*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Ιουλίου

ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Θα φτάσω μέχρι και τον Πρωθυπουργό, αν δεν λυθεί άμεσα το θέμα του 12%!

22 Ιουλίου


Νέα ερώτηση του βουλευτή Ξάνθης για την ΜΗ καταβολή της επιδότησης εργασίας 12% στις επιχειρήσεις της Θράκης εδώ και 4 χρόνια περίπου!
Δεν αντέχουν άλλο οι επιχειρηματίες της Θράκης!
Το θέμα της καταβολής της επιδότησης 12% σε επιχειρήσεις της Θράκης, επαναφέρουν με ερώτησή τους στη Βουλή και στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Αλέξανδρος Κοντός από το νομό Ξάνθης και Ευριπίδης Στυλιανίδης, από το νομό Ροδόπης.
Οι επιχειρηματίες της Θράκης έχουν λαμβάνει από το 2010 από την μη καταβολή επιδότησης εργασίας 12%, περίπου 32 εκατ. Ευρώ κι είναι «θαύμα» φυσικά πως έχουν επιβιώνουν μέχρι σήμερα όσες έχουν απομείνει.
-"Θα φτάσω μέχρι και τον Πρωθυπουργό, αν δεν λυθεί το θέμα! Δεν αντέχουν άλλο οι επιχειρηματίες της Θράκης", τονίζει σε όλες τις κατευθύνσεις ο Αλέξανδρος Κοντός.
Επισημαίνεται ότι ο βουλευτής Ξάνθης και πρώην Υπουργός την περασμένη εβδομάδα είχε συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ.Σταϊκούρα, επισημαίνοντάς του το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι Θρακιώτες επιχειρηματίες, παίρνοντας την διαβεβαίωσή του ότι «θα υπάρξει ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο με τα Επιμελητήρια και τους επιχειρηματίες για το συγκεκριμένο θέμα» μέσα στον Ιούλιο... Σε αναμονή λοιπόν!
Όπως σημειώνουν στο κείμενο της ερώτησης οι δύο Θρακιώτες βουλευτές: «Η επιδότηση του 12% στο κόστος εργασίας για τις επιχειρήσεις της Θράκης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά κίνητρα που συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής τα τελευταία 40 χρόνια. Η στήριξη αυτή της πολιτείας καθίσταται ακόμη πιο απαραίτητη την περίοδο που διανύουμε, όπου η ρευστότητα των επιχειρήσεων πλήττεται λόγω της οικονομικής κρίσης και η ανεργία έχει εκτοξευτεί πάνω από 25%. Δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες πιέσεις των Εμπορικών & Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Θράκης, τα οποία έχουν ζητήσει εκ νέου συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπ. Οικονομικών με το 3344/15.07.2014 έγγραφό τους, προς το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας η επιδότηση του 12% έχει να καταβληθεί στις επιχειρήσεις από το 2010. Η καθυστέρηση αυτή έρχεται να προστεθεί στην ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων, οι οποίες είχαν προϋπολογίσει στα έσοδά τους την επιδότηση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην περιοχή. Επιπλέον, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει προχωρήσει ακόμη στο θεσμικό πλαίσιο συμψηφισμού των οφειλών των επιχειρήσεων προς το κράτος έναντι οφειλών του κράτους προς τις επιχειρήσεις με αποτέλεσμα από τη μία η πολιτεία να απαιτεί -ορθώς- από τους επαγγελματίες να έχουν φορολογική και ασφαλιστική συνέπεια ενώ την ίδια στιγμή δεν είναι η ίδια συνεπής απέναντί τους. Σε απάντηση μάλιστα σχετικής ερώτησης (5792/29.01.2014) που είχαμε υποβάλει ως Βουλευτές της Θράκης ο Υφυπουργός Οικονομικών είχε δεσμευθεί ότι ολοκληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο συμψηφισμού των οφειλών.
Οι υπουργοί ερωτώνται:
1.Πότε θα γίνει η καταβολή της επιδότησης εργασίας του 12%, που οφείλεται από το 2010 στις επιχειρήσεις της Θράκης;
2. Πότε προτίθεται η το Υπουργείο Οικονομικών να θεσμοθετήσει τον συμψηφισμό των οφειλών του κράτους προς επιχειρήσεις και ιδιώτες με αντίστοιχες οφειλές αυτών προς το κράτος»;

ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στους επιχειρηματίες οφείλονται 4 χρόνια επιδότησης και μπορούν να συμψηφιστούν με τις οφειλές των επιχειρήσεων προς το κράτος που δυστυχώς και στην περίπτωση αυτή κωφεύει: . Αυτό θα ήταν μία ανάσα! Σημειώνεται ότι αυτή η απαράδεκτη κατάσταση έχει αναγκάσει πολλούς επιχειρηματίες της Θράκης, να χρησιμοποιούν πλέον νομικά μέσα για να διεκδικήσουν την επιδότηση 12%, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη. Μάλιστα εφόσον ο συμψηφισμός οφειλών που ζητούν επιχειρήσεις δεν γίνει αποδεκτός από την κυβέρνηση, τότε οι θεσμικοί φορείς των επιχειρηματιών της Θράκης σκέφτονται μαζικά την προσφυγή στη δικαιοσύνη, όπως ήδη έπραξαν μεμονωμένοι επιχειρηματίες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το ποσό που οφείλεται σε επιχειρήσεις της Θράκης, λόγω μη καταβολής της επιδότησης, ανέρχεται στα 32 εκ. ευρώ
……

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »