*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Σεπτεμβρίου

Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο 1,5%.

29 Σεπτεμβρίου


Προβάδισμα ΝΔ σε δημοσκόπηση της MRB - Μεγάλη πτώση για Χ.Α.
Διαφορά 1,2% υπέρ της ΝΔ καταγράφεται σε δημοσκόπηση της MRB, ενώ τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής μειώνονται σημαντικά(2,3% λιγότερο από την προηγούμενη).
Στη δημοσκόπηση που έγινε μετά τη δολοφονία του Π Φύσσα αλλά πριν από τις συλλήψεις, για λογαριασμό της Realnews, τα ποσοστά των κόμματων έχουν ως εξής: ΝΔ 22,2%, ΣΥΡΙΖΑ 21%, ΠΑΣΟΚ 5,5%, Αν.ΕΛ 5,3%, Χρυσή Αυγή 6,8%, ΔΗΜΑΡ 3,3%, ΚΚΕ 5%, Οικ Πράσινοι 1,8%, άλλο κόμμα 5,6%.
Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο 1,5%.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή
Συνελήφθησαν την Παρασκευή (27-9-2013) το απόγευμα, σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Τουρκίας, ηλικίας 36 και 26 ετών, για είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή (ΖΑΠ - Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως).
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι τους εντόπισαν να κινούνται σε απαγορευμένη περιοχή (ΖΑΠ – Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως), χωρίς να κατέχουν σχετική άδεια.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.  
Εξιχνίαση άλλης μιας υπόθεσης εκβίασης στο Διδυμότειχο      
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονου ημεδαπού 
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, μια ακόμα υπόθεση εκβίασης, που είχε διαπραχθεί, την 6-9-2013, σε βάρος 39χρονου ημεδαπού, στο Διδυμότειχο.
Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ο 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου είχε σχηματισθεί πρόσφατα δικογραφία για άλλες δύο περιπτώσεις εκβίασης στο Διδυμότειχο. (Σχετικό το από 14-9-2013 Δελτίο Τύπου μας) 
Αναλυτικότερα, ο 42χρονος, απέστειλε μέσα σε φάκελο δύο (2) ανώνυμες επιστολές, γραμμένες – τυπωμένες  σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, με απειλές ηθικού διασυρμού για τον 39χρονο, απαιτώντας  από αυτόν, την καταβολή του χρηματικού ποσού των 50.000 Ευρώ.
Κατασχέθηκαν οι δύο (2) επιστολές.
Ο δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.
…..
Και επισήμως πλέον χωρίς Δημοτική Αστυνομία ο δήμος Ξάνθης!
 
    Δημοτική αστυνομία τέλος. Συγκεκριμένα σε καθεστώς διαθεσιμότητας υπάχθηκαν απο το πρωί της περασμένης Δευτέρας και επισήμως οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας Ξάνθης, με τον Δήμαρχο κ. Μιχάλη Στυλιανίδη να υπογράφει τις σχετικές αποφάσεις κατ’ εφαρμογή της νομοθεσίας.
Όπως είναι γνωστό από τους 10 υπαλλήλους που αριθμούσε η Δημοτική Αστυνομία Ξάνθης, οι 9 τίθενται σε καθεστώς οκτάμηνης διαθεσιμότητας, διάστημα κατά το οποίο θα λαμβάνουν το 75% της μισθοδοσίας τους, ενώ μόλις ένας υπάλληλος κατάφερε να διασωθεί παραμένοντας αυτοδίκαια στον Δήμο Ξάνθης.
Από την κοινοποίηση των διαπιστωτικών πράξεων διαθεσιμότητας και για όσο χρόνο διαρκεί η διαθεσιμότητα, παύει η άσκηση των καθηκόντων των 9 υπαλλήλων, κύριων και παρεπόμενων.
Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και θέλουν τους δημοτικούς αστυνομικούς να απορροφούνται από την Ελληνική Αστυνομία, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση επ’ αυτού, με τους υπαλλήλους να κρατούν στάση αναμονής, περιμένοντας τις όποιες εξελίξεις.
Ήδη εδώ και καιρό, και με βάση την άναρχη εικόνα που επικρατεί στους δρόμους της πόλης, έχει γίνει εμφανής η απουσία των δημοτικών αστυνομικών, με την δημοτική υπηρεσία να φαίνεται πως έχει κατεβάσει ρολά μετά το άκουσμα της υποβολής των υπαλλήλων της σε διαθεσιμότητα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »