*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Νοεμβρίου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Επίσκεψη Ιβάν Σαββίδη σήμερα στη ΣΕΚΑΠ-Κάθισε περίπου 5 ώρες στο εργοστάσιο, δεν είδε καθόλου τους εργαζόμενους

23 Νοεμβρίου


ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ: Έχω "πεισμώσει"με τον πόλεμο που δέχομαι, θα κάνω την ΣΕΚΑΠ μια μεγάλη εταιρεία!
 
Ήρθε, είδε, συμμετείχε σε σύσκεψη στην οποία ήταν παρόντες φυσικά ο γεν. διευθυντής της εταιρείας κ.Ανίσιμωφ με τους διευθυντές του εργοστασίου, ενώ συμμετείχε σε αυτήν και ο δικηγόρος Στέργιος Γιαλάογλου, άκουσε εισηγήσεις και τα όσα του είπαν οι στενοί συνεργάτες του, ενημερώθηκε για την παραγωγή που αυξήθηκε  σημαντικά όπως και οι εξαγωγές τσιγάρων στην Ρωσία και απήλθε....
Ο λόγος για τον Ιβάν  Σαββίδη που σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "Μ", έφτασε με το ελικόπτερό του το πρωϊ στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ, δεν είδε καθόλου τους συνδικαλιστές των δύο σωματείων που του ζήτησαν ραντεβού με μια επιστολή που ωστόσο είχε και ερωνικό χαρακτήρα και έφυγε ζητώντας απο τους συνεργάτες του δουλειά και μόνο δουλειά τονίζοντας χαρακτηριστικά τα παρακάτω: Έχω "πεισμώσει" πολύ με τον πόλεμο που δέχομαι, αλλά δεν με πτοεί τίποτα. Θα κάνω την ΣΕΚΑΠ μια μεγάλη εταιρεία!  Είναι ένα στοίχημα που έκανα πρώτα με τον εαυτό μου...
Παράλληλα ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε με τους τεχνικούς και για τον συγχρονισμό του εργοστασίου, ενώ τους αποκάλυψε οτι στόχος του είναι να φέρει και τα κεντρικά γραφεία της Αθήνας στην Ξάνθη. προκειμένου η εταιρεία να γίνει και πιο ευαίλικτη αλλά και να περιορίσει αισθητά τα έξοδά της σταπλαίσια αναδιάρθρωσής της
ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕΚΑΠ Α.Ε.
  Προηγουμένως και χωρίς να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι αν έχει έρθει ο Ιβάν στο εργοστάσιο, αλλά βασιζόμενοι κυρίως σε φήμες, του απεύθυναν νέα επιστολή-πρόσκληση για ένα νέο ραντεβού μαζί τους θέματα που τους αφορούν και θέματα της επιχείρησης, στην οποία ο ίδιος ωστόσο δεν απάντησε: 
Αξιότιμε κ. Σαββίδη
     Αφού σας καλώς ορίσουμε στη φιλόξενη Ξάνθη μας, ευχόμενοι το αρχαίο «Ως ευ παρέστητε», επιθυμούμε να βρεθούμε μαζί σας για να συζητήσουμε θέματα που μας αφορούν και θέματα της επιχείρησης. Σας γνωρίζουμε ότι είμαστε άμεσα διαθέσιμοι και θέλουμε ειλικρινά να συζητήσουμε μαζί σας.
    Κύριε Σαββίδη θέλουμε να θέσουμε ένα ορόσημο στις σχέσεις μας με ειρηνική θέληση, η οποία ανέκαθεν μας χαρακτηρίζει. Σε πνεύμα ανταλλαγής σκέψεων θέλουμε να συζητήσουμε καταρχήν για τους απολυμένους και υπό διαθεσιμότητα εργαζόμενους, για τις ατομικές συμβάσεις που επιδιώκει η επιχείρηση και την επιχειρησιακή που επιδιώκουμε εμείς, αλλά και για άλλα εργατικά ζητήματα.
    Η συνάντησή μας αποβλέπει αποκλειστικά στην προάσπιση της εργασιακής ειρήνης και έχει επίσης υψηλή ηθική σημασία. Επιθυμούμε να υπάρξουν στενοί δεσμοί μεταξύ των εργαζομένων και εσάς και να διαπιστώσετε την αγάπη μας προς την επιχείρηση και την αξία μας μέσα σε αυτή, την οποία άμεσα θα αναγνωρίσετε.
   Στόχος μας είναι μια ευρεία και ειλικρινής συνεργασία η οποία πρέπει υφίσταται μεταξύ μας. Θέλουμε την ανήσυχη ατμόσφαιρα η οποία βαρύνει τελευταίως την επιχείρηση να την διαδεχθεί μία ευτυχής ύφεση. Διότι σε κλίμα εργασιακής ειρήνης θα υπάρξει ταχύτερη και τελειότερη ανάπτυξη.
Ελπίζοντας για όλα τα ανωτέρω σας ευχόμαστε καλή παραμονή.
ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ 
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ Κώστας Γαβριηλίδης-Γιάννης Ζαπτής
....
 ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ , ΕΝΩ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΣΕΚΑΠ: Έγινε η αναδιάρθρωση των δανείων

 Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΣΕΚΑΠ
Εκτός από τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης τρέχει παράλληλα και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του και μία εξ αυτών είναι και η ΣΕΚΑΠ στην οποία ολοκληρώθηκε μία αναδιάρθρωση των παλαιών δανείων της εταιρίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σάιτ «voria.gr» ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση των δανείων της ΣΕΚΑΠ και έτσι τα δάνεια των 90 εκατομμυρίων ευρώ μειώθηκαν στα 15 εκατομμύρια.
Μετά από αυτή την κίνηση ο Ιβάν Σαββίδης πρόκειται να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και ουσιαστικά να επανεκκινήσει την εταιρία, παρά το ότι η διοίκησή της βρίσκεται σε ανοικτή αντιπαράθεση με τους εργαζομένους, επειδή προωθεί μειώσεις μισθών και απολύσεις.
ΣΕ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ
Σε συνεννόηση με την Πειραιώς, ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση των δανείων της ΣΕΚΑΠ και επίκειται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από το νέο ιδιοκτήτη, Ιβάν Σαββίδη
Συγκεκριμένα σε συνεννόηση με την Πειραιώς, ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση των δανείων της ΣΕΚΑΠ,  δηλαδή των παλιών υποχρεώσεων που είχε η βιομηχανία προς την ΑΤΕ, έτσι που πλέον από τα 90 εκατ. ευρώ, μειώθηκαν στα μόλις 15 εκατ.ευρώ.
 Αφού πέτυχε την αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεων, ο νέος ιδιοκτήτης της ΣΕΚΑΠ και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης πρόκειται να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπως πληροφορήθηκε η Voria.gr.
 Για τη ΣΕΚΑΠ η αύξηση κεφαλαίου ισοδυναμεί, πρακτικά πλέον, με την προσπάθεια επανεκκίνησης της εταιρείας που υπολειτουργεί, από την εποχή ακόμη που είχε καθηλωθεί στα χρέη, στις ζημίες και, στην εγκατάλειψη του αναπτυξιακού οράματος και της καινοτομίας της καλής εποχής του ‘biofilter’.
 Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, που στηρίχθηκε από τη ΣΕΚΕ και στη συνέχεια απέκτησε το ποσοστό της ΑΤΕ στη ΣΕΚΑΠ, μέχρι σήμερα δεν έχει κινήσει τη βιομηχανία ενώ η νέα διοίκηση βρίσκεται σε ανοικτή αντιπαράθεση με τους εργαζομένους, επειδή προωθεί, παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί, μεγάλες μειώσεις μισθών και απολύσεις.
 Ωστόσο, μετά την αναδιάρθρωση του δανεισμού αναμένεται ότι θα γίνει το επόμενο βήμα.
 Αν δεν γίνει αύξηση, με την ΣΕΚΑΠ να έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια 60,4 εκατ. ευρώ στην ενοποίηση ( μαζί με Βio), πωλήσεις 19 εκατ. ευρώ και ζημίες 8 εκατ. και πλέον, η βιομηχανία δεν μπορεί να προχωρήσει. Όπως έχει γραφεί, υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί μία αύξηση κεφαλαίου της τάξης των 20 εκατ.ευρώ τουλάχιστον.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »