*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Μαΐου

Κοντός - Φανουράκης στον Ιωαννίδη για το Κολυμβητήριο!

31 Μαΐου


ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΞΑΝΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ


ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
*Όσον αφορά τη θέρμανση, τρεις πιθανές λύσει υπάρχουν: ή θα μπουν αντλίες ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ με  ηλεκτρικό ρεύμα, ή θα μπει pellet ή θα γίνει σύνδεση με φυσικό αέριο γιατί το πετρέλαιο είναι πολύ ακριβό πια.

Τέλη Ιουνίου θα λειτουργήσει μετά από πολύ καιρό ξανά το κολυμβητήριο μετά από σοβαρές πρωτοβουλίες του νυν αντιδημάρχου Αθλητισμού Μανώλη Φανουράκη. Ήδη ξεκινάνε αυτές τις μέρες οι εργασίες καθαρισμού του εσωτερικού χώρου, ο καθαρισμός της πισίνας και η προετοιμασία του χώρου.
Χθες στην Αθήνα ο αντιδήμαρχος Ξάνθης μαζί με τον βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρο Κοντό που έκλεισε και το ραντεβού, επισκέφθηκαν τον Υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Γιάννη Ιωαννίδη για να συζητήσουν κυρίως το θέμα ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ, των αθλητικών κέντρων του Δήμου αλλά και των οικονομικών ενισχύσεων των αθλητικών συλλόγων της Ξάνθης.
Για την συνάντηση αυτή μάλιστα ο βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός  μίλησε στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» του Life 921 fm τονίζοντας τα παρακάτω: 
 «Σήμερα (Πέμπτη) πήγαμε με τον Αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Φανουράκη στον Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη για να συζητήσουμε μαζί του το πολύ σημαντικό θέμα του Κολυμβητηρίου Ξάνθης. Έγινε μία λεπτομερής ανάλυση της κατάστασης. Εκείνο που μας είπε ο Υπουργός είναι ότι θα πρέπει ακριβώς να προσδιορίσουμε τη δαπάνη που χρειάζεται και κυρίως για τη θέρμανση- που αποτελεί το μείζον πρόβλημα του κολυμβητηρίου . Έτσι όπως είναι το κολυμβητήριο με το βάθος που έχει και την ποσότητα νερού που χρειάζεται, η δαπάνη για τη θέρμανση είναι πολύ μεγάλη. Όσον αφορά τη θέρμανση λοιπόν, τρεις πιθανές λύσει υπάρχουν :
-ή θα μπουν αντλίες ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ με  ηλεκτρικό ρεύμα,
ή θα μπει pellet
ή θα γίνει σύνδεση με φυσικό αέριο γιατί το πετρέλαιο είναι πολύ ακριβό πια.
Από την άλλη, πρέπει να περιοριστούν οι όγκοι νερού  αφού δεν χρειάζονται τόσο μεγάλα βάθη στο κολυμβητήριο. Αναμένεται να έρθει ειδικός στην Ξάνθη σε θέματα κολυμβητηρίου ώστε να γίνει μία μελέτη από πλευράς δήμου, να δούμε τι χρειάζεται και έπειτα να πάρουμε τελικές αποφάσεις . Ήδη ο κ. Φανουράκης έκανε μία επαφή με τον ειδικό στον οποίο μας παρέπεμψε ο Υπουργός και περιμένουμε. Το σημαντικό είναι ότι σε λίγες μέρες ξεκινάει και πάλι η λειτουργία του κολυμβητηρίου».

ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ: ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ…
Μιλώντας στον «Μ» ο Μανώλης Φανουράκης εγκωμίασε ιδιαίτερα την συνδρομή και στήριξη του βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρου Κοντού στο θέμα του κολυμβητηρίου, σημειώνοντας ότι «μάλλον οι αντλίες θερμότητας είναι η πλέον συμφέρουσα αυτή τη στιγμή λύση για την λειτουργία του κολυμβητηρίου. Το μελετάμε το θέμα και θα καταλήξουμε στην πιο συμφέρουσα για τον Δήμο και τους δημότες λύση»,
-Πότε θα λειτουργήσει το κολυμβητήριο για τους θερινούς τουλάχιστον μήνες κύριε Φανουράκη;
-Υπολογίζουμε μετά τις εργασίες που έχουμε να κάνουμε στους εσωτερικούς χώρους και τις πισίνες, τέλη Ιουνίου να ξαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο, πρώτα ο Θεός…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »