*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Φεβρουαρίου

ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ Θα μεταδοθεί η παρέλαση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού έστω και σε βιντεοσκόπηση!

13 Φεβρουαρίου


Καταλυτική η παρέμβαση Κουίκ και Παναγιώτη Σγουρίδη, με Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Πατούλη μίλησε ο Δήμαρχος Ξάνθης ζητώντας την συνδρομή και στήριξή τους στον θεσμό

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ: 25 Αυτοδιοικητικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα έρθουν στην Ξάνθη το τελευταίο 3ήμερο, θα έχουμε τεράστια επισκεψιμότητα αν βοηθήσει λίγο ο καιρός…!
Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις με την ΝΕΡΙΤ στο θέμα της μετάδοσης της παρέλασης του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρχαν κυρίως από τον Υφυπουργό Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, αλλά και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σγουρίδη.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος που συμμετείχε στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ την Πέμπτη, συζήτησε το συγκεκριμένο θέμα με τον Πρόεδρο κ.Τατούλη ζητώντας την συνδρομή του, αλλά και με τον Ξανθιώτη δημοσιογράφο και παρουσιαστή του Mega Ιορδάνη Χασαπόπουλο. Παράλληλα από την πλευρά τόσο της δημοτικής αρχής, όσο και του Κέντρου Πολιτισμού, έγιναν επαφές με τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA αλλά και το MAKEDONIA T.V. και όλα είναι πλέον ανοιχτά....αφού σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπάρχει και «στροφή» της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ προκειμένου να μεταδώσει την παρέλαση, έστω και σε βιντεοσκόπηση...

Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΑΝ ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Πιο αναλυτικά: Η Διοίκηση της ΝΕΡΙΤ οφείλει να καλύψει το καλύψει το Καρναβάλι της Ξάνθης, γιατί στο χάρτη της Ελλάδας, υπάρχει και η Θράκη, ήτα η καθαρή δήλωσή του ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουϊκ, με αφορμή την απόφαση του κρατικού καναλιού να μεταδώσει απευθείας φέτος την παρέλαση της Πάτρας.
Δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τέρενς Κουίκ καταγγέλλοντας την απαράδεκτη απόφαση της ΝΕΡΙΤ.
 «Πριν από λίγο συνομίλησα με Ξάνθη που στις 22 του μηνός διοργανώνει το περίφημο ετήσιο καρναβάλι. Μου μεταφέρθηκε η δικαιολογημένη οργή του κόσμου, καθώς η ΝΕΡΙΤ, παρά τα εκατομμύρια ευρώ ανταποδοτικά τέλη που εισπράττει κάθε χρόνο από τους κατοίκους του νομού, αρνείται να μεταδώσει - έστω και μαγνητοσκοπημένα - την μεγάλη αυτή αποκριάτικη εκδήλωση, ζυγίζοντας με διαφορετικά μέτρα και με διαφορετικά σταθμά αντίστοιχες εκδηλώσεις που καλύπτει και μάλιστα σε ζωντανή σύνδεση, όπως αυτή της Πάτρας.
Εκτιμώ, ότι πέρα από την αναμφισβήτητα διαχρονική και κλασσική παρέλαση του Δήμου Πατρέων, η ΝΕΡΙΤ δεν έχει κανένα δικαίωμα να αγνοεί και την 50η επέτειο της παρέλασης της Ξάνθης, πόλη που αποτελεί έναν από τους σημαντικούς εθνικούς πυρήνες της παραμεθόριας Βόρειας Ελλάδας.
Ως Επικεφαλής του περιφερειακού Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ζητώ από την Διοίκηση της ΝΕΡΙΤ να αναθεωρήσει την απαγορευτική της απόφαση, η οποία είναι άλλο ένα δείγμα του τρόπου, με τον οποίο σκέφτονται οι εκλεκτοί της απελθούσας κυβέρνησης. Στο χάρτη της Ελλάδας υπάρχει και η Θράκη».

ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΙΟΡΔΑΝΗ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ –ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΔΕ -25 ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 3ΗΜΕΡΟ!
Επαφές ωστόσο για το θέμα της αναμετάδοσης της παρέλασης του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού μετά την άρνηση της ΝΕΡΙΤ την τελευταία στιγμή, είχε και ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος την Τετάρτη, συμμετέχοντας στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης συζήτησε το θέμα τόσο με τον Ξανθιώτη δημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο όσο και με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ.Πατούλη.
Μάλιστα όπως αποκάλυψε στον «Μ» ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος αναμένονται στη Ξάνθη 25 δήμαρχοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα τιμήσουν με την παρουσία τους το Ξανθιώτικο Καρναβάλι και θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και την παρέλαση του τελευταίου 3ημέρου.
«Θα έχουμε φέτος τεράστια επισκεψιμότητα από την Ελλάδα αλλά και το Εξωτερικό, αν βοηθήσει λίγο ο καιρός...» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος...

ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΥΡΑΤΖΗΣ    
ΣΤΟ μεταξύ στην αγορά της Ξάνθης βρέθηκε χθες το πρωί ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης, προκειμένου να μοιράσει προσωπικά ο ίδιος με τους συνεργάτες του, το πρόγραμμα του Καρναβαλιού αλλά και των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Σήμερα Παρασκευή ο κύριος Λύρατζης θα βρεθεί στην αγορά της Δράμας (το πρωί0 και της Καβάλας (είναι ανοιχτή και το απόγευμα), ενώ αύριο Σάββατο θα βρεθεί στη Κομοτηνή, μοιράζοντας με προσωπικές επαφές με τους καταστηματάρχες και τους πολίτες το πρόγραμμα και το έντυπο υλικό για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2015.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »