*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Σεπτεμβρίου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Θέλουμε να διαμορφώσουμε, ένα ειδικό πρόγραμμα για τις Ορεινές καπνοπαραγωγικές περιοχές!

19 Σεπτεμβρίου


Έκδηλη η ανησυχία που υπάρχει στον αγροτικό κόσμο για το μέλλον των επιδοτήσεων, του βαμβακιού, του καπνού, τι ξεκαθάρισε ο πρώην Υπουργός στην ημερίδα για την νέα ΚΑΠ στην Κομοτηνή

*Έτσι ώστε να έχουν και πρόσθετες ενισχύσεις οι καπνοπαραγωγοί, για να συνεχιστεί η μονοκαλλιέργεια που είναι ο καπνός στην περιοχή!
Έκδηλη η ανησυχία που υπάρχει στον αγροτικό κόσμο για το μέλλον των επιδοτήσεων, του καπνού, του βαμβακιού, του ζωϊκού κεφαλαίου, αλλά και αγωνία για όχι και τόσο δημοφιλείς παραγωγές, όπως τα αρωματικά φυτά στην ημερίδα για την νέα ΚΑΠ που συνδιοργάνωσαν και στην Κομοτηνή οι πρώην Υπουργοί και βουλευτής Ξάνθης (Αλέξανδρος Κοντός) και Ροδόπης (Ευριπίδης Στυλιανίδης).
Γι’ αυτό και ο βουλευτής Ξάνθης κ. Κοντός έσπευσε να πει πως «οι ενισχύσεις συνεχίζονται, αλλά δίνονται με πιο δίκαιο τρόπο πλέον. Δίνονται στους ενεργούς αγρότες που ασκούν ενεργά τη γεωργία και δίνονται και σε κατηγορίες αγροτών που μέχρι τώρα δεν έπαιρναν επιδοτήσεις. Εμείς εκείνο που παλεύουμε με τον κ. Στυλιανίδη είναι η εφαρμοστικοί κανονισμοί που θα βγουν από εδώ και πέρα να είναι όσο πιο ευνοϊκοί γίνεται για τους αγρότες της Ροδόπης και της Ξάνθης. Όσον αφορά για τις παραδοσιακές καλλιέργειες της περιοχής μας, όπως το βαμβάκι, ο μπασμάς, ο κ. Κοντός διευκρίνισε πως «το βαμβάκι συνεχίζει να παίρνει ενίσχυση στα επίπεδα που έπαιρνε, ο καπνός συνεχίζει επίσης –και να σας πω ότι κάναμε μεγάλη προσπάθεια να συνεχιστούν οι επιδοτήσεις στον καπνό, λόγω της ιδιαιτερότητάς του ως προϊόν- και αυτό που συζητάμε με τον κ. Στυλιανίδη είναι να διαμορφώσουμε ένα ειδικό πρόγραμμα για τις ορεινές καπνοπαραγωγικές περιοχές, έτσι ώστε να έχουν και πρόσθετες ενισχύσεις οι καπνοπαραγωγοί, για να συνεχιστεί η μονοκαλλιέργεια που είναι ο καπνός στην περιοχή».
Για μια στρατηγική διεκδίκησης, έκανε λόγο και ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφερόμενους «στους καπνοπαραγωγούς της Θράκης, στους βαμβακοπαραγωγούς, αλλά και στους κτηνοτρόφους, που κλονίστηκαν τελευταία πάρα πολύ από τις ασθένειες. αλλά και από τη μείωση των μετρήσιμων βοσκοτόπων, γεγονός για το οποίο θα αγωνιστούμε, ώστε να το αποκαταστήσουμε πλήρως το αμέσως επόμενο διάστημα».

«Και η καπνοκαλλιέργεια και η βαμβακοκαλλιέργεια έχουν προοπτική και μέλλον για τη χώρα», εκτίμησε με τη σειρά του ο Ιωάννης Κολυβάς, Γενικός Διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ, προσπαθώντας επίσης να καθησυχάσει τους καπνοκαλλιεργητές, τονίζοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η μονοκαλλιέργεια του καπνού στις Ορεινές περιοχές Ξάνθης και Εχίνου που είναι προς όφελος τους, δίνοντάς τους ένα σταθερό εισόδημα .

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »