*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Μαρτίου

Σήμερα στις 09.30 το μνημόσυνο για τον Παναγιώτη Ανδρικόπουλο στο εκκλησάκι του Γηροκομείου Ξάνθης

15 Μαρτίου

Είναι απαραίτητο να ελεγχθούν τα έξοδα, τα ταξίδια και οι δημόσιες σχέσεις του σημερινού Δημάρχου Ξάνθης γιατί προκαλούν το κοινό αίσθημα...και κυρίως την "περίφημη" συνδημότισσά!
Σεμνά &Ταπεινά
Ως πότε ο Τσέπελης κι ο κάθε Τσέπελης θα αθωώνονται απο τα δικαστήρια, ελλείψει...δόλου; Πότε θα ελεγχθούν οι "πλουτίσαντες" απο την Τοπική Αυτοδιοίκηση; 
*Μου έλεγε δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Δημάρχου Ξάνθης οτι το χειρότερο "κουσούρι" -έτσι ακριβώς το αποκάλεσε-, του Μπάμπη Δημαρχόπουλου, είναι η διγλωσσία του...
Δηλαδή άλλα να λέει απο μπροστά, άλλα πλαγίως και εντελώς άλλα όταν έρθουν τα δύσκολα! Και φυσικά να παρεμβαίνει σε όλους και να δίνει εντολές, αλλά χωρίς να φαίνεται...για να μπορεί στους τρίτους να τα αναιρεί και να δηλώνει…άγνοια!
.....
*Στη περίπτωση για παράδειγμα του αρμόδιου Αντιδήμαρχου Δόμησης που έστειλε 4 επίσημα έγγραφα στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης και ο υπερ-αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μανώλης Τσέπελης αφού επέπληξε τον συνάδελφό του, του είπε "μην μας ξαναστείλεις τέτοιο έγγραφο στην υπηρεσία, εμείς δεν πρόκειται να το κάνουμε αυτό...", καραμπινάτη δηλαδή παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας, το πιο πιθανό ο Δημαρχόπουλος να είπε στον Απόστολο Αγκόρτσα, να γίνουν τα νόμιμα και την ίδια ώρα να είπε όμως και στον Τσέπελη....γράψτον! Αρκεί να μη φαίνεται ο ίδιος βέβαια...
.....
*Η ηθική αυτουργία του σημερινού Δημάρχου Ξάνθης επιβεβαιώθηκε άλλωστε κι απο τον ίδιο στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για στο θέμα της ΔΕΥΑΞ, όπου είναι θέμα χρόνου η παρέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής Ξάνθης, ειδικότερα μετά την "κουτοπονηριά" του νυν Προέδρου και απόστρατου Μαρίνου Σδρέβανου που δύο μέρες μετά το "πολύκροτο" δημοτικό συμβούλιο όπου ξεδόντιασε τον ίδιο και τον Δήμαρχο για τις αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων της ΔΕΥΑΞ σύσσωμη η αντιπολίτευση, προέβη και στο τρομερό ατόπημα..
-Ν' αλλάξει χωρίς απόφαση του Δ.Σ., την προηγούμενη απόφαση που είχε αναρτηθεί σ το ΔΥΑΥΓΕΙΑ, σύμφωνα με την οποία αναγνώριζαν τους παλιούς μισθούς, ανεξάρτητα της δικαστικής απόφασης του Εφετείου!
Είναι φανερό ότι δεν πάει άλλο. 
.....
*Καραμπινάτη η παράνομη πράξη του Μαρίνου Σδρέβανου, που εκτός των άλλων, αποδεικνύει και την ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ του συγκεκριμένου Προέδρου! Με μια διαφορά...
Ότι μπορεί να ισχυρίζεται ο ίδιος ότι για να το κάνει αυτό, είχε πάρει εντολή από τον Δήμαρχο Ξάνθης…
-Αυτός όμως υπογράφει κι όχι ο Δημαρχόπουλος! Μάλιστα στην ανακληθείσα δεύτερη απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΞ που αναιρούσε την….πρώτη απόφαση, αμφιβάλω αν είχε κανείς άλλος! Ακόμη και ο Ηλιάδης…
.....
*Το ένα λάθος όμως,  φέρνει το άλλο.....Και το ότι ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μαρίνος Σδρέβανος μετά τις "φωνές" που του έβαλε ο Θανάσης Ξυνίδης ακύρωσε την προηγούμενη ανάρτηση στο ΔΥΑΥΓΕΙΑ, όχι μόνο δεν αναιρεί την επικινδυνότητά του, αλλά επιβεβαιώνει και την πρόθεση και τον ΔΟΛΟ του, αφού αν δεν φοβότανε, δεν θα πρόβαινε στη συγκεκριμένη ανάρτηση!
-Δεν μπορεί όμως τόσο ο Σδρέβανος όσο και ο κύριος Δημαρχόπουλος να συνεχίζουν να λειτουργούν με τον τρόπο, επειδή υπάρχει ο Ξυνίδης…! Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό!
.....
*Φυσικά τόσο για το νέο έγγραφο που αναρτήθηκε στο ΔΥΑΥΓΕΙΑ, όσο και για τον τρόπο απόσυρσής τους, ο Μαρίνος Σδρέβανος αυτήν την φορά δεν έχει άλλοθι οτι δεν "διάβασε" το....email του Νομικού συμβούλου της ΔΕΥΑΞ Στέργιου Γιαλάογλου! Όπως ισχυρίζονταν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο…
....
*Είναι επίσης εμφανές οτι ο σημερινός Δήμαρχος Ξάνθης "πελαγοδρομώντας" συνεχώς, πιστεύει όπως και ο προκάτοχός του οτι, "απο την ώρα που άλλοι υπογράφουν, αυτός μπορεί ναι μεν να δίνει τις εντολές, οι ποινικές ευθύνες όμως βαρύνουν τους υπογράφοντες...."
Δεν είναι όμως έτσι, γιατί τόσο οι σημερινοί Εισαγγελείς, όσο και οι σημερινοί δικαστές, δύσκολα θα πεισθούν αυτήν την φορά οτι.....δεν υπάρχει δόλος ή δεν γνώριζαν….στις παράνομες πράξεις των αυτοδιοικητικών! Και στην Κυβέρνηση, δεν είναι πλέον οι "γαλάζιες" Κυβερνήσεις, ή οι συγκυβερνήσεις της διαπλοκής γαλάζιων και πράσινων., ώστε να συνεχίζουν να μένουν στο απυρόβλητο, τόσο η «τεράστια» περιουσία που έκαναν κάποιοι αυτοδιοικητικοί από την ημέρα που ασχολήθηκαν με τον Δήμο Ξάνθης, ή ότι τυγχάνουν προστασίας από το σύστημα…
......
*Κοντά βέβαια σε όλα αυτά, θα πρέπει επιτέλους και η αντιπολίτευση κάποια στιγμή να ασκήσει το ρόλο της...
Μάλιστα αυτό που είναι άμεσα απαραίτητο γιατί προκαλεί...
-Να ελεγχθούν τα έξοδα και οι δημόσιες σχέσεις του σημερινού Δημάρχου Ξάνθης  Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου και τα συνεχή ταξίδια του στην Αθήνα και παντού, οχι μόνο γιατί προκαλούν το κοινό αίσθημα αλλά και γιατί δεν είναι δυνατόν να πληρώνει ο Δήμος, για να πηγαίνει ο ίδιος στα πολιτικά συμβούλια της Νέας Δημοκρατίας και να μένει 3ήμερα στην Αθήνα...
….
*Απο 1/9/2014 που ανέλαβε Δήμαρχος Ξάνθης ο κύριος Δημαρχόπουλος, άμεσα θα πρέπει να ελεγχθούν όλες οι απευθείας αναθέσεις που έχει κάνει (σ..σ. Άκουσον! Άκουσον! Για ήχο στην υποδοχή του Πατριάρχη 2.500 ευρώ, στον άνθρωπο που προεκλογικά είχε την ηχητική κάλυψη των προεκλογικών του συγκεντρώσεων...) και οι δημόσιες σχέσεις, τα ταξίδια του, οι διανυκτερεύσεις του κλπ του μέχρι σήμερα! 
Έχω την εντύπωση οτι υπερβαίνουν κατά πολύ του προκατόχου του Δημάρχου Ξάνθης και η πρώτη που θα εξοργιστεί όταν τα πληροφορηθεί θα είναι η περίφημη συνδημότισσά..!
.....
*Κι ένα τελευταίο για τον «Μπάμπη» που παραμένει….Μπάμπης, γιατί μερικά πράγματα δεν αλλάζουν…
-Σταμάτα να προκαλείς, σταμάτα να νομίζεις ότι έγινε Δήμαρχος, ΜΟΝΟΣ σου! Σταμάτα την έπαρση .....Απλά σου «έκατσε» η συγκυρία και οι "μέντορές" σου νάναι καλά..!
Στη ζωή όμως και στη πολιτική, όσο δύσκολο είναι το ανέβασμα, τόσο πανεύκολο είναι….το κατέβασμα και το τσάκισμα!
…..
*Και κλείνω αυτό το κομμάτι με μια υπενθύμιση. Οτι σήμερα στις 09.30 στο εκκλησάκι του Γηροκομείου Ξάνθης, οργανώνεται απο τους φίλους του στη Ξάνθη (Κώστα Ζαγναφέρη, Στάμο Τριμίτζιο κλπ) μνημόσυνο για τα 40 απο το θάνατο του Αείμνηστου Προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης Παναγιώτη Ανδρικόπουλου.
-Προσκεκλημένοι όλοι οι φίλοι του κι αυτοί που λάτρεψαν και εκτίμησαν την ανθρωπιά, το μεγαλείο της ψυχής του, την αρχοντιά και την προσφορά του στη Ξάνθη....Καλή Κυριακή.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »