*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Σεπτεμβρίου

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΙΑΛΑΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ XANTHI CHANNEL-ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ!!!

21 Σεπτεμβρίου
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Στην Ξάνθη το μεσημέρι της Παρασκευής ο Ιβάν Σαββίδης, αυστηρό μήνυμα στους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους!
ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ: Όποιος δεν θέλει να δουλέψει και υποσκάπτει την εταιρεία, μπορεί να πάει στο σπίτι του! Η ΣΕΚΑΠ όμως θα πάει μπροστά, θέλετε δε θέλετε...

ΑΥΣΤΗΡΟ μήνυμα για πολλούς αποδέκτες και κατευθύνσεις, έδωσε ο μεγαλομέτοχος της ΣΕΚΑΠ Ιβάν Σαββίδης το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν αιφνιδιαστικά ήρθε στο εργοστάσιο στη Ξάνθη και μίλησε στους εργαζόμενους μετά τον συνεχιζόμενο βρώμικο πόλεμο σε βάρος του και μάλιστα επί πολύ ώρα...
Σε υψηλούς τόνους, ο μεγαλομέτοχος αναφέρθηκε στον πόλεμο που δέχεται η εταιρεία από μερίδα "συνδικαλιστών" και τρίτους που δεν τους ενδιαφέρει να πάει μπροστά η ΣΕΚΑΠ, αλλά  να υπηρετήσουν διακαείς προσωπικούς πόθους τρίτων και φυσικά τα προσωπικά τους συμφέροντα με τις....."χρυσές" απολαβές του παρελθόντος!
"Όποιος δεν θέλει να δουλέψει και υποσκάπτει την εταιρεία, μπορεί να πάει στο σπίτι του ή να κάνει ότι θέλει....Η ΣΕΚΑΠ όμως θα πάει μπροστά, θέλετε δε θέλετε. Χωρίς δουλειά δεν μπορεί να πάει μπροστά η εταιρεία, χωρίς δουλειά τίποτα δεν γίνεται! Θέλετε να πληρώνεστε κανονικά ή να κλείσει η εταιρεία; Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια και κάποιοι κάνουν οτι μπορούν για να ανατρέψουν την ανοδική πορεία της εταιρείας....Δεν θα τα καταφέρουν! Είμαι πολύ πεισματάρης για να κάνω πίσω, αυτοί που πολεμούν την ΣΕΚΑΠ, πολεμούν το ψωμί σας..." τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιβάν Σαββίδης στους εργαζόμενους, με αναφορά μάλιστα και τα τελευταία δημοσιεύματα του "Μαχητή" αλλά και παλαιότερες δηλώσεις συνδικαλιστών που από την αρχή επεχείρησαν με κάθε τρόπο να βάλουν "τρικλοποδιές" στο έργο του και να το υποσκάψουν...! 
"Ηρθα να προσφέρω και να επενδύσω στην πατρίδα μου την Ελλάδα, ήρθα να προσφέρω στην πατρίδα μας, δουλεύω περισσότερο απο σας και το μόνο που αντιμετωπίζω μέχρι σήμερα είναι ο πόλεμος απο διάφορα συμφέροντα.....Τίποτα όμως απο αυτά δεν με πτοεί, έκλεισα τ' αυτιά μου και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να πετύχουν οι στόχοι. Μόνο με δουλειά μπορεί να πάει μπροστά η ΣΕΚΑΠ και σεις γνωρίζετε καλύτερα απο τον καθένα τι παρέλαβα...", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιβάν Σαββίδης στην ομιλία του.
ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ...
Της επίσκεψης Ιβάν Σαββίδη στη Ξάνθη την περασμένη Παρασκευή, προηγήθηκε η νέα ερώτηση επανάληψη Χουσεϊν Ζεϊμπέκ-Καραγιουσούφ +5 ακόμη βουλευτών  του ΣΥΡΙΖΑ κατά της διοίκησης της ΣΕΚΑΠ στο γνωστό μοτίβο αλλά και οι τηλεοπτικές δηλώσεις του εκπροσώπου της εταιρείας και δικηγόρου Στέργιου Γιαλάογλου που "ξεδόντιασε" ευθέως τους κύκλους που πολεμούν και υποσκάπτουν όλες τις προσπάθειες του Έλληνα Ομογενή Πόντιου στην ΣΕΚΑΠ με επιχειρηματολογία και καθαρές θέσεις αποκαλύπτοντας ότι «ουδέποτε μέχρι σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης δεν ζήτησε ενημέρωση ή ν’ ακούσει και την άλλη άποψη, καθώς άλλα είναι τα ενδιαφέροντά του…
ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ
Μάλιστα μετά την νέα προσωπική και υβριστική επίθεση που δέχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης αυτήν τη ορά,  ο Στέργιος Γιαλάογλου με ανάρτηση στο face book, "φωτογραφίζει" ανοιχτά για τον πόλεμο που δέχεται η εταιρεία τους γνωστούς συνδικαλιστές αλλά και τους κύκλους που υπηρετούν, τονίζοντας με έμφαση "έπεσαν οι μάσκες...Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης έχει εξελιχθεί απλώς σε γραφείο τύπου των συνδικαλιστών"!!!
Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Στέργιος Γιαλάογλου στο face book παραπέμποντας μάλιστα και στην περιβόητη εκείνη συνέντευξη των Τούρκων αφεντικών της SEBA μετά την πώληση της εταιρείας στον Ιβάν Σαββίδη:
«Οι μάσκες έπεσαν. Οι λεπτομέρειες επί των εργασιακών ζητημάτων έστω και ανακριβείς, καταδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί απλώς στο Γραφείο τύπου των συνδικαλιστών της ΣΕΚΑΠ και επιβεβαιώνει ότι επιλέγει συνειδητά να παραπληροφορείται από στελέχη του συνδικαλιστές της εταιρίας, των οποίων το παιχνίδι επέλεξε ατυχώς να παίζει, συνεχίζοντας να καλύπτει το πελατειακό κράτος που αποτινάσσει λεκτικά μόνο, στην ανακοίνωση του. Η πρόσκληση για να ενημερωθούν ουσιαστικά και αντικειμενικά ισχύει. Αλλιώς το μόνο που μένει, είναι να τους δούμε και αντιδίκους στα δικαστήρια. Ίσως και μια επανάληψη της συνέντευξης του υποψηφίου επενδυτή της ΣΕΚΑΠ από την Τουρκία, θα επιβαλλόταν για να σχηματίσει ο κόσμος πλήρη άποψη».
ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΙΑΛΑΟΓΛΟΥ ΣΤΟ XANTHI CHANNEL ΠΟΥ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΑΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ
Με αφορμή την προσφάτως κατατεθείσα ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την καταλήστευση του μηχανολογικού εξοπλισμού της πρώην συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας και την ασυνέπεια της νέας διοίκησης ως προς της υποχρεώσεις της στο Δημόσιο, ο νομικός σύμβουλος της διοίκησης της ΣΕΚΑΠ επέλεξε να λειτουργήσει επί της ουσίας ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Η έλλειψη ουσιαστικών επιχειρημάτων και απαντήσεων τον ανάγκασε να καταφύγει στη γνωστή μέθοδο, της παραπληροφόρησης, της διαστρέβλωσης και της λασπολογίας, που διαρκώς χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, για την αξιωματική αντιπολίτευση, φροντίζοντας παράλληλα να εξάρει τη στάση του βουλευτή της Ν.Δ. Κατανοούμε πως μεταξύ κατεργαραίων υπάρχει αλληλεγγύη, αλλά θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να πληροφορηθούμε και το πραγματικό περιεχόμενο των εξυπηρετήσεων του στελέχους της ΣΕΚΕ προς τη νέα διοίκηση της ΣΕΚΑΠ, σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που να τον επευφημεί σε τηλεοπτικά κανάλια ο νομικός εκπρόσωπος της διοίκησης.
Η υπό ειδική εκκαθάριση ΑΤΕ από κοινού με την ΑΤΕ Leasing έχουν γνωστοποιήσει με έγγραφα τους προς τη ΣΕΚΑΠ, το Υπουργείο Οικονομικών και το Τελωνείο Ξάνθης, ότι ο προς πώληση μηχανολογικός εξοπλισμός καλύπτεται κατά το νόμο ως ενυπόθηκο βάρος επί του βιομηχανοστασίου της ΣΕΚΑΠ και ως εκ τούτου δε μπορεί να πωληθεί. Είμαστε σίγουροι, πως μια τέτοια “λεπτομέρεια” ήταν εξαρχής γνωστή στη νέα διοίκηση, η οποία όμως απλά αδιαφόρησε και επιχείρησε να αποψιλώσει τον εν λόγω εξοπλισμό για να τον πουλήσει.
Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων επιβεβαίωσε την ασυνέπεια της νέας διοίκησης της ΣΕΚΑΠ ως προς την εκπλήρωση υποχρεώσεων της και πιο συγκεκριμένα για τη μη αποστολή των αιτουμένων, σύμφωνα με την υπ” αριθμόν 53517/10-12-2012 Υπουργική Απόφαση, στοιχείων. Το ίδιο το υπουργείο μάλιστα εξήγγειλε, πως θα ακολουθούσε όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. Αυτοί που εν τέλει ευθύνονται για την υπονόμευση της “επένδυσης” δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, οι εργαζόμενοι ή οποιοσδήποτε άλλος κατηγορεί η διοίκηση της ΣΕΚΑΠ, αλλά οι ίδιοι οι διοικούντες της.
Όσον αφορά τα λεγόμενα του νομικού εκπροσώπου περί άδικης επίθεσης, που δέχεται το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ από το ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε να επισημάνουμε τη σαφή διαφορετική αντίληψη που έχουμε για το τι είναι δίκαιο και τι όχι. Οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και ο δημόσιος έλεγχος δεν είναι αδικία. Άδικο είναι να απολύεις εργαζομένους, με ιδιαίτερη προτίμηση στους τρίτεκνους. Άδικο είναι να απειλείς με απόλυση εργαζομένους για την υπογραφή ατομικής σύμβασης. Άδικο είναι να απολύεις ακόμη και όσους υπέγραψαν ατομική σύμβαση και μάλιστα χωρίς την καταβολή του συνόλου της συμφωνηθείσας αποζημίωσης. Άδικο είναι να μειώνεις μισθούς και να καταργείς δικαιώματα κατά το δοκούν, εκμεταλλευόμενος τον εργασιακό μεσαίωνα, που θεσμοθέτησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.
Το κομματικό κράτος και το άθλιο δημόσιο, που καταγγέλλει ο νομικός εκπρόσωπος, το δημιούργησαν αυτοί, που σήμερα δημόσια ευχαριστεί και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερα στην περιοχή μας τα κομματικά παιχνίδια, τα πελατειακά δίκτυα και η κακοδιαχείριση σε βάρος των συνεταιριστικών εργοστασίων, τα οποία σταδιακά έκλεισαν ή ιδιωτικοποιήθηκαν, αποτελούν έργο της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ και όχι της αριστεράς. Η δε υιοθέτηση του παρακμιακού επιχειρήματος, περί υποκίνησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τούρκικη εταιρεία, φανερώνει από τη μια την πλήρη ταύτιση της διοίκησης της ΣΕΚΑΠ με τη Ν.Δ και από την άλλη την αγωνία του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ
Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »