*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Ιουλίου

Επαναλειτουργεί το καλοκαιρινό θέατρο!

29 Ιουλίου


Εξασφάλισε Πιστοποιητικό Πυρασφάλειας ο Δήμος Ξάνθης χάρις στην πυρασφάλεια της Ξανθίππης, τις 3 Πυροσβεστικές ¨φωλιές¨ και την δεύτερη έξοδο!

*Θέμα της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης το θέμα με τις τουαλέτες! Πώς είναι δυνατόν ωστόσο να λειτουργεί ένα θέατρο με 1000 θεατές και να μην υπάρχουν τουαλέτες κύριε Καραλίδη;
*Η «ανεπάρκεια» του Αντιδήμαρχου Πολιτισμού Εμμαν. Φανουράκη, κόστισε δυστυχώς για μια ακόμη φορά «ακριβά» στη Ξάνθη, τόσο στο πολιτιστικό κομμάτι, όσο και στο οικονομικό...
Χάρις στην πολυδάπανη πυρασφάλεια της Ξανθίππης που πλήρωσε ακριβά η επιχείρηση κάποτε με την κατασκευή τεράστιας αυτόνομης δεξαμενής, αλλά ο Δήμος Ξάνθης αρνήθηκε τότε να συνδράμει οικονομικά, θα μπορέσει τελικά να επαναλειτουργήσει  το καλοκαιρινό δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης στο περιαστικό δάσος.
Συγκεκριμένα και μετά την κινητοποίηση της Τεχνικής Υπηρεσίας και την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη βρέθηκε άμεσα λύση καθώς η δεξαμενή της Ξανθίππης μπορεί να εξυπηρετήσουν και το καλοκαιρινό θέατρο με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξάνθης,  να κατασκευαστούν οι τρεις πυροσβεστικές "φωλιές" που απαιτούνται και παράλληλα να γίνει η απαραίτητη δεύτερη έξοδος (από την πίσω πλευρά της Ξανθίππης στο καλοκαιρινό που επίσης την έκανε η επιχείρηση) ώστε εκδοθεί τελικά την περασμένη Παρασκευή η Πιστοποίηση της Πυροσβεστικής για την επαναλειτουργία του καλοκαιρινού θεάτρου από χθες Δευτέρα 28 Ιουλίου.
(Σ.Σ. Βέβαια παραστάσεις που ήδη είχαν αναγγελθεί για την εβδομάδα αυτά δεν πρόκειται οριστικά να πραγματοποιηθούν, διότι ματαιώθηκαν πριν μερικές εβδομάδες και δεν προλαβαίνουν μετά τα νέα δεδομένα να αλλάξουν κάτι στο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί από τον Ιούνιο…).
Το περίεργο είναι ότι και στο συγκεκριμένο θέμα, αρκούσε η παρέμβαση του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη για να επιλυθεί το θέμα με την κινητοποίηση των υπηρεσιών μέσα σε 2-3 εβδομάδες, ενώ δυστυχώς επί τόσα χρόνια, πλην μιας τυπικής επιστολής στις υπηρεσίες τον Νοέμβριο 2013 όταν "σφίξανε" τα πράγματα, το καλοκαιρινό θέατρο λειτουργούσε χωρίς άδεια πυρασφάλειας και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μανώλης Φανουράκης εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ανεπαρκής να δώσει τη λύση. Δηλαδή έστω απο τον Νοέμβριο 2013 αν το συγκεκριμένο θέμα είχε τεθεί υπό συζήτηση στο Δ.Σ. της Στέγης και είχε ενημερωθεί ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης που το αγνοούσε πριν τον «ντόρο» που δημιουργήθηκε με τις ματαιώσεις των παραστάσεων,  η Τεχνική υπηρεσία σε συνεργασία με την «Ξανθίππη» και την Πυροσβεστική θα μπορούσαν να δώσουν άμεση και γρήγορη λύση ώστε να μην «αυτο-γελοιοποιηθεί» ο Δήμος Ξάνθης με τραγελαφικές ματαιώσεις παραστάσεων που κόστισαν δυστυχώς ακριβά στη πόλη και στον πολίτη και στο πολιτιστικό αλλά και στο οικονομικό κομμάτι.

-Αλλά τι να κάνουμε. Ο άνθρωπος που ήταν αρμόδιος να δώσει τη λύση, ασχολούνταν με τις εκλογές και την πολιτική του επιβίωση…στέλνοντας «προκαταβολικά» τις νοσοκόμες του Ρουβά στον νέο Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και τους υποψηφίους του…
Τα σοβαρά θέματα όμως της πόλης δεν λύνονται ούτε με «πλακίτσες», ούτε με την λογική της ανικανότητας…
(σ.σ. Ως προς το θέμα με την έλλειψη τουαλετών στο θερινό δημοτικό θέατρο, αρμόδιος της Πυροσβεστικής μας είπε οτι αυτό είναι θέμα της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης…που έπρεπε εδώ και χρόνια να απαιτήσει να υπάρχουν στον χώρο είτε κανονικές, είτε βιολογικές τουαλέτες…).
Ήδη η πρώτη πάντως παράσταση  που έχει αναγγελθεί για το καλοκαιρινό θέατρο, είναι αυτή του «CAVEMAN» του Rob Becker με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη για τις 10 Αυγούστου που έχει ωστόσο ξανάρθει στην Ξάνθη (παράσταση με ένα άτομο κι έναν πρωταγωνιστή), ωστόσο οι μεγάλες καλοκαιρινές παραστάσεις ήδη έχουν «ματαιωθεί» και δεν επιστρέφουν με τίποτα…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »