*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Μαρτίου

Στις 8-9 Απριλίου οι πρώτοι αγώνες, στις 29-30 οι επαναληπτικοί.

17 Μαρτίου


Κύπελλο Ελλάδας: Super vs Football League
Στα ημιτελικά με Ηρακλή η SKODA Ξάνθη!
 
Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός και Ηρακλής – SKODA Ξάνθη θα... μονομαχήσουν για τα δυο εισιτήρια του τελικού του Κυπέλλου - Στις 8-9 Απριλίου οι πρώτοι αγώνες, στις 29-30 οι επαναληπτικοί.
Χωρίς... εμφύλιο μεταξύ ομάδων που μετέχουν στην ίδια κατηγορία θα... συνεχιστεί ο... δρόμος στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης και η Skoda Ξάνθη θα παίξει κόντρα στον Ηρακλή, για μία... θέση στον μεγάλο τελικό του δεύτερου τη τάξει θεσμού του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις έδρες των εκπροσώπων της Football League, όπως προέκυψε από την κλήρωση, κάτι που σημαίνει πως το διήμερο 8-9 Απριλίου, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» θα υποδεχθεί τους «ερυθρόλευκους» στην Ριζούπολη και ο «Γηραιός» στο Καυτανζόγλειο τους Ακρίτες. Οι επαναληπτικοί αναμένεται να διεξαχθούν το διήμερο 29-30 Απριλίου.
Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει την παρουσία του σε τελικό Κυπέλλου για 39η φορά (είναι πολυνίκης με 26 κατακτήσεις ενώ έχει και 12 χαμένους τελικούς), ο Απόλλων Σμύρνης για 2η φορά (μετά τον χαμένο τελικό του 1996 με το βαρύ 1-7 από την ΑΕΚ) και ο Ηρακλής για 6η (1 φορά Κυπελλούχος και 4 φορές φιναλίστ), ενώ η Skoda Ξάνθη δεν έχει καταφέρει ποτέ να αγωνιστεί στον τελικό της διοργάνωσης.
Τα ζευγάρια:
Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός
Ηρακλής - Skoda Ξάνθη
 Θέμα... με τον τελικό!
Στον... αέρα βρίσκεται η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς η ΕΠΟ έστειλε έγγραφο στην διεύθυνση του ΟΑΚΑ ζητώντας την παραχώρηση των εγκαταστάσεων για τις 16 Μαΐου, ωστόσο, η απάντηση ήταν αρνητική, καθώς έχει προγραμματιστεί εκδήλωση και όπως είναι εύκολα αντιληπτό, δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση του τελικού. Η απάντηση του... Ολυμπιακού Σταδίου ήταν η 23η Μαΐου, αλλά τη συγκεκριμένη ημερομηνία, βάσει του προγράμματος της Super League, είναι προγραμματισμένη η σέντρα των play offs του πρωταθλήματος. Για τον λόγο αυτό, η Ομοσπονδία θα στείλει έγγραφο στην διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της πρώτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας, ζητώντας ημερομηνία που... βολεύει, σε σχέση με τις υποχρεώσεις των ομάδων.
Ζήτησε ντόπινκ κοντρόλ ο Πιαλόγλου
Πριν από την έναρξη της διαδικασίας της κλήρωσης ο εκπρόσωπος της Skoda Ξάνθης, Αριστείδης Πιαλόγλου, ζήτησε να γίνει ντόπινγκ-κοντρόλ σε όλες τις ομάδες ενόψει των ημιτελικών του Κυπέλλου και δεν υπήρχε κάποια διαφωνία από τους εκπροσώπους των άλλων τριών ομάδων. Μάλιστα ο Σάββας Θεοδωρίδης ο οποίος βρέθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ για λογαριασμό του Ολυμπιακού τόνισε πως "εμείς ως Ολυμπιακός δεν έχουμε κανένα πρόβλημα".
Αγραφιώτης: «Ομάδα τίτλων ο Ολυμπιακός»
Ο Δημήτρης Αγραφιώτης, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μετά την κλήρωση υποστήριξε: «Σε αυτή την φάση αντιμετωπίζουμε μία ομάδα με ιστορία και ο Ολυμπιακός αν δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα δεν θα έχει προβλήματα». Για το αν είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός, ανέφερε: «Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και ομάδα τίτλων».
Δέλκος: «Στόχος ο τελικός»
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Ηρακλή, Γιάννης Δέλκος, δήλωσε: «O Ηρακλής θα αντιμετωπίσει μία καλή ομάδα όπως είναι η Ξάνθη. Θα διεκδικήσει και τα δύο παιχνίδια. Γίνεται καλή δουλειά από τον τεχνικό και τους συνεργάτες του και στόχος είναι ο τελικός». Για τον πρωταθλητισμό ανέφερε: «Είναι ο επόμενος στόχος. Θα προσπαθήσουμε να τον κατακτήσουμε και να επιστρέψουμε στην Super League». Ακόμα για την... ιστορία του "ζευγαριού", σχολίασε: «Η ιστορία είναι με την πλευρά μας, καθώς έχουμε προκριθεί σε βάρος της Ξάνθης».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »