*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Σεπτεμβρίου

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του Οικουμενικού Πατριάρχη 23&24 Σεπτεμβρίου στη Ξάνθη

20 Σεπτεμβρίου


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ 23 & 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ
Με την 181η εγκύκλιο που απευθύνει στους κληρικούς αλλά και τον ευσεβή λαό της Θράκης, ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.Παντελήμων, έδωσε την Παρασκευή το πρωί λεπτομέρειες για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο Τρίτη 23 & Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στη Ξάνθη.
Ας δούμε αναλυτικά τι αναφέρει. 
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 181η
Προς τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως
Αδελφοί μου αγαπητοί,
Την 23η και 24η Σεπτεμβρίου ε.ε. επισκέπτεται την πόλη μας η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στα πλαίσια περιοδείας του στις Μητροπόλεις της Θράκης. Είναι μεγάλη τιμή για την Ξάνθη και τον πιστό λαό της να υποδέχεται τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, τον Ποιμένα της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.
Η Θράκη πάντοτε βρισκόταν γεωγραφικά και πνευματικά κοντά στη Μητέρα Εκκλησία και ο ευσεβής λαός της είναι κοινωνός της μακράς πνευματικής παραδόσεως του Σεπτού Κέντρου της Ορθοδοξίας.
Είναι ευκαιρία για μας, τα πνευματικά του παιδιά να εκφράσουμε τα αισθήματα συμπόρευσης προς τον εγγυητή της ενότητας της Εκκλησίας, τον εκφραστή της οικουμενικότητας της Ορθοδοξίας, υποδεχόμενοι αυτόν πανδήμως, Κλήρος και λαός, την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00, στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης.

Στις 19:30 θα τελεσθεί Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας και στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν του Σεπτού Προκαθημένου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο από το Λύκειο Ελληνίδων, το Σύλλογο Ποντίων και το Σύλλογο Μικρασιατών.
Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα απευθύνει πατρικές παραινέσεις στους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλεως στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης.
Προτρέπουμε πατρικώς να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις τιμής προς το πρόσωπο του Οικουμενικού μας Πατριάρχου.
Διάπυρος προς Κύριον ευχέτης
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Ο ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ
ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »