*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Νοεμβρίου

....στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας

30 Νοεμβρίου


Σύλληψη 2 Βούλγαρων διακινητών οι οποίοι διευκόλυναν την έξοδο από την χώρα σε 6 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν την Παρασκευή (28-11-2014) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 44 και 20 ετών, διότι διευκόλυναν την έξοδο από την χώρα, σε έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες υπηκόους Συρίας. 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να μεταφέρουν στο εσωτερικό ενός Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, με βουλγάρικες πινακίδες, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες και να διευκολύνουν με αυτόν τον τρόπο, την έξοδο τους από τη χώρα, μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Εξοχής.
Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου.
….
Εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Κομοτηνής, 3 διαρρήξεις σε γραφεία υπηρεσίας και επιχειρήσεις καθώς και 1 κλοπή δικύκλου

Συνελήφθησαν 5 νεαροί 20, 19, 19 17 και 17 ετών για διακεκριμένες κλοπές και φθορές
 
Εξιχνιάστηκαν ύστερα από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τρεις (3) διαρρήξεις σε γραφεία υπηρεσίας και επιχειρήσεις καθώς επίσης και μία (1) κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας, που είχαν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα 26-28/11/2014, στο νομό Ροδόπης. 
Συνελήφθησαν την Παρασκευή (28-11-2014) το απόγευμα, στην Κομοτηνή, από τους παραπάνω αστυνομικούς, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 20, 19, 19, 17 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορές.
Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, διότι όπως προέκυψε, το χρονικό διάστημα 26 έως 28-11-2014, με διαφορετικές συνθέσεις, διέρρηξαν στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής, τα γραφεία μιας υπηρεσίας και δύο επιχειρήσεις, προκαλώντας φθορές και αφαιρώντας από το εσωτερικό τους: 
-7 tablet
-5 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές
-6 κινητά τηλέφωνα
-1 ηλεκτρονική συσκευή
-2 σφραγίδες και 1 εντύπωμα σφραγίδας υπηρεσίας
-13 μεταλλικές κονκάρδες
-Διάφορα εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών  
Προέκυψε επίσης ότι ο ένας 17χρονος, την 26/27-11-2014 το βράδυ, αφαίρεσε από τον Ίασμο Ροδόπης μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν σε διάφορα σημεία απόκρυψης, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, όλα τα παραπάνω αφαιρεθέντα αντικείμενα και το δίκυκλο, τα οποία κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στους δικαιούχους τους. 
Βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε ένα διαρρηκτικό εργαλείο.
Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες ηλικίας 20 και 19 ετών έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, καθώς και ότι ο ένας 17χρονος, την 21-11-2014, διέφυγε από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν για διακεκριμένες κλοπές και ληστεία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την  προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.
Εξιχνίαση κλοπής από οικία στο Διδυμότειχο 

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονου που έκλεψε πορτοφόλι με 150 ευρώ
 
Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, κλοπή από οικία στο Διδυμότειχο, που είχε διαπραχθεί την 23-11-2014 το απόγευμα.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 23χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Αναλυτικότερα,  όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο δράστης, την 23-11-2014 το απόγευμα, εκμεταλλευόμενος την γνωριμία του με τους ενοίκους της οικίας και την ολιγόλεπτη απουσία τους από αυτήν, εισήλθε και αφαίρεσε από το εσωτερικό της, διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα και ένα πορτοφόλι, το οποίο περιείχε έγγραφα και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 23χρονου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »