμπος) Ευστρατίου!
-Καθότι ο Παράσχος, γράφει αποκλειστικά και μόνο τους λόγους του Δήμαρχου Τοπείρου Θωμά Ευστρατίου.
....
*Και η απαραίτητη διευκρίνιση...Δεν άκουσα τα συνθήματα του ή των εκφωνητών της παρέλασης (Ευστρατίου-Πετρίδης), οπότε και δεν γνωρίζω ποια ήταν τα κείμενα που σόκαραν τον Γ. Σιδηρόπουλο ή τα...φοβερά μαργαριτάρια που ακούστηκαν και ενδεχομένως να σόκαραν και τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ!
-Μήπως θα μπορούσε όμως να μου δώσει λεπτομέρειες ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης που ως αρθρογράφος, το πιο πιθανό να είναι αυτός ο συντάκτης των κειμένων που απλά μετέδιδαν (διάβασαν) οι  δύο υπεύθυνοι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης που ορίστηκαν από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη;
.....
*Και επειδή συμφωνώ απολύτως με τον όψιμο ΣΥΡΙΖΑίο κύριο G. Σιδηρόπουλο ότι, «Το έτος 2015 και σε μια κοινωνία πολυπολιτισμική δεν μπορεί να γίνεται λόγος για “ανωτερότητα της φυλής και τους γένους”  και για ρητορική εμφανώς επικίνδυνη με φοβερά μαργαριτάρια», θα παρακαλέσω στην επόμενη παρέλαση της 25ης Μαρτίου ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης να αναθέσει την σύνταξη των κειμένων των εκφωνητών, είτε στην υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Κλεοπάτρα, είτε στο νέο γραφείο τύπου του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, είτε στον...Αμπντουλχαλήμ Δεδέ.
-Είναι κι αυτό μια ταπεινή άποψη. Αρκεί να μην αισθανθούν άσχημα οι κύριοι Χουσείν και Γ. Σιδηρόπουλος τα περί «ανωτερότητας της (Ελληνικής) φυλής και του γένους!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »