*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Σεπτεμβρίου

ΠΑΣ Γιάννινα- SKODA ΞΑΝΘΗ 1-2 "Τραγικό" το λάθος του Γούτα στο πρώτο γκολ...

29 Σεπτεμβρίου


Η "άμυνα" (Γούτας-Βάλλας) έδωσε την ΝΙΚΗ στον ΠΑΣ...Με 10 παίχτες η ομάδα ήταν καλύτερη, πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε


 *Άψογο το γκολ του Ράνου που όμως δεν ...έφτανε!
 ……
Την ήττα γνώρισε η SKODA ΞΑΝΘΗ στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής με σκορ 2-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες». Οι γηπεδούχοι πέτυχαν ένα γρήγορο γκολ με τον Κοροβέση στο 6’ από τραγικό λάθος του Γούτα που τον «χόρεψε» ο αντίπαλός του και είχαν αριθμητική υπεροχή από το 45’ (αποβλήθηκε ο Βάλλας) με την ομάδα του Ράινερ Μάουρερ να φτάνει στην ισοφάριση με τον Ράνο στο 73’. Στο 77’ όμως ο Κολοβέτσιος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1 παρά την προσπάθεια της ξανθιώτικης ομάδας μέχρι το τέλος.
Υπεύθυνοι για την ήττα, οι δύο κεντρικοί αμυντικού Γούλας και Βάλλας. Ο πρώτος φέρει βασική ευθύνη για το πρώτο γκολ (τον χόρεψε ο Ίλιτσς), ενώ ο Βάλλας με την αποβολή του, έκανε τα πραγματα ακόμη πιο δύσκολα μετά το 1-0.
Αποκάλυψη ο Ράνος που με το ψύχραιμο πλασέ που έκανε, απέδειξε ότι έχει την στόμφα του σκόρερ...
...
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ
Πρεμιέρα σε αγώνα πρωταθλήματος για τον Ράινερ Μάουρερ στην άκρη του πάγκου της SKODA ΞΑΝΘΗ στην αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής στα Γιάννινα. Ο Γερμανός τεχνικός προχώρησε σε αλλαγές στην σύνθεση της ομάδας σε σχέση με το παιχνίδι κυπέλλου κόντρα στον Ηρακλή. Κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε ο Δημήτρης Κυριακίδης ενώ η αμυντική τετράδα απαρτίζοντας από τους Γούτα, Μπαξεβανίδη, Μπέρτο και Βάλλα. Στον άξονα του κέντρου επανήλθε το δίδυμο Ντιέ – Ντε Γκούζμαν και στα άκρα της μεσαίας γραμμής οι Μαρίν και Σολτάνι με τον Μάνταλο πίσω από τον Σολάρι.
Το ξεκίνημα δεν ήταν καθόλου καλό για την ξανθιώτικη ομάδα που δέχθηκε μόλις στο 6ο λεπτό γκολ. Ο ΠΑΣ μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και με το πλασέ του Κοροβέση κατέφερε να ανοίξει το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να επανέλθουν από το αρχικό «σοκ» και σταδιακά ανέβασαν την απόδοσή τους έχοντας κατοχή μπάλας αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Βελλίδη. Ωστόσο οι πρώτες καλές στιγμές για την SKODA ΞΑΝΘΗ ήρθαν λίγο πριν το ημίωρο. Ο Σολάρι στο 28’ από κοντά έχασε μεγάλη ευκαιρία με την άστοχη προβολή και ο Μάνταλος δεν μπόρεσε να στοχεύσει σωστά με κεφαλιά ένα λεπτό αργότερα. Σε ένα χρονικό σημείο που η ομάδα του Σάββα Παντελίδη προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις κόντρα επιθέσεις και την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στην αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων. Για την SKODA ΞΑΝΘΗ, δεν έφτανε μόνο το εις βάρος της 1-0, αλλά στο «νεκρό» χρόνο του α’ μέρους ήρθε και η κόκκινη κάρτα του Σπύρου Βάλλα για μαρκάρισμα πάνω στον Τσάβεζ. Ο διαιτητής Τριτσώνης απέβαλε τον αρχηγό της ξανθιώτικης ομάδας (αυστηρή πάντως αποβολή) και τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για την συνέχεια.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μάουρερ πέρασε στο παιχνίδι τον Χοσέμι στη θέση του Σολάρι με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική υπεροχή τους και τους Τσουκαλά (2 σουτ) και Τσάβεζ να απειλούν. Λίγο αργότερα είχαμε την δεύτερη αλλαγή για την ξανθιώτικη ομάδα με την θέση του Μαρίν να παίρνει ο Ράνος και ο Βίλα την θέση του Ντε Βινσέντι για την ομάδα του ΠΑΣ. Σε ένα μέτριο ποιοτικά β’ μέρος ο Ράινερ Μάουρερ δικαιώθηκε για την επιλογή του να ρίξει στο παιχνίδι τον Ράνο καθώς ήταν ο παίκτης που εκμεταλλεύτηκε την όμορφη πάσα του Σολτάνι κι έκανε το 1-1 στο 73’. Ο Κάλβο πήρε στην συνέχεια τη θέση του Σολτάνι για τους φιλοξενούμενους που ήθελαν να κρατήσουν τουλάχιστον τον βαθμό όμως από μία στημένη φάση ο Κολοβέτσιος τέσσερα λεπτά αργότερα πέτυχε το 2-1 με κεφαλιά, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.
Φάσεις - Γκολ
6’ Ο Ίλιτς μπήκε στην περιοχή και προσπάθησε να σουτάρει με την μπάλα αλλά μετά από κόντρες κατέληξε στον Κοροβέση που από πολύ κοντά πέτυχε το 1-0.
12’ Ο Βάλλας πετάχτηκε στην περιοχή και πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο του Βελλίδη.
24’ Ο Μπαξεβανίδης παραλίγο να σκοράρει στην εστία του Κυριακίδη μετά από λάθος εκτίμηση της φάσης.
28’ Ο Γούτας πήρε την κεφαλιά από το κόρνερ στο πρώτο δοκάρι και ο Σολάρι με προβολή από κοντά αστόχησε!
29’ Σέντρα Ντε Γκούζμαν κεφαλιά του Μάνταλου άουτ.
43’ Γύρισμα του Μπέρτου από δεξιά, η μπάλα βρήκε στον Κολοβέτσιο και πήρε πορεία προς τα δίχτυα αλλά ο Βελλίδης έδιωξε σε κόρνερ.
50’ Ο Τσάβες σε ένα εντυπωσιακό σόλο έκανε το πλασέ με την μπάλα να περνά λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κυριακίδη.
53’ Σουτ του Τσουκαλά μπλόκαρε ο Κυριακίδης.
74’ Ο Ντιέ έκανε την κάθετη πάσα, ο Σολτάνι έσπασε την μπάλα στο Ράνο και ο τελευταίος με πλασέ σημείωσε το 1-1.
77’ Ο Κολοβέτσιος πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους στην εκτέλεση κόρνερ του Τσάβεζ και πέτυχε το 2-1.
Διαιτητές
Διαιτητής: Τριτσώνης Σταύρος (ΕΠΣ Αθηνών)
Α' Βοηθός: Γρεβένης Αλέξανδρος (ΕΠΣ Χαλκιδικής)
Β' Βοηθός: Γουργιώτης Σπυρίδων (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
4ος Διαιτητής: Ζαχαριάδης Πραξιτέλης (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Κίτρινες: 9’ Ντε Γκούζμαν, 36’ Λίλα, 53’ Ντε Βισέντι, 55’ Κοροβέσης, 86’ Τσάβεζ, 88’ Μάνταλος.
Κόκκινες: 45’ Βάλλας
Συνθέσεις
ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης 5, Μιχαήλ 6, Ντάσιος 5, Κολοβέτσιος 7, Τζημόπουλος 6, Τσουκαλάς 7, Λιλά 6, Κοροβέσης 7, Τσάβες 5 (89’ Στρούνα), Ντε Βισέντι 5 (60’ Βίλα), Ίλιτς 5 (81’ Κεϊτά).

SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης 3, Μπαξεβανίδης 3, Μπέρτος 4, Βάλλας 3, Γούτας 3, Ντε Γκούζμαν 4, Ντιέ 6, Μαρίν 3 (56’ Ράνος 7), Σολτάνι 6 (75’ Κάλβο 5), Μάνταλος 7, Σολάρι 5 (46’ Χοσέμι 4).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »