*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Φεβρουαρίου

ΘΕΣΜΟΣ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ Η Παιδική παρέλαση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού!

28 Φεβρουαρίου
Επιτυχημένη η Παιδική Καρναβαλική Παρέλαση «Mundialito» με τη συμμετοχή 14 Δημοτικών Σχολείων της Ξάνθης

Για πρώτη φορά στο θεσμό των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών - Ξανθιώτικο Καρναβάλι και με την εντυπωσιακή συμμετοχή 14 Δημοτικών Σχολείων της Ξάνθης, 2000 μικρών καρναβαλιστών και των γονιών (πάνω από 1000 γονείς), πραγματοποιήθηκε στις 15:30 το μεσημέρι η Παιδική Καρναβαλική παρέλαση των με τίτλο «Mundialito», την οποία μετέδωσε μάλιστα ζωντανά και το Xanthi channel.
H βροχή που έπεσε στην αρχή αλλά και το κρύο, προκάλεσαν για λίγο αγωνία των καρναβαλιστών αλλά και των διοργανωτών, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά, ενώ μαζί με τα Παιδιά βρέθηκε στην παρέλαση και ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης που έγινε κι αυτός… παιδί!
Την παρέλαση συντόνιζε φυσικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μανώλης Φανουράκης που χθες στην ουσία επέβαλε έναν ΘΕΣΜΟ για πρώτη φορά στην ιστορία του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού. Τον θεσμό της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗΣ παρέλασης με την συμμετοχή 14 δημοτικών σχολείων που ήταν πράγματι εντυπωσιακή.
Οι μαθητές των σχολείων του νομού με την ευθύνη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων έζησαν για πρώτη φορά το κέφι της Αποκριάς στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ξεκινώντας από την διασταύρωση 28ης Οκτωβρίου & Καβάλας και καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία.
Τα παιδιά πλαισίωναν  ξυλοπόδαροι, κλόουν, ζογκλέρ και 50 πουλιά κούκλες ενώ καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία έζησαν μια μοναδική στιγμή χαράς με διαγωνισμούς, θεατρικά και μουσικά παιχνίδια, που είχε ετοιμάσει και οργανώσει η ομάδα «ΚΟΠΕΡΤΙ» μετά από πρωτοβουλία φυσικά του Δήμου Ξάνθης.
Χορευτικά τρενάκια και δρομικά συναγωνιστικά παιχνίδια καθώς επίσης Διαγωνισμοί χορού με όλα τα είδη ελληνικής και ξένης μουσικής και κυνήγι θησαυρού σε όλη την πλατεία – ήταν το τελικό ξεφάντωμα των 2000 παιδιών καρναβαλιστών με πολλές εκπλήξεις Θεατρικά και μουσικά παιχνίδια με τη συμμετοχή όλων των παιδιών αλλά και ζογκλέρ, πασαρέλα αποκριάτικης στολής, χορογραφίες, μουσική και αυτοσχεδιασμούς που επένδυσε μουσικά ο d.j. Γιώργος Κορέας.
Η παιδική παρέλαση του  Ξανθιώτικου Καρναβαλιού πλέον είναι γεγονός και η συμμετοχή των παιδιών (αλλά και των γονιών), την καθιερώνουν σαν θεσμό…
Τα συγχαρητήριά μας στον Μανώλη Φανουράκη.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »