*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Μαρτίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

13 Μαρτίου


Ακατανόητη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επίθεση που δέχτηκε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού από τους ξενοδόχους της Θράκης.  Δεν έχουμε εικόνα για την αποτελεσματικότητα ή μη Μ. Αμοιρίδη σε όσα σχεδιάζει (και είναι νωρίς), απλώς μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι κάνει αρκετά διαφορετικά πράγματα από τους προκατόχους του, χωρίς να προβούμε σε θετικές ή αρνητικές κρίσεις για το έργο του.
(Ο πρώην υβριστής του Γ. Παυλίδη Γ. Σιδηρόπουλος στο Xanthipress)
-Ακατανόητη η επίθεση των ξενοδόχων, κατανοητό όμως το δικός σου...γλείψιμο στον «επενδυτή» του πρώην κάμπινγκ Μυρωδάτου..

...................

Είμαστε (σ.σ. μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας) στο Βώλακα της Δράμας, σε μια εξαιρετική τουριστική μονάδα, ξενοδοχείο, εστιατόριο, καφέ κλπ. Τέτοιες μονάδες έχουμε σε πολλά σημεία της Περιφέρειας μας.. Τα γνωρίζουμε; Σας βεβαιώνω ότι είναι εκπληκτικά.. Ανακαλύψτε τα....»
(Ο Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης με την σύζυγό του στο Face book)
-Μην στεναχωριέσαι... Κάθε μέρα που περνάει, σας «ανακαλύπτουμε» όλοι μας...!

ΣΕΜΝΑ & ΤΑΠΕΙΝΑ
*Ούτε μπορείτε να φανταστείτε το πόσα τηλέφωνα δέχτηκα χθες για την «φωτογραφία» που έβαλε στο face book ο Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης καλώντας εμάς τους κοινούς θνητούς να... ανακαλύψουμε την... εξαιρετική τουριστική μονάδα στο Βώλακα Δράμας! (σ.σ. Ούτε χορηγός να ήτανε...).
......
*Και φυσικά δεν θα σας πω πως σχολίαζαν οι περισσότεροι, όχι μόνο την φωτογραφία, αλλά και την... λεζάντα από κάτω!
-Ειλικρινά ο Γιώργος πιστεύει ότι αυτού του είδους η «επικοινωνία» με τους πολίτες που ασχολούνται με το face book, ενισχύει το πολιτικό του προφίλ;
-Γιατί εγώ ως ψηφοφόρος του, περιττό να του πω πως αισθάνθηκα...
......
*Επίσης και με όλο σεβασμό στον παλιό μου «φίλο» και δικηγόρο, θα ήθελα να ρωτήσω τον Περιφερειάρχη αν το να συνοδεύεται παντού από τη σύζυγό του (ακόμη και στα κάλαντα της Περιφέρειας...), αποτελεί επικοινωνιακό τρικ ή απλή προσωπική υπόθεση.
-Διότι κατά γενική ομολογία, ελάχιστοι πολιτικοί μας συνήθισαν σε κάτι τέτοιο...
.....
*Βέβαια το ότι κάνω στον κύριο Παυλίδη τα παραπάνω ερωτήματα, δεν σημαίνει ότι με το ζόρι θέλω και να μου «απαντήσει»....
-Άλλωστε δεν έχω και ιδιαίτερη αγωνία για κάτι τέτοιο!

Η «κόντρα» Στράτου Βαλσάμη και Μωραϊτη με email....!
Με email στα ΜΜΕ η απάντηση-σχολιασμός  του Στράτου Βαλσάμη για τα ντοκουμέντα που αποκάλυψε ο Στέλιος Μωραϊτης. Διαβάστε πως σχολίασε:
«ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ:   Δ Ε Ν    Α Σ Χ Ο Λ Ο Υ Μ Α Ι    Μ Ε    Γ Ε Λ Ε Ι Ο Τ Η Τ Ε Σ».   
Ανάλογη σε ύφος ήταν και η «καυτή»ανταπάντηση του Στέλιου Μωραϊτη:
«ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΕΞ’ ΙΔΙΩΝ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ, ΑΛΛΑ  ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΩΝ «ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ» ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΥΓΙΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. ΟΥΔΕΙΣ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑ».

Βαριές καμπάνες σε δύο για τον ξυλοδαρμό φοιτητή!
Ένας 22χρονος σερβιτόρος και ο 32χρονος φίλος του από τη Κομοτηνή, καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ξάνθης, για τον ξυλοδαρμό φοιτητών σε μπαρ της γειτονικής πόλης.
Το περιστατικό του ξυλοδαρμού συνέβη τον Απρίλιο του 2013, σε μπαρ που βρίσκεται στην πλατεία της Κομοτηνής, όταν φοιτητές είχαν αρνηθεί να πληρώσουν λογαριασμό 8 ευρώ για σφηνάκια επειδή ο σερβιτόρος δεν τους είχε κόψει απόδειξη.
Μάλιστα όπως αποδείχτηκε από τα στοιχεία που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, ο τραυματισμός του ενός φοιτητή ήταν ιδιαίτερα σοβαρός αφού χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο της Αθήνας για την αποκατάσταση του σαγονιού του από τους δράστες.
Το δικαστήριο επέβαλε στον 32χρονο δράστη φυλάκιση 5 ετών για βαριά σωματική  βλάβη σε βάρος του φοιτητή και φυλάκιση 2 ετών με 3ετή αναστολή για συνέργεια στον 22χρονο συγκατηγορούμενό του, κηρύσσοντας ωστόσο αθώους τους δύο ιδιοκτήτες των μαγαζιών.

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΚΟΣΜΑΤΟΣ
Από το ΔΠΘ ο ένας εκ των τριών γενικών γραμματέων του υπουργείου Δικαιοσύνης!
Ενώπιον του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η ορκωμοσία των νέων γενικών γραμματέων, οι οποίοι ορίστηκαν με κοινές αποφάσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του κ. Παρασκευόπουλου. Συγκεκριμένα γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης ο Κωνσταντίνος Γ. Κοσμάτος, λέκτορας του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών, στο γνωστικό αντικείμενο της Εγκληματολογίας στο ΔΠΘ. Ο κ. Κοσμάτος είναι πτυχιούχος Νομικής ΑΠΘ (1991), με μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών (1993) και Διδάκτορας του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1996). Από το 1993 είναι Δικηγόρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης («Παρ' Αρείω Πάγω» από το 2004), με αποκλειστική ενασχόληση σε υποθέσεις ποινικού δικαίου σε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας. Το 2013 του απονεμήθηκε το «Βραβείου Δημητρίου Μπαμπάκου» από την Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων, ως διάκριση "για το ήθος και την ικανότητα κατά την άσκηση του λειτουργήματος και για την συμβολή στην προαγωγή της ποινικής επιστήμης". Από το 2002 διδάσκει στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αρχικά ως ειδικός επιστήμονας και από το 2010 ως λέκτορας του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών, στο γνωστικό αντικείμενο της Εγκληματολογίας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »