*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Νοεμβρίου

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΞΑΝΘΗΣ

29 Νοεμβρίου


Παρουσία του κ. Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλαου Κανελόπουλου. 

Τα εγκαίνια της ΠΥΛΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ πραγματοποιήθηκαν χθες στις 12:30 το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλαου Κανελόπουλου. 
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης κ.Κούση, “Το πρώτο πεδίο στο οποίο μπορεί να βρει εφαρμογή ο θεσμός της Ανοιχτής Πύλης είναι τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.   Ο Νομός για τη διαμεσολάβηση προβλέπει ότι και στο στάδιο της εκκρεμοδικίας, ακόμη, μπορεί να λυθεί η διαφορά. Ιδού το πεδίο εφαρμογής του θεσμού” τόνισε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Σημειώνεται ότι η Ανοιχτή Πύλη διαμεσολάβησης της Ξάνθης αποτελεί την πρώτη αντίστοιχη Πύλη που εγκαινιάζεται στη χώρα, μιας και η Πρόεδρος του Πρωτοδικείου σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο ανταποκρίθηκαν άμεσα στην σχετική πρόσκληση του Υπ. Δικαιοσύνης και προχώρησαν όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να πάρει σάρκα και οστά ο θεσμός στην περιοχή προς όφελος των πολιτών.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με την συγκεκριμένη εκδήλωση, ο Δικηγορικός σύλλογος Ξάνθης πραγματοποιεί και ημερίδα στην αίθουσα ΟΥΡΑΝΟΣ του ξενοδοχείου Z Palace στην Ξάνθη με θέμα : «Διαμεσολάβηση: Η Νέα Πύλη Εισόδου για την Κοινωνία και τη Δικαιοσύνη».
Η ημερίδα ξεκίνησε χθες στις 17.00 και ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »