*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιανουαρίου

Παναθηναϊκός - SKODA Ξάνθη 0-1 Πως βαθμολογούμε τους παίχτες, συγχαρητήρια του Αλέξανδρου Κοντού σε Λουτσέσκου και παίχτες!

30 Ιανουαρίου


Σηκωσέ το…τιμημένο! Πάει για το κύπελλο η Skoda Ξάνθη!
Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε η Skoda Ξάνθη μέσα στη Λεωφόρο το βράδυ της Πέμπτης, κερδίζοντας 0-1 τον Παναθηναϊκόπαίρνοντάς την πρόκριση στους 8 και περιμένοντας πλέον τον…επόμενο αντίπαλο! Κι αν είναι κι ο ΟΦΗ, ακόμη καλύτερα!
Η SKODA Ξάνθη, έδωσε απάντηση με την εμφάνισή της και στον «γραφικό» Αναστασίου που απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι ένας μικρός προπονητής, για μια τόσο μεγάλη ομάδα! 
Αμέσως μετά την πρόκριση της ομάδας, ο βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός συνεχάρη Λουτσέσκο, ποδοσφαιριστές και Πανόπουλο για την θριαμβευτική εκτός έδρας νίκη της ομάδας μας, δηλώνοντας με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, "ευχαριστούμε την ομάδα μας που για μια ακόμη φορά μας έκανε τόσο ευτυχισμένη την Ξάνθη και τους φιλάθλους της..."
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Ανοιχτό ήταν το παιχνίδι από το ξεκίνημα του αγώνα. Η SKODA ΞΑΝΘΗ γνώριζε πως ήθελε γκολ για να κυνηγήσει την πρόκριση και μετά τις δύο υποψίες ευκαιριών του Παναθηναϊκού με τον Πέτριτς και τον Καρέλη, στη συνέχεια και μέχρι να συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο είχε κερδίσει δύο κόρνερ ενώ προσπάθησε να σκοράρει με τον Γουάλας. Στο 7ο λεπτό ο Ομπόντο δέχθηκε ένα δυνατό μαρκάρισμα από τον Δώνη με αποτέλεσμα να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες για το γδάρσιμο στο δεξί του πόδι, σε μία φάση που ο διαιτητής δεν έδειξε καμία κάρτα. Στο 13’ ο μέσος της SKODA ΞΑΝΘΗ προσπάθησε να σκοράρει, όμως το μακρινό του σουτ απέκρουσε στη δεξιά του γωνία ο Κοτσόλης. Η ξανθιώτικη ομάδα ήταν σαφώς καλύτερη στο ξεκίνημα έχοντας καλή οργάνωση και ψάχνοντας το γκολ αλλά το μόνο που κέρδισε μέχρι το 25’ ήταν τρία κόρνερ ενώ στο ίδιο χρονικό σημείο οι τελικές ήταν 4 για τους φιλοξενούμενους και 1 για τους γηπεδούχους.
Αξίζει να αναφερθεί πως στο 18ο ο Νάνο και στο 21’ ο Σίλντεφελντ υπέπεσαν σε φάουλ πάνω στους Σολτάνι και Κλέιτον αντίστοιχα, με τον διαιτητή ωστόσο να μην κάνει χρήση της κίτρινης κάρτας και σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Το ημίχρονο έκλεισε και με άλλες φάσεις που δημιούργησαν ένταση. Ο Καπετάνος στο 45’ βρέθηκε στο έδαφος από το μαρκάρισμα του Σίλντεφελντ αλλά ο διαιτητής υπέδειξε επιθετικό φάουλ ενώ στις καθυστερήσεις του α’ μέρους ο Γούτας σε μία διεκδίκηση εκτοπίστηκε από τον Μπέργκ με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού να χρησιμοποιεί τον αγκώνα του. Το ημίχρονο έληξε δίχως γκολ μιας και δεν υπήρχαν μεγάλες ευκαιρίες αλλά με την SKODA ΞΑΝΘΗ να υπερέχει και να κερδίζει τις εντυπώσεις.
Οι γηπεδούχοι στο β’ μέρος ξεκίνησαν με μία αλλαγή καθώς στη θέση του Καρέλη πέρασε ο Ατζαγκούν. Η πρώτη καλή στιγμή και σ’ αυτό το ημίχρονο ήταν για τους παίκτες του Λουτσέσκου με τον Λουσέρο έξω από την περιοχή να στρώνει την μπάλα στον Παπαστεριανό αλλά το σουτ έφυγε άουτ. Πρωταγωνιστής στην επόμενη αξιόλογη στιγμή του αγώνα ο Παπαστεριανός καθώς με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα σε φάουλ από πίσω εις βάρος του, ο Μέντες αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Στο ίδιο χρονικό σημείο πέρασε στο παιχνίδι ο Λαγός αντί του Πέτριτς στην 2η αλλαγή του Παναθηναϊκού ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Βασιλακάκης πήρε τη θέση του Παπαστεριανού στην πρώτη κίνηση από πλευράς Ραζβάν Λουτσέσκου. Οι συχνές διακοπές στην αναμέτρηση δεν άφησαν τις δύο ομάδες να βρουν ρυθμό στο πρώτο 20λεπτο της επανάληψης. Στο 73’ η SKODA ΞΑΝΘΗ πραγματοποίησε και την 2η αλλαγή της. Ο Βάλτερ Μπαλούφο πήρε τη θέση του Μπαξεβανίδη με τον Ρουμάνο προπονητή να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του ψάχνοντας το γκολ. Η κατοχή μπάλας και η κυκλοφορία ήταν σχεδόν… απόλυτη για την ξανθιώτικη ομάδα που όμως δεν μπορούσε να διασπάσει την αμυντική διάταξη του Παναθηναϊκού και να βρεθεί με αξιώσεις κοντά στην εστία του Κοτσόλη. Μοιραία δεν υπήρχαν ευκαιρίες και το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το 87’. Στο σημείο όπου ο Καρέλης είχε κάνει το 1-1 στην Ξάνθη, ο Βασιλακάκης σημείωσε το 0-1 στην Αθήνα και σφράγισε την πρόκριση για την SKODA ΞΑΝΘΗ.
Οι καλύτερες στιγμές
2’ Μακρινό άστοχο σουτ του Πέτριτς.
5’ Σέντρα του Λουσέρο, ο Σίλντεφελντ απομάκρυνε και η δυνατή σέντρα σουτ του Γουάλας κατέληξε κόρνερ.
13’ Καλό σουτ του Ομπόντο απομάκρυνε ο Κοτσόλης με επέμβαση στη δεξιά του γωνία.
45’ Ο Ομπόντο πήγε να αιφνιδιάσει με μακρινό φάουλ τον Κοτσόλη όμως η προσπάθεια ήταν άστοχη.
47’ Ο Λουσέρο έστρωσε στον Παπαστεριανό αλλά το δεξί σουτ του τελευταίου πήρε αρκετά φάλτσα και πέρασε άουτ.
76’ Λουσέρο και Γουάλας συνεργάστηκε με τον τελευταίο να κάνει τη σέντρα με τον Καπετάνο να κάνει την άστοχη κεφαλιά εκτός ισορροπίας.
88’ Η SKODA ΞΑΝΘΗ πίεζε και μετά τη σέντρα του Βάλτερ, την κεφαλιά του Κπαετάνου που σταμάτησε σε Κοτσόλη και δοκάρι ήρθε ο Βασιλακάκης και με προβολή έκανε το 0-1.
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου)
Α' Βοηθός: Μπαλτάς Χρήστος (ΕΠΣ Αχαΐας)
Β' Βοηθός: Καρασαϊρίδης Νίκος (ΕΠΣ Πιερίας)
4ος Διαιτητής: Μήτσιος Χρήστος (ΕΠΣ Ηπείρου)
Κίτρινες: 19’ Γουάλας, 24’ Μέντες, 38’ Πέτριτς, 43’ Λουσέρο
Κόκκινη: 60’ Μέντες, 70’ Μπαξεβανίδης, 85’ Βασιλακάκης.
Παναθηναϊκός: Κοτσόλης 5, Μπούρμπος 5, Ταυλαρίδης 5, Σίλντενφελντ 4, Νάνο 5, Μέντες 3, Ζέκα 6, Δώνης 5 (89’ Τριανταφυλλόπουλος), Καρέλης 5 (46’ Ατζαγκούν 5), Μπεργκ 4, Πέτριτς  5 (60’ Λαγός 4).
SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης 7, Μπαξεβανίδης 3, Γουάλας 6, Λισγάρας 8, Γούτας 8, Ομπόντο 6, Παπαστεριανός 5 (66’ Βασιλακάκης 7), Κλέιτον 8, Σολτάνι 6 (90’ Κομεσίδης), Λουσέρο 7 (87’ Μπέλιτς), Καπετάνος 6.
….
Λουτσέσκου: «Παίξαμε έξυπνα και αξίζαμε την πρόκριση»
Αναλυτικά ο Ρουμάνος προπονητή ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου:
«Είναι μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Όχι μόνο γιατί προκριθήκαμε στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου, αλλά γιατί αποκλείσαμε μία πολύ μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Μία ομάδα οργανωμένη με ποιότητα και πολύ καλή. Παίξαμε δύο σκληρά παιχνίδια και σημαντικά. Παίξαμε με πάρα πολύ μεγάλη ένταση. Αλλά γενικά είμαι σίγουρος ότι η ομάδα μου άξιζε την πρόκριση. Στην Ξάνθη ελέγξαμε το παιχνίδι και παίξαμε καλά για 80 λεπτά. Εδώ παίξαμε έξυπνο παιχνίδι κι εκτιμώ ότι οι παίκτες μου ήταν υπομονετικοί και συγκεντρωμένοι περιμένοντας για την κατάλληλη στιγμή. Παίξαμε καλό πρώτο ημίχρονο, ισορροπημένο, χωρίς να δώσουμε χώρο στον αντίπαλο. Δεν κάναμε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά πιέσαμε παραπάνω από τον Παναθηναϊκό. Και φυσιολογικά στο τέλος σκοράραμε».
Για το αν πιστεύει ότι ο Γούτας εξαφάνισε τον Μπεργκ και για την αποβολή: «Δεν ξέρω για την αποβολή, μπορεί να σκοράραμε και με τον Μέντες μέσα και χωρίς. Ο Γούτας έκανε πολύ καλό παιχνίδι όπως όλοι οι παίκτες. Ήταν συγκεντρωμένοι. Παίξαμε με αυτοπεποίθηση απέναντι στον κόσμο των γηπεδούχων. Το μυστικό για την πρόκριση είναι η σκληρή δουλειά των παικτών».
Για το αν το σχέδιό του ήταν να πιέσει η Ξάνθη στα τελευταία λεπτά για να βάλει γκολ: «Υπήρχε ένα πλάνο για να πιέσουμε στην ανάπτυξη του αντιπάλου. Από ψηλά πάντα και για να οργανωθούμε πολύ γρήγορα αν ο Παναθηναϊκός περάσει την πίεση. Θέλαμε να είμαστε επιθετικοί. Δεν θέλαμε να δώσουμε χώρο και ειδικότερα ανάμεσα στις γραμμές μας. Σε αυτό το κομμάτι είναι καλός ο Παναθηναϊκός και δημιουργεί ευκαιρίες με αυτόν τον τρόπο. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και στο πρώτο ημίχρονο. Στα τελευταία τριάντα λεπτά θέλαμε να κουράσουμε τον Παναθηναϊκό και να του χαλάσουμε την ισορροπία. Κάναμε πολύ σκληρή δουλειά».
Για τον Κλέιτον: «Κάθε παίκτης είναι σημαντικός κι έχει διαφορετική ποιότητα. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς με τον τρόπο που παίζουμε. Για το στιλ παιχνιδιού μας είναι πολύ σημαντικός. Όταν δεν παίζει, ίσως δεν έχουμε την ίδια ποιότητα».
Για τη δεύτερη νίκη της Ξάνθης επί του Παναθηναϊκού στη σεζόν και για τη συνέχεια στο Κύπελλο: «Εμείς απλά περάσαμε στα προημιτελικά. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά. Θα δούμε. Είδαμε απίστευτα αποτελέσματα στο Κύπελλο. Έχουμε παιχνίδι με τον Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα. Θα πρέπει να ξεχάσουμε αυτή τη νίκη και να κοιτάξουμε τον επόμενο αγώνα».
……..
Αναστασίου: "Χάσαμε με κατεβασμένα χέρια"
Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας και ο Γιάννης Αναστασίου μετά το τέλος της αναμέτρησης στάθηκε στο γεγονός ότι οι παίκτες του δεν έκαναν τίποτα από όσα είχαν πει πριν το παιχνίδι και δεν μάτωσαν για να πάρουν τη νίκη.
Χαρακτηριστικά σημείωσε:
"Μετά το 1-1 της Ξάνθης και έχοντας δει τι έχει συμβεί στο Κύπελλο θέλαμε να αποφύγουμε οποιαδήποτε έκπληξη θα μπορούσε να συμβεί εις βάρος μας. Δυστυχώς δεν κάναμε τίποτα από αυτά που είπαμε και η απόδοση μας σαν ομάδα δεν έπιασε τα στάνταρ που πιάνει η ομάδα στην Λεωφόρο, δεν δημιουργήσαμε τίποτα, μετά την αποβολή κάπως βελτιωθήκαμε σαν ομάδα αλλά δεν έφτανε αυτό.
Διαλέξαμε σήμερα μια έμπειρη ομάδα προκειμένου να διαχειριστούμε σωστά το παιχνίδι για να πάρουμε την πρόκριση αλλά δυστυχώς η απόδοση μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε και είναι άσχημο αυτό που συνέβη αλλά από την άλλη έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το σημαντικό είναι να βρούμε τη δύναμη να σηκωθούμε γιατί μας περιμένει ένα ακόμα πιο δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή.
Όπως είπα και στα παιδιά όταν δεν δουλεύουμε και δεν ματώνουμε δεν πρόκειται να μας χαριστεί κανένας αντίπαλος. Και σήμερα δεν ματώσατε, χάσαμε με κατεβασμένα τα χέρια"
Τι εξήγηση μπορείς να δώσετε σε ένα παιχνίδι που όλοι ήξεραν πόσο κρίσιμο είναι για την τόσο τραγική εικόνα, μετά το 60' υπάρχει η δικαιολογία της αποβολής, μέχρι τότε όμως;
"Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και δεν ψάχνουμε. Αυτό που είπα είναι και η νοοτροπία που δείχνουμε και αν δεν την αλλάξουμε όλοι μας δεν θα πάμε μπροστά. Δεν γίναμε ξαφνικά από την μια στιγμή στην άλλη Μπαρτσελόνα έχουμε αδυναμίες και πρέπει να τις καταλάβουμε και ότι σαν ομάδα έχουμε δυνατότητες και μπορούμε να πετύχουμε κάτι. Η υπεροψία και η υποτίμηση του αντιπάλου μας έχει κοστίσει.
Θα ήθελα να σταθώ και στην αντίδραση του κόσμου καταλαβαίνω την απογοήτευση τους για το άσχημο αποτέλεσμα αλλά η ομάδα τους χρειάζεται σε κάθε ματς να στηρίζουν την ομάδα μέχρι τέλους. Υπάρχει πολύς δρόμος και έχει πολύ δρόμο αυτή η ομάδα και θα πρέπει όλοι να παραμένουμε κόσμιοι παρά το αρνητικό αποτέλεσμα"
Ο Μέντες δεν σας δικαίωσε ούτε λεπτό, θέλετε να μας πείτε κάτι για αυτό;
"Δεν θα ήθελα να πω κάτι για τον Μέντες δεν μιλάω για παίκτες. Ότι είχα να πω το είπα στα αποδυτήρια. Κάθε παίκτης μπορεί να έχει ένα άσχημο παιχνίδι αλλά όταν δουλεύουμε σαν ομάδα το κενό δεν φαίνεται. Και δεν δουλέψαμε καθόλου σαν ομάδα".
Στο παιχνίδι Κόπηκαν 7.182 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 43.644 ευρώ.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »