*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Σεπτεμβρίου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟΝ "ΜΑΧΗΤΗ" ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ! ΔΥΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

03 Σεπτεμβρίου


Η νέα σύνθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μέλος της και ο Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων
 
Συνέρχεται, από την Τρίτη 2 έως και την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 158ης Συνοδικής Περιόδου, από 1/9/2014 έως 31/8/2015, για να ασχοληθεί με θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.
Η σύνθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 158ης Συνοδικής Περιόδου, είναι η ακόλουθη:
Πρόεδρος: Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος,
Μέλη οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες:
Ο Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ
Ο Περιστερίου Χρυσόστομος
Ο Κεφαλληνίας Σπυρίδων
Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
Ο Καρπενησίου Νικόλαος
Ο Τρίκκης και Σταγών Αλέξιος
Ο Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος
Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου Δημήτριος
Ο Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων
Ο Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός
Ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας
Ο Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων
Η Ντόρα απάντησε στον Ερντογάν για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης
Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν άφησε αναπάντητες τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και την Τρίτη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Πέρασαν 15 χρόνια από τότε που η Τουρκία έγινε δεκτή ως υποψήφιο μέλος στην ΕΕ και ο Τούρκος πρόεδρος, λυπάμαι να πω, δεν έχει ακόμα αντιληφθεί ότι τα μείζονα θέματα θρησκευτικών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν αποτελούν ζητήματα διμερών ρυθμίσεων ούτε υπάγονται σε διαπραγματεύσεις μεταξύ χωρών επί αμοιβαιότητι και με την παροχή ανταλλαγμάτων.
Η επανέναρξη της λειτουργίας της Σχολής της Χάλκης δεν είναι διμερές ελληνοτουρκικό θέμα. Πρόκειται για οικουμενικό αίτημα που άπτεται των ατομικών δικαιωμάτων των ορθοδόξων χριστιανών όπου γης».
Ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι «το να ανοίξουμε τη Θεολογική Σχολή για μας δεν είναι πρόβλημα» επαναλαμβάνοντας ωστόσο τους όρους που θέτει η Άγκυρα.
Συγχαρητήρια Ζαγναφέρη για τους επιτυχόντες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή των μαθητών στα Α.Ε.Ι. για το 2014, δήλωσε:
«Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους νέους που πέτυχαν φέτος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που δικαιώνει την σκληρή δουλειά όλων. Εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθεια γνώσης και εμπειριών της φοιτητικής ζωής.
Για όσους δεν πέτυχαν, δεν πρέπει να ξεχνούν ότι η επιτυχής πορεία στην ζωή είναι αέναη. Είναι φανερό ότι η ελληνική οικογένεια εναποθέτει τις ελπίδες της για την υπέρβαση της κρίσης στην παιδεία της νέας γενιάς.
Σε όλους τους νέους, το μέλλον του τόπου μας, εύχομαι ολόψυχα καλή σταδιοδρομία, δύναμη και προσωπική ευτυχία στη ζωή τους».
Mαθήματα γραφής braille στην Ξάνθη από την Ένωση Τυφλών Θράκης
Από την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης ανακοινώνουμε ότι ο νέος κύκλος μαθημάτων εκμάθησης της γραφής Braille θα αρχίσουν στην Ξάνθη και στην Αλεξανδρούπολη στις 6 Οκτωβρίου 2014.
Η γραφή Braille είναι η μέθοδος γραφής και ανάγνωσης των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης.
Η γραφή Braille διδάσκεται από τις Περιφερειακές Ενώσεις του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και η πιστοποίηση χορηγείται από τους δυο κρατικούς φορείς ΚΕΑΤ Αθηνών και ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης.
Αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για τους εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς κ.τ.λ. στην πρόσληψη και στην περαιτέρω εργασιακή πορεία τους.
Είναι απαραίτητες για το διδακτικό προσωπικό της Ειδικής Αγωγής.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το γραφείο της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης, στην οδό Σμύρνης 3 (2ος όροφος) στο τηλέφωνο 25410-62551 και στο 6944818798-Κουδουμάκης Σταύρος- για τα τμήματα της Αλεξανδρούπολης.

Νέος Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Οοσειράς Ροδόπης ο Σταύρος Κεχαγιογλου

Ανακοινώθηκε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με  «Τροποποίηση της 2809/15-9-2009 απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων “Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης”»  με την οποία νέος Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (ΦΔΟΡ) ορίζεται ο Δοξατινός στην καταγωγή και μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος κ. Κεχαγιόγλου Σταύρος M.Sc. Δασολόγος.
 Ο κ. Κεχαγιόγλου Σταύρος δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για αυτή της την απόφαση. Θεωρώ ότι δικαιώθηκε ο αγώνας που έκανα όλο αυτό το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο κρατούσα τα ηνία του Φορέα, διότι όχι μόνο στάθηκε όρθιος ο Φορέας πάρα τα σημαντικά προβλήματα (παύση πληρωμών, κ.α.) τα οποία αντιμετωπίσαμε κατά καιρούς, αλλά έγιναν και σημαντικά βήματα, όπως η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα BioEUParks, η προσπάθεια ένταξης του Παρθένου Δάσους Φρακτού στο Παγκόσμιο Δίκτυο Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO, η ανάδειξη του προβλήματος ρύπανσης του ποταμού Νέστου από τη Βουλγαρία, όπου και καταθέσαμε τις προτάσεις μας στην αρμόδια επιτροπή στην Βουλή, προβολή του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης (ΕΠΟΡ) εντός και εκτός Ελλάδας, συνεργασίες με άλλα Ευρωπαϊκά Πάρκα, εκπροσώπηση του Φορέα σε επιτροπές, συνέδρια, ημερίδες, εκδηλώσεις, έγκριση νέου τεχνικού δελτίου, κ.α.
Ο Φορέας αποτελεί κομμάτι από την ζωή μου. Πήρα δύναμη για να συνεχίσω με ακόμη μεγαλύτερο σθένος για την προστασία και ανάδειξη του ΕΠΟΡ ώστε να γίνει ένα από τα καλύτερα Εθνικά Πάρκα της Ευρώπης.»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »