*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Μαΐου

SEE THROUGH

31 Μαΐου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Τουλάχιστον ο Θανάσης Ξυνίδης στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του για το θέμα της Αναπτυξιακής με την μηνυτήρια αναφορά και καθάρισε..
......
*Αυτό που δεν κατάλαβα ήταν η προσπάθεια του Δημήτρη Μπένη να πείσει και πάλι ότι ο Δήμος δεν ήθελε να κλείσει την Αναπτυξιακή, ότι κανείς δεν αναλάμβανε και τα γνωστά...
Όταν ο Δαδαλιάρης ήταν έτοιμος, το Επιμελητήριο και η ΕΑΣ το ίδιο αλλά η προσωρινή διοίκηση που πήρε απόφαση να ζητήσει η γενική συνέλευση της 14/7 από το Πρωτοδικείο, δεν υλοποιήθηκε ποτέ!
.......
*Ο αντ’ αυτού αντιδήμαρχος Ξάνθης δεν κατάλαβε ακόμη ότι τα γραπτά και τα ρεπορτάζ εκείνης της εποχής μένουν; Και λίγο πολύ, όλοι ξέρουμε τι συνέβη τελικά με αυτήν την ιστορία;
......
*Υπήρχε πρόσφορο έδαφος τον Ιούλιο του 2011 η Αναπτυξιακή να σταθεί όρθια και να προχωρήσει. Αλλά δυστυχώς κάποιοι δεν ήθελαν και τώρα απλά ρίχνουν «κροκοδείλιες» δικαιολογίες… 
.....

Καταβάλλονται σήμερα Παρασκευή 31 Μαΐου ο ΕΛ.Γ.Α. στους τραπεζικούς λογαριασμούς 6.408 παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου ύψους 6,1 εκατ. ευρώ. Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε ελιές, εσπεριδοειδή, κηπευτικά, αμπέλια και πατάτες και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια σε διάφορους νομούς της χώρας, μεταξύ των οποίων και οι 5 νομοί της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
.......

ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΦΡΑΙΜ
Έγινε χθες η παρουσίαση του τόμου για τη Μονή Βατοπαιδίου Άγιον Όρος
Μια ιδιαίτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα. Πρόκειται για την παρουσίαση του αφιερωματικού τόμου «Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Πνευματική και κοινωνική προσφορά - 25 χρόνια (1987-2012)» από τον Σύλλογο Φίλων της Μονής Βατοπαιδίου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προβλήθηκε ντοκιμαντέρ με θέμα την πνευματική και κοινωνική προσφορά της Μονής Βατοπαιδίου τα τελευταία 25 χρόνια. Την ανάλυση του παρουσιαζόμενου έργου έκανε ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ.
Η εκδήλωση έγινε χθες στις 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο Caravel, στην αίθουσα Ολυμπία, με παρουσιαστή τον κ. Πέτρο Κουφόπουλο, ενώ κύριος ομιλητής σε αυτήν ήταν  ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης κ. Εφραίμ.
....

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑ ECO-ENERGY CAMPAIGN
«Προσχηματική» χαρακτηρίζουν οι οικολογικές οργανώσεις της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης την εκστρατεία Eco-Energy Campaign: «Ενέργεια Χθες, Σήμερα, Αύριο – Οι Τοπικές Κοινωνίες έχουν το λόγο» που ξεκινά σήμερα (Παρασκευή) από την Καβάλα (στις 9 το πρωί στο ξενοδοχείο Λούσυ), υπό την αιγίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και του Δήμου Καβάλας.
Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι το «Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη» και το «Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας», τα οποία, σύμφωνα τις οργανώσεις, αποτελούν φορείς όπου συμμετέχουν πρόσωπα και επιχειρήσεις- υπέρμαχοι του χρυσού και αντίστοιχων επενδυτικών δραστηριοτήτων που πλήττουν το περιβάλλον.
            .....


Χρίστος Πούλιος: Παίζει ρόλο και το ποιος είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαβούλευσης
«Κάρφωσε» άγρια τον Χρήστο Μούρκα (πρώην Πρόεδρο) ο Χρίστος Πούλιος στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης για την αδιαφορία με την οποία οι δημότες αντιμετώπισαν στην Ξάνθη τις συνεδριάσεις της Επιτροπής διαβούλευσης.
Ο Χρήστος Μούρκας ανέφερε πως από την πλευρά των φορέων δεν υπήρχε ενδιαφέρον λόγω των συνθηκών, ενώ ο τρόπος που έμπαιναν τα θέματα δεν έδινε περιθώρια για ανάπτυξη περαιτέρω θεμάτων. Παράλληλα ο ίδιος ανέφερε πως παρά το γεγονός πως τα μέλη της αντιπολίτευσης κλήθηκαν να συμμετάσχουν αρκετές φορές αυτοί δεν το έπραξαν ποτέ.
Παίρνοντας ωστόσο τον λόγο ο κ. Χρίστος Πούλιος, απάντησε στον Μούρκα δηκτικά, τονίζοντας τα παρακάτω: «Διαπιστώσαμε ότι αυτός ο θεσμός δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Αλλά σε κάθε περίπτωση η Επιτροπή Διαβούλευση είναι για τους πολίτες όχι για εμάς. Δεν κάνετε για αυτή τη δουλεία αυτή είναι η γνώμη μου. Παίζει ρόλο και το ποιος είναι πρόεδρος μιας Επιτροπής, πως συμπεριφέρεται και πως αγκαλιάζει τον κόσμο».
....
Κέντρο Μελετών «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ»
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Καλούνται τα μέλη του Κέντρου Μελετών «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» σε τακτική Γ.Σ. την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης (πάροδος Θερμοπυλών 8), με τα ακόλουθα θέματα.
Θέμα 1ον: - Απολογισμός πεπραγμένων Δ.Σ.- οικονομικών στοιχείων, τριετίας 2010- 2012
 - έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
 -έγκριση απολογισμού Δ.Σ. και οικονομικών στοιχείων
-απαλλαγή Δ.Σ. και Ε.Ε.
Θέμα 2ον: Προτάσεις – επισημάνσεις – διάφορα
Θέμα 3ον: Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. για την τριετία 2013-2015
Σε περίπτωση μη απαρτίας, που είναι βέβαιο ότι θα συμβεί, η επαναληπτική Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 και ώρα 19.00 στον ίδιο χώρο
( αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης,πάροδος Θερμοπυλών 8).
Για οποιαδήποτε πληροφόρηση, παρακαλείσθε να απευθύνεστε στον κ. Ρωμανίδη Θεόδωρο στο τηλ. 6945 104018.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Για το Δ.Σ.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »