*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Νοεμβρίου

SEE THROUGH

13 Νοεμβρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Στην περίπτωση της υποτιθέμενης νέας «δημοτικής αστυνομίας», ακόμη και η επιτήρηση των παρκομέτρων και της ελεγχόμενης στάθμευσης, στην ουσία είναι άνευ λόγου...
Θετικό ότι διασώθηκαν 5 εργαζόμενοι υπάλληλοι του Δήμου, αλλά στην ουσία θα είναι άνευ έργου... αφού κλήσεις δεν θα μπορούν να βάζουν και όταν πέφτει κάτι στην αντίληψή τους, θα φωνάζουν την Τροχαία για τα υπόλοιπα!
Ενώ μέχρι πριν λίγους μήνες, η δημοτική αστυνομία στην ουσία έκοβε κι έραβε...
......
*Άλλωστε μόνο τυχαία ο  επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, κ. Γιώργο Κολλάρο στην προχθεσινή συνεδρίαση δεν διαφοροποιήθηκε καταψηφίζοντας τη σχετική εισήγηση, τασσόμενος υπέρ της ελεύθερης στάθμευσης των οχημάτων στην πόλη... (Σ.Σ. Και να υπήρχαν θέσεις στάθμευσης)!
......
*«Βιάζονταν» πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι προχθές να τελειώσει η συνεδρίαση για να δουν την ματσάρα του Αστέρα Τρίπολις με την Skoda Ξάνθη που έληξε 2-2 με την ομάδα μας όμως να σημειώνει κανονικό γκολ με τον Σολάρι στο 2-2 και ο απαράδεκτος διαιτητής να το ακυρώνει!
......
*Ειδικά ο Δήμαρχος και οι Φανουράκης και Θ. Ξυνίδης, ήταν σε αναμμένα κάρβουνα να μάθουν το σκορ και τι γίνονταν στην Τρίπολη...
(Σ.Σ. Αλλά κι  ο Δημαρχόπουλος...Μέρα που βρήκε να ορίσει πάλι την συνεδρίαση!).

....

Στο α 15νθήμερο του Δεκεμβρίου και με αρκετή καθυστέρηση, θα δοθούν τα προνοιακά επιδόματα Σεπτ. - Οκτ.
Συγκεκριμένα η  γ.γ. Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, κα. Έφη Μπέκου, ανακοίνωσε ότι, τα προνοιακά επιδόματα του διμήνου Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2013 θα δοθούν στο πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου 2013.
«Αυτή τη στιγμή αναμένεται η υπογραφή της Απόφασης αυτών από τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη και πιθανά η αποστολή στοιχείων από κάποιους Δήμους» συμπλήρωσε η κα. Μπέκου, μιλώντας στον ant1.
.....

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν πέρασαν ΚΤΕΟ
Από την 1η Ιανουαρίου θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα ενημερωτικά σημειώματα καθώς 2,5 εκατομμύρια I.X. και φορτηγά έως 3,5 τόνους αλλά και 750.000 μοτοσικλέτες απέχουν από τον τεχνικό έλεγχο, δημιουργώντας τεράστιες απώλειες στα κρατικά έσοδα, ενώ από την άλλη πλευρά σοβαρό πρόβλημα δημιουργείται και για την οδική ασφάλεια.
Σύμφωνα με την «Ημερησία» οι προτάσεις που επεξεργάζονται τα υπουργεία Mεταφορών και Oικονομικών περιλαμβάνουν την αξιοποίηση του online μηχανογραφικού συστήματος, που είναι συνδεδεμένο με το υπουργείο Mεταφορών και αποστέλλουν καθημερινά τα στοιχεία των ελέγχων τα 160 ιδιωτικά KTEO και τα 5 δημόσια.
Kατόπιν να διενεργείται ηλεκτρονική διασταύρωση των βάσεων δεδομένων του υπουργείου Oικονομικών επί των στοιχείων κυκλοφορούντων οχημάτων (Tέλη Kυκλοφορίας) και των βάσεων δεδομένων του υπουργείου Mεταφορών, με αποτέλεσμα να βρίσκονται άμεσα οι παραβάτες των KTEO, τα οχήματα που βρίσκονται σε ακινησία αλλά και τα οχήματα που ελέγχθηκαν σε δημόσια KTEO τα τελευταία δύο χρόνια αλλά τα στοιχεία των ελέγχων δεν έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Mεταφορών.
....

Προσοχή στις αναπάντητες κλήσεις από αυτούς τους αριθμούς
Μια απάτη για να κερδίζουν λεφτά έχουν βρει απατεώνες που χρεώνουν χρήστες στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Οι απατεώνες κάνουν μια αναπάντητη από έναν αριθμό υψηλής χρέωσης σε κινητά στην Ελλάδα.
Όταν ο χρήστης βλέπει την αναπάντητη, συνηθίζει να καλεί πίσω για να δεις ποιος είναι.
Τον τελευταίο καιρό είναι όλο και περισσότερες οι κλήσεις από τους αριθμούς +375602605281 και +37127913091 αλλά και οποιοδήποτε αριθμό που ξεκινάει από 375 ή 371.
Οι αριθμοί αυτοί είναι εξαιρετικά υψηλής χρέωσης και λίγα δευτερόλεπτα αρκούν για να σας χρεώσουν από 10 έως 25 ευρώ.
Όταν δεχθείτε μια κλήση από έναν τέτοιο αριθμό πρέπει να διαγράψετε τον αριθμό και να μην απαντήσετε.Το 375 είναι ο κωδικός από τη Λευκορωσία και το Αφγανιστάν ενώ 371 είναι ο κωδικός για τη Λετονία.
....

Οικοδομή: Συνεχίστηκε η μεγάλη κάμψη της δραστηριότητας και τον Αύγουστο
Σε «ελεύθερη πτώση» συνεχίζει να βρίσκεται η οικοδομή στη χώρα, καθώς ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας συρρικνώθηκε περαιτέρω τον Αύγουστο εφέτος, ενώ η νέα μεγάλη μείωση στις οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν τον συγκεκριμένο μήνα από τις πολεοδομίες της χώρας, προοιωνίζεται χειροτέρευση της κατάστασης το προσεχές διάστημα.
Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), το μέγεθος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στο σύνολο της χώρας, ανήλθε τον Αύγουστο σε 1.073 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 203,6 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 793,9 χιλιάδες m3 όγκου.
Παρουσιάστηκε μείωση κατά 10,7 % στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 20% στην επιφάνεια και κατά 30,4% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.
Ενώ, το οκτάμηνο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2013, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει μείωση κατά 35,8% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 35,1% στην επιφάνεια και κατά 31,9% στον όγκο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2012.

………….

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 22η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ 2013»
H Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, η ΔΕΘ - HELEXPO ΑΕ και το ΔΕΚΑΜΑΘ, σας προσκαλούν σε συνέντευξη τύπου, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11:00,
στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ (Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή), ενόψει της 22ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2013», που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 14-17 Νοεμβρίου 2013 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής.
Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »