*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Νοεμβρίου

SEE THROUGH

12 Νοεμβρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού, πραγματοποίησαν στελέχη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, το Σάββατο στην Κεντρική πλατεία.
......
*Οι διαδηλωτές μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην εξόρυξη του Χρυσού ενώ διατράνωσαν την αλληλεγγύη τους στους κατοίκους του Έβρου, των Σαππών και της Χαλκιδικής που αγωνίζεται ενάντια στις εταιρίες.
......
*Περίεργος πράγματι είναι ο Δήμος Ξάνθης με τις υπηρεσίες τους, αφού αλλού «κλείνει» τα μάτια και επιτρέπει να βάζουν στους κοινόχρηστους χώρους νάιλον για το κρύο και να μπορούν να δουλέψουν κι άλλους τους το απαγορεύει, όπως το ταβερνάκι στην οδό Στογιαννίδου 1 που ανήκει σε νέο μουσουλμάνο επιχειρηματία.
-Σκόπιμη η άνιση μεταχείριση, ή κάτι άλλο συμβαίνει; Περιμένω μια απάντηση, πριν επανέρθω στο συγκεκριμένο θέμα...
Εκτός αν υπάρχουν καλοί και κακοί παρανομούντες, οπότε καλό να μάθουμε και για τα κριτήρια..
......
*Κι ένα EMAIL που ήρθε στον «Μ»: Οι εξαιρεθέντες από το πρόγραμμα διαθεσιμότητας, παράνομα προσληφθέντες στο ΕΜΠ, ως  ΙΔΑΧ (μηχανικοί-διοικητικοί) ψηφίζουν στο ΤΕΕ. Θα πρέπει να βρούμε ποιος μωροφιλόδοξος από το ΕΜΠ ονειρεύεται Προεδριλίκια στο ΤΕΕ και ψάχνει για ψήφους. Δεν ξύπνησε φυσικά ένα πρωί ο Υπουργός Παιδείας και είπε, εξαιρώ τους εκατοντάδες "μαϊμού" μηχανικούς-διοικητικούς του ΕΜΠ, εις βάρος άλλων κατηγοριών υπαλλήλων. Κάποιο βρωμόπουλο από το ΕΜΠ του το σφύριξε!!!!
B Petritis-Νέμεσις.
......

Ιδού και το πρόγραμμα του Κοινωνικού Ιατρείου της Μητρόπολης Ξάνθης για τον Νοέμβρη:
Τρίτη 12 Παιδιατρικό - Νευρολογικό
Πέμπτη 14 Καρδιολογικό
Δευτέρα 18 Παθολογικό
Τρίτη 19 Παιδιατρικό
Πέμπτη 21 Παθολογικό - Ορθοπεδικό
Δευτέρα 25 Γεν. Ιατρική
Τρίτη 26 Παιδιατρικό
Πέμπτη 28 Καρδιολογικό
...
Υπέρ της υποψηφιότητας της Γιάννας στο δήμο Αθηναίων ο Στυλιανίδης
Πρόταση να μη δώσει χρίσματα η ΝΔ στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, διατυπώνει ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ενώ τάσσεται υπέρ της στήριξης της Γιάννας Αγγελοπούλου, από τη ΝΔ, για τον δήμο Αθηναίων.
«Η πρωτεύουσα σήμερα έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ τη λειτουργικότητα, την ασφάλεια, την ανθρωπιά και τη διεθνή ακτινοβολία, που διέθετε κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Αυτό μπορεί να της το ξαναπροσφέρει μόνο μια ισχυρή προσωπικότητα, που δοκιμάστηκε με επιτυχία και απέδειξε την αποτελεσματικότητά της, όπως η Γιάννα Αγγελοπούλου».
Σε ό,τι αφορά την τρόικα σημειώνει πως «οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν. Όχι, όμως, άλλοι φόροι. Όχι άλλα μέτρα που εξαθλιώνουν...». Ο πρώην υπουργός μιλά για αδιέξοδο από τη διαχειριστική προσέγγιση στην Οικονομία, επικρίνοντας τα περί ισοδύναμων μέτρων και θυμίζει τη φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή «Πολιτική με μαθηματικά δεν γίνεται».
....

1.019 εκατ. ευρώ στους Δήμους της Ξάνθης για τη μισθοδοσία
Η τακτική επιχορήγηση  ύψους 104.715.474,12 εκ. Ευρώ  κατανέμεται στους δήμους για το μήνα Οκτώβρη, για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των δήμων και κυρίως της μισθοδοσίας. Στους Δήμους της Ξάνθης αντιστοιχούν 1,019 εκατ. ευρώ. Αναλυτικά στους Δήμους του Νομού μας, κατανέμονται τα παρακάτω ποσά:
ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ 604.388,21 Ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ 180.877,22 Ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ 121.008,35 Ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ 113.181,44 Ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ 1.019.455,22 Ευρώ
......

41χρονος μετέφερε λαθρομετανάστες με τροχόσπιτο με γαλλικές πινακίδες!
Συνελήφθη την Παρασκευή (8-11-2013) το πρωί, στον κόμβο Μάνδρας της Εθνικής Οδού Διδυμοτείχου – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γαλλίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Φ.  αυτοκίνητο (τροχόσπιτο), με γαλλικές πινακίδες, που οδηγούσε ο 41χρονος, διαπίστωσαν ότι προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες, αποκρύπτοντάς τον έναν από αυτούς, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο εσωτερικό του οχήματος.
Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.
....

«Την ανάκληση των απολύσεων στη ΣΕΚΑΠ και κυρίως των τριτέκνων, πολυτέκνων», ζητάει με επιστολή του ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Ξάνθης από την Διοίκηση της ΣΕΚΑΠ
 «Την ανάκληση των απολύσεων στη ΣΕΚΑΠ και κυρίως των τριτέκνων, πολυτέχνων», ζητάει με επιστολή του ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Ξάνθης από την Διοίκηση της ΣΕΚΑΠ εκφράζονταν την έντονη έκπληξη και δυσαρέσκειά του:
Ο Σύλλογος  Τριτέκνων Νομού Ξάνθης “Ο Άγιος Στυλιανός”; από την ίδρυση του, σκοπός του είναι να στηρίζει την Πολυμελή Τρίτεκνοι οικογένεια για οποιοδήποτε πρόβλημα . Το τελευταίο   διάστημα πλήττεται από ανεργία, υψηλή Φορολογία.    Καθημερινά ανακαλύπτουμε το κλείσιμο ιδιωτικών εταιριών  ή περικοπές και απολύσεις προσωπικού ή μείωση μισθού .  
Με έκπληξη ο Σύλλογος μας  διαπιστώνει την συστηματική απόλυση  τριτέκνων οικογενειών  από την ΣΕΚΑΠ Ξάνθης. Δεν συμφωνούμε με οποιαδήποτε απόλυση  συμπολιτών μας και κυρίως με απολύσεις  τριτέκνων, πολυτέκνων, οι οποίοι έχουν αυξημένες υποχρεώσεις και θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης , το οποίο φυσικά δεν είναι  αποδεκτό κοινωνικά.    Ο Σύλλογος μας συμπαρίσταται σε όλους τους απολυμένους και καλεί την διοίκηση της ΣΕΚΑΠ να ανακαλέσει τις απολύσεις τριτέκνων πολυμελών οικογενειών.
Με  εκτίμηση για το Δ.Σ,
Η Πρόεδρος
ΜΑΥΡΙΔΟΥ Π.
Ο Γεν γραμματέας
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Κ.
....

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »