*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Σεπτεμβρίου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟΝ "Μ" ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ-"ΠΕΤΑΞΕ" ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΣΤΟΝ "ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ" ΞΑΝΘΗΣ κ.ΜΕΤΕ ο ΙΛΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΟ.....ΣΑΡΙΚΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

28 Σεπτεμβρίου


Νέα δημοσκόπηση: Πρώτη η ΝΔ με 1,2% - Μεγάλη πτώση της Χ.Α.
 
Σημαντική πτώση της Χρυσής Αυγής σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Alco και δημοσιεύτηκε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Ειδικότερα, η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει το 6,7% στην πρόθεση ψήφου, ενώ σε δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιήσει η ίδια εταιρεία τον περασμένο Ιούνιο, τη Χρυσή Αυγή είχε επιλέξει, τότε, το 10,8% των ερωτηθέντων.
Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 21,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,3%.
Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,7%, το ΠΑΣΟΚ με 5,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,7% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5%. Άλλο Κόμμα επιλέγει το 6,7% των ερωτηθέντων, Λευκό το 3,9%, Αποχή το 8,6%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 12,8% του δείγματος.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 36% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 29%. Άλλο Κόμμα απάντησε το 5% των ερωτηθέντων και ΔΞ/ΔΑ το 30%.
Σχετικά με το αν «έχει η όχι σχέση η Χρυσή Αυγή με τη δολοφονία στο Κερατσίνι» (σ.σ. η ερώτηση αφορά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα), «ναι» απαντάει το 68% των ερωτηθέντων, και «όχι» το 10%. Η απάντηση «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ» συγκεντρώνει 22%.
Στο ερώτημα αν «πρέπει η όχι να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση», «ναι» απαντάει το 60% των ερωτηθέντων, και «όχι» το 19%. Η απάντηση «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ» συγκεντρώνει 21%.
Τέλος, στο ερώτημα αν συμφωνούν ή διαφωνούν με τη στάση της Χρυσής Αυγής για τους μετανάστες, «διαφωνώ» απαντάει το 74% των ερωτηθέντων, και «συμφωνώ» το 15%. Η απάντηση «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ» συγκεντρώνει 11%.
.....
Ανοίγει ο δρόμος για διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής
Νομοθετική ρύθμιση που ανοίγει το δρόμο για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής κατατίθεται στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, η ρύθμιση προβλέπει την διακοπή της χρηματοδότησης κομμάτων, όταν εναντίον των ηγετών ή των βουλευτών τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις.
Οπως αναφέρει επίσης η ανακοίνωση, η απόφαση για την κατάθεση της σχετικής ρύθμισης ελήφθη κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή του αρμόδιου υπουργού, Γιάννη Μιχελάκη, του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Μάκη Βορίδη.
Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου εντάσσεται «στο πλαίσιο της απόφασης της Κυβέρνησης για την απόλυτη προάσπιση της νομιμότητας και την αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων».
Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε να προωθήσει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Σε συνάντηση που είχε νωρίτερα με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, υπό το γραμματέα του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη, ο Χαράλαμπος Αθανασίου είχε εκτενή συζήτηση για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν με στόχο την αντιμετώπιση της βίας και του νεοναζισμού, καθώς και των εγκλημάτων που σχετίζονται με το ρατσισμό.
Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ επισήμανε στον υπουργό την ανάγκη ταχείας διεκπεραίωσης των υποθέσεων που σχετίζονται με τέτοιου είδους εγκλήματα.
«Είναι κοινή πεποίθηση ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ούτως ώστε να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα διότι μια τόσο σοβαρή υπόθεση δεν πρέπει να διαιωνίζεται. Πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη κινείται με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ.Αθανασίου.
.....
Πανελλήνια θλίψη: Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Πόλυ Πάνου
    Βαθιά θλίψη και μια δυνατή αίσθηση απώλειας προκαλεί η είδηση πως σήμερα έφυγε από το ζωή η κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια Πόλυ Πάνου σε ηλικία 73 ετών.
Στις αρχές του μήνα είχε γίνει γνωστό ότι νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση. Η σπουδαία φωνή του ελληνικού πενταγράμμου δεν άντεξε και σίγησε σήμερα. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το νοσοκομείο Υγεία όπου νοσηλευόταν δίνοντας μάχη με τον καρκίνο.Η  σορός της Πόλυς Πάνου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 09.30 της Δευτέρας στο παρεκκλήσι του Α΄Νεκροταφείου ενώ στις 15:00, στην εκκλησία του ίδιου χώρου θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία. Στη συνέχεια η σορός θα μεταφερθεί στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου όπου και θα ταφεί σε οικογενειακό τάφο.
.....
Με έναν χρόνο και 10 μήνες φυλάκιση, τιμωρήθηκαν οι 3 αντιεξουσιαστές!
Αργά το απόγευμα της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η δίκη  των 3 μεταφερόμενων αναρχικών για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στις 30 Ιανουαρίου του 2011, όταν αντιεξουσιαστές είχαν συγκρουστεί με μέλη της   «Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας» που συμμετείχαν σε εκδήλωση μνήμης για την επέτειο της κρίσης στα Ίμια.
Οι 3 κατηγορούμενοι αντιεξουσιαστές (προερχόμενοι από την Καβάλα, την Κομοτηνή και το Αγρίνιο) καταδικάστηκαν σε 1 χρόνο και 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή για διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία.
Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της δίκης έξω από το δικαστήριο Καβάλας υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη, αποτελούμενη ακόμα και από άνδρες της ΟΠΚΕ, για τον φόβο επεισοδίων, ωστόσο δεν συνέβη το παραμικρό. Είχε ήδη υπάρξει από το πρωί, απαγόρευση συναθροίσεων από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.
......
Ανεπιθύμητη η Χ.Α. στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ. Δεν θα της επιτραπεί συμμετοχή στον εορτασμό του Καρυοφύτου
Την απαγόρευση της παρουσίας της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ, αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ. Μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και την πλήρη αποστροφή του πολιτικού κόσμου, η Περιφέρεια μαζί με το σχετικό ψήφισμα που εγκρίθηκε, δεν θα κάνει δεκτή τη Χ.Α. στις εκδηλώσεις που διοργανώνει.
Η πρώτη εφαρμογή αυτής της απόφασης ξεκινά από την Εορτασμό της Μνήμης της Σφαγής του Καρυοφύτου, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου όπου θα απαγορευτεί η παρουσία των μελών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Να σημειωθεί πάντως ότι τα  μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ δεν είχαν παραστεί ούτε στην περυσινή εκδήλωση.
Στον εορτασμό έχουν προσκληθεί όλες οι αρχές της πόλης, όπως πάντα στους αντίστοιχους εορτασμούς
....
Στα 342 ευρώ ο καθαρός μισθός στα Σκόπια
Ο καθαρός, μέσος μηνιαίος μισθός, τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, στην ΠΓΔΜ ανήλθε στα 21.013 δηνάρια (περίπου 342 ευρώ), αυξημένος κατά 1,1% σε σύγκριση με τον μέσο μηνιαίο μισθό του Ιουλίου του 2012, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.Ωστόσο, η πραγματική αξία του καθαρού μέσου μηνιαίου μισθού τον Ιούλιο του 2013 παρουσιάζεται μειωμένη κατά 2,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.
Ο μεικτός, μέσος μηνιαίος μισθός (υπολογιζόμενων των κρατήσεων), τον Ιούλιο του 2013, ανήλθε στα 30.851 δηνάρια (περίπου 503 ευρώ).
-Σε λίγο θα μας "ξεπεράσουν" κι οι Σκοπιανοί στους μισθούς! 
....
Πήγε για κυνήγι αλλά τον σκότωσε κεραυνός στην Ορεινή περιοχή ου Εχίνου!
 
Νεκρός από θανατηφόρο χτύπημα κεραυνού έπεσε το απόγευμα της Πέμπτης ένας άνδρας στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης, κατά τη διάρκεια της σύντομης κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος άνδρας βρίσκονταν σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό του Εχίνου για κυνήγι όταν δέχθηκε το χτύπημα του κεραυνού.
Για το περιστατικό έχει σχηματιστεί δικογραφία και την υπόθεση χειρίζεται πλέον το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης, ενώ η σωρός του θανόντα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »