*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Σεπτεμβρίου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

27 Σεπτεμβρίου


Πήγαν να πουλήσουν ναρκωτικά σε Αστυνομικό στο Δροσερό Ξάνθης – Συνελήφθησαν τρία άτομα!

Άλλο ένα κρούσμα πώλησης ναρκωτικών στο Δροσερό Ξάνθης όταν στη φάκα της Αστυνομίας έπεσαν τρία άτομα το μεσημέρι της Πέμπτης καθώς συνελήφθηκαν την ώρα που επιχειρούσαν να πουλήσουν ναρκωτικά σε αστυνομικό!
Ένας Αστυνομικός εμφανίστηκε μπροστά τους, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, στο Δροσερό της Ξάνθης παριστάνοντας τον υποψήφιο αγοραστή ναρκωτικών. Οι δράστες, έναν 37χρονος, ένας 28χρονος και μια 26χρονη, διέθεσαν από κοινού, έναντι χρηματικής αμοιβής, στον αστυνομικό, μια  νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 21,2 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. 
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
τρεις (3) νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 146,4 γραμμαρίων, δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 17,6 γραμμαρίων, το προσημειωθέν χρηματικό ποσό των 130 Ευρώ, το οποίο παρέλαβαν από τον αστυνομικό για την πώληση των ναρκωτικών
 ένα (1) κινητό τηλέφωνο
Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του 37χρονου, οι αστυνομικοί εντόπισαν επίσης και κατέσχεσαν:
μία (1) νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 22,8 γραμμαρίων
ένα (1) κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε ο δράστης παράνομα
το χρηματικό ποσό των 60 Ευρώ
τρία (3) κινητά τηλέφωνα                                      
Σημειώνεται ότι ο 37χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διακεκριμένες κλοπές.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης. 

2 ανήλικοι Δροσερίτες έκλεψαν τσάντα από αυτοκίνητο
Συνελήφθη την Τετάρτη 24-9-2014 το μεσημέρι, στο Δροσερό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, ένας 15χρονος ημεδαπός και η 42χρονη μητέρα του, διότι ο 15χρονος, μαζί με έναν 16χρονο ημεδαπό και έναν άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό τους, προσέγγισαν δύο ημεδαπούς (έναν 37χρονο και μια 35χρονη), που επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν μια τσάντα, ενώ η 42χρονη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Η αφαιρεθείσα τσάντα βρέθηκε, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη δικαιούχο της.

Σύλληψη 59χρονου στην Ξάνθη για παράνομη κατοχή σπρέι πιπεριού
Συνελήφθη την Πέμπτη 25-9-2014 το απόγευμα, σε επαρχιακή οδό της Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, 59χρονος ημεδαπός, διότι κατείχε εντός του οχήματος του 1 σπρέι πιπεριού, το οποίο και κατασχέθηκε.

Στην περιοχή Τοξοτών Ξάνθης εντοπίστηκε 80χρονος που είχε εξαφανιστεί
Στις 26-09-2014 ημέρα Παρασκευή και Ω/10:20΄, εντοπίστηκε ζωντανός ηλικιωμένος άντρας κάτοικος Ξάνθης, ο οποίος είχε εξαφανιστεί το απόγευμα της Πέμπτης 25-09-2014. Ο Χ.Χ. 80 ετών εντοπίστηκε στην ορεινή περιοχή Τοξοτών από ομάδα Πυροσβεστών, μετά από πληροφορία που είχε από τον ιδιώτη Π.Ν. κάτοικο της περιοχής και μεταφέρθηκε στο Γεν. Νοσοκομείο Ξάνθης με ασθενοφόρο, για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Στις έρευνες συμμετείχαν δυνάμεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία ΒΙ.ΠΕ. Ξάνθης, την 4η ΕΜΑΚ, την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, τον Ορειβατικό Σύλλογο Ξάνθης, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (παράρτημα Ξάνθης) και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Σαμαρείτες (παράρτημα Ξάνθης).

Σύλληψη 23χρονου στην Καβάλα για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη την Πέμπτη 25-9-2014 το βράδυ, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, 23χρονος ημεδαπός, διότι εντόπισαν στην κατοχή και την οικία του 2 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 10,1 γραμμαρίων και 1 αυτοσχέδιο τσιγάρο, που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό, τα οποία και κατέσχεσαν.

Σύλληψη 2 ατόμων στην Εγνατία Καβάλας – Θες/νίκης για άσκηση υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια και παραβάσεις του γενικού οικοδομικού κανονισμού
Συνελήφθησαν την Πέμπτη 25-9-2014 το μεσημέρι, σε χώρο στάθμευσης της Εγνατίας Οδού Καβάλας – Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης, ένας 52χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας και ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθησαν να ασκούν, ξεχωριστά, υπαίθριο εμπόριο, στερούμενοι της απαιτούμενης άδειας, διαθέτοντας προς πώληση τρόφιμα, τα οποία είχαν τοποθετήσει εντός δύο αυθαίρετων ξύλινων κατασκευών. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη, ενώ επιβλήθηκαν στους δράστες τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Σύλληψη 3 Βούλγαρων στη Δράμα για άσκηση υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια
Συνελήφθησαν την Πέμπτη 25-9-2014 το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δράμας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 27, 32 (άντρες) και 38 (γυναίκα) ετών, διότι κατελήφθησαν να ασκούν, ξεχωριστά, υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση συνολικά 197 είδη παρεμπορίου (μαχαίρια οικιακής χρήσης, αναπτήρες, μπαταρίες κ.α.)  στερούμενοι της απαιτούμενης άδειας. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη, ενώ επιβλήθηκαν στους δράστες τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα. 

Σύλληψη 3 ημεδαπών στην Αλεξανδρούπολη για κλοπή
Συνελήφθησαν την Τετάρτη 24/9/2014 το απόγευμα και την 25/9/2014 το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 39, 43 και 44 ετών, διότι όπως προέκυψε, την 24/9/2014 το μεσημέρι, με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από κατάστημα στην Αλεξανδρούπολη, τέσσερις (4) φιάλες αλκοολούχων ποτών. Σημειώνεται ότι και οι τρεις δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Σύλληψη 25χρονου στη Δράμα, διωκόμενου με Ένταλμα Σύλληψης
Συνελήφθη την Πέμπτη (25-9-2014) το απόγευμα, στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 25χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για ληστεία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.


Εξιχνιάστηκε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών, αρπαγής δύο ημεδαπών και απόπειρας διάρρηξης οικίας, που διαπράχθηκαν το 2009 στη Δράμα
 
-Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 39χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας και σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία

-Ο δράστης προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη για απόπειρα διάρρηξης που είχε διαπράξει, πυροβόλησε κατά αστυνομικών που τον καταδίωκαν και έθεσε 2 ημεδαπούς σε ομηρία, εξαναγκάζοντάς τους να τον μεταφέρουν με το όχημά τους 

Εξιχνιάστηκε, στο πλαίσιο μεθοδικής αξιολόγησης - αξιοποίησης στοιχείων και εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών, αρπαγής δύο (2) ημεδαπών και απόπειρα διάρρηξης οικίας, που είχαν διαπραχθεί την 4-7-2009 στην πόλη της Δράμας.
Από τις έρευνες των αστυνομικών ταυτοποιήθηκε, ως δράστης, ένας 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αρπαγή, απόπειρα κλοπής και παραβάσεις του νόμου περί όπλων. 
Αναλυτικότερα, την 4-7-2009 το βράδυ, ο 39χρονος αποπειράθηκε να διαρρήξει διαμέρισμα στη Δράμα, χωρίς να ολοκληρώσει την πράξη του, καθόσον έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του και τράπηκε σε φυγή.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, μετέβησαν άμεσα στο σημείο, όπου και εντόπισαν τον δράστη. Ο 39χρονος, αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, τράπηκε πεζός σε φυγή και καταδιώχθηκε από αυτούς.  
Κατά τη διάρκεια της πεζής καταδίωξης, ο 39χρονος έβγαλε από το τσαντάκι του πιστόλι και πυροβόλησε μία φορά κατά των αστυνομικών με ανθρωποκτόνο πρόθεση, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.
Στη συνέχεια κατευθύνθηκε σε χώρο στάθμευσης, όπου με την απειλή του πιστολιού, έθεσε σε κατάσταση ομηρίας δύο (2) ημεδαπούς, τους οποίους εξανάγκασε να τον μεταφέρουν με το όχημά τους σε άλλο σημείο της πόλης. Εκεί, αφού τους απελευθέρωσε, διέφυγε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση και έκτοτε αναζητούνταν.
Σημειώνεται ότι ο δράστης είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αρπαγή, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 39χρονου, υποβλήθηκε στην κα Εισαγγελέα πρωτοδικών Δράμας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »