*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Σεπτεμβρίου

Σκληρή καταγγελία της παράταξης ΜΙΧΟΓΛΟΥ για τον Δήμαρχο Τοπείρου Στέλιο Χατζηευαγγέλου

30 Σεπτεμβρίου


Δημοτική παράταξη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ»  στο Δήμο Τοπείρου, η νομιμότητα θα επικρατήσει,  οι θεσμοί θα λειτουργήσουν!
 
Ξάνθη , 29 Σεπτεμβρίου 2013
Με την υπ’αριθμ. 9690/12-09-2013 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης τέθηκε σε κατάσταση αργίας για παράβαση καθήκοντος ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Στυλιανός Χατζηευαγγέλου. Χρέη Δημάρχου στο Δήμο Τοπείρου από 25-09-2013 σύμφωνα με το Νόμο και όχι με τη βούληση του κ. Χατζηευαγγέλου ασκεί ο κ. Φώτης Πυροστιάνης, ως πρώτος σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού (άρθρο 89 &2 Ν. 3463/2006 «Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων»).
Ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Χατζηευαγγέλου για άλλη μια φορά προσπάθησε να αποσιωπήσει την αλήθεια και να καταστρατηγήσει τη νομιμότητα. Τηρώντας «σιγήν ιχθύος» , ως να επρόκειτο για προσωπική του υπόθεση, αποπειράθηκε να μειώσει το γεγονός της αργίας του  και να μας παρασύρει όλους  σε έκνομες λειτουργίες,  τις οποίες, ευτυχώς, αποφύγαμε.
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Όμως το μείζον ζήτημα δεν είναι η θέση σε αργία του κ. Χατζηευαγγέλου. Αυτό είναι συνέπεια της παράνομης λειτουργίας του.  Το μείζον ζήτημα είναι να γίνουν οι έλεγχοι που ζήτησε η αντιπολίτευση και οι οποίοι θα ολοκληρωθούν άμεσα, όπως κατηγορηματικά μας διαβεβαίωσαν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Το μείζον ζήτημα είναι ότι σύμφωνα με δημοσιευμένα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών μόνο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της πρώην  Δημοτικής Επιχείρησης Τοπικής Ανάπτυξης (ΔΕΤΑ) του Δήμου Τοπείρου προς το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχονται στο ποσόν των 2.678.409,14 ευρώ !!!, εκτός από τις λοιπές μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, τις οφειλές προς το ΙΚΑ και λοιπούς τρίτους.  Καλούμε τον κ. Χατζηευαγγέλου να απαντήσει σε όλους τους δημότες που εύλογα διερωτώνται: από τι είδους δραστηριότητες οφείλονται αυτά τα ποσά στο Ελληνικό  Δημόσιο και ποιος θα τα πληρώσει; Εμείς και τα παιδιά μας ; Με ποιο δικαίωμα υποθήκευσε το μέλλον της νέας γενιάς; Και μη μας απαντήσει ότι οι οφειλές αυτές θα συμψηφιστούν με κρατικές επιχορηγήσεις που δικαιούται ο Δήμος. Οι δημότες του Δήμου Τοπείρου αρνούνται αυτόν τον συμψηφισμό. Τα χρήματα που δικαιούνται οι δημότες και οι νέες γενιές για την επιβίωση και την ανάπτυξή τους, δεν δικαιούται κανένας κύριος Χατζηευαγγέλου να τα συμψηφίζει με  σκοτεινές και αδιαφανείς  οφειλές της πρώην ΔΕΤΑ, τον έλεγχο των οποίων ζητήσαμε από τις αρμόδιες αρχές.
Εμείς έχοντας εμπιστοσύνη στην Ελληνική Πολιτεία και την Ελληνική Δικαιοσύνη, ευτυχώς που υπάρχει και η Δικαιοσύνη, δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε μέχρις εσχάτων για να λάμψει η αλήθεια και να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα.
Είμαστε βέβαιοι ότι η νομιμότητα θα επικρατήσει και ότι οι θεσμοί θα λειτουργήσουν , όπως αρμόζει σε μία ευνομούμενη δημοκρατική χώρα και ότι οι τριτοκοσμικές πρακτικές δεν θα περάσουν.
Οι δημότες του Δήμου Τοπείρου περιμένουν και ελπίζουν.   
Με τιμή,
Οι  δημοτικοί σύμβουλοι:
Μίχογλου Θωμάς
Πολυχρονιάδου Ελένη
Χουσεΐν Ογλού Σουνάη
Γιοβαννόπουλος Άγγελος
Κηλικιώτης Άγγελος
Τσάκαλος Αναστάσιος
Κουραμίδης Στέργιος
Κοντόλιας Γεώργιος
Ρόιδος Γεώργιος
Μωραΐτης Στυλιανός
Κουτσομιχάλης Χαράλαμπος

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »