*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Απριλίου

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ κι… άρχισε έργα και αυτοπροβολή μέσα από το ΕΣΠΑ εν όψει Περιφερειακών & δημοτικών εκλογών…

12 Απριλίου

ΝΕΑ ΧΑΡΑΞΗ
της γέφυρας Πηγαδίων, «κόβονται» οι στροφές!

*Παρόντες Τσολακίδης - Χαίτίδης στη συνέντευξη τύπου των Άρη Γιαννακίδη - Φώτη Καραλίδη, απόντες Τσέπελης & Δήμαρχος Ξάνθης.

Στην Ξάνθη ήρθε ο Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης την Παρασκευή το μεσημέρι και παρέδωσε τον φάκελο ένταξης του έργου «Κατασκευή νέας γέφυρας στον δρόμο των Πηγαδίων από την πλευρά της διασταύρωσης με τον Εθνικό δρόμο στο ύψος της ΣΕΒΑΘ».
Τον φάκελο παρέλαβε εμφανώς ικανοποιημένος ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης παρουσία του Δημάρχου Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη, του Περιφερειακού συμβούλου Δημήτρη Χαϊτίδη και των προϊσταμένων των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής ενότητας Ξάνθης.
Αντιθέτως απόντες ήταν από την χθεσινή συνέντευξη τόσο ο εκ των εμπίστων φίλων και συνεργατών του κυρίου Γιαννακίδη, Μανώλης Τσέπελης αλλά και ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης.
Το έργο θεωρείτε ώριμο, έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και οι μελέτες κατασκευής είναι έτοιμες. Η νέα γέφυρα θα δώσει άνεση και ασφάλεια σε όσους κυκλοφορούν στην συγκεκριμένη κατεύθυνση από και προς τα Πηγάδια, ενώ στην ουσία συνδέεται η παλιά Εθνική οδός Ξάνθης – Ιάσμου με την Εθνική οδό Ξάνθης Λάγος,  την παραλιακή περιοχή και την Εγνατία οδό. Η αλήθεια είναι ότι η κατασκευή της γέφυρας ήταν αίτημα πολλών χρόνων όμως μέχρι τώρα δεν προχώρησε η κατασκευή της νέας και ασφαλούς πλέον γέφυρας που θα σημειωτέων γίνεται με ΝΕΑ ΧΑΡΑΞΗ!!! Δηλαδή θα περικοπούν οι στροφές που υπάρχουν στο σημερινό σημείο και στο παρελθόν (εκεί) συνέβησαν πολλά ατυχήματα.
Το πιο σημαντικό όλων; Όπως τόνισε  ο Περιφερειάρχης  κύριος Γιαννακίδης,  το έργο θα προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς και σύντομα θα δούμε την νέα γέφυρα να δίνεται σε χρήση!!! Ίσως δηλαδή και πριν τις επόμενες Περιφερειακές εκλογές του 2014, κάτι που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους φιλάθλους της Ξάνθης (λόγω του γηπέδου Arena Skoda Ξάνθη) και όλων των κατοίκων. Η περιοχή δηλαδή των Πηγαδίων γίνεται πλέον σοβαρά αναπτυσσόμενη…
Αμέσως μετά αποχώρησε ο κος Γιαννακίδης  και παρέμεινε ο κος Καραλίδης που ερωτηθείς για άλλα θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, απάντησε ως εξής:
Συγκεκριμένα ρωτήθηκε για την επίσκεψή του με τον βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρο Κοντό στην Αθήνα για το θέμα του Αρδευτικού έργου του Νομού και απάντησε που πήγαν και τι κάνανε μαζί στο ΥΠΕΚΑ και σε άλλα Υπουργεία , Θέμα γνωστό αφού την επίσκεψή τους την παρουσιάσαμε και την αναπτύξαμε εκτενέστατα στον προχθεσινό «Μαχητή».
Στο σημείο εκείνο ωστόσο δεν παρέλειψε ο κος Καραλίδης να κάνει σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του Φορέα Ανάπτυξης του Εθνικού Πάρκου Αν. Μακεδονίας Θράκης κο Κουτράκη για την θέση που πήρε ως φορέας κατά του έργου, θέση την οποία απέκρυψε από τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης και όταν ρωτήθηκε από τον κο Καραλίδη διέψευσε αρχικώς την είδηση στην συνέχεια όμως απεδείχθη πως έλεγε ψέματα αφού η σχετική απόφαση ελήφθει και  εστάλει και στο ΥΠΕΚΑ. Υπάρχει μάλιστα το σχετικό έγγραφο…
Ερωτηθείς ο κος Καραλίδης για τον Συνοριακό δρόμο Ελλάδος Βουλγαρίας τόνισε ότι ο δρόμος είναι στενός και για τον λόγο αυτόν δεν επιτρέπεται να διέρχονται οχήματα με μεγαλύτερο πλάτος των 2 μέτρων. Για λόγους ασφαλείας λοιπόν δεν μπορεί ο συγκεκριμένος δρόμος να χρησιμοποιείται από μεγάλα φορτηγά και λεωφορεία αλλά από ΙΧ οχήματα μόνο. Αποκάλυψε μάλιστα ότι πλην της ήδη υπάρχουσης μιας πινακίδας, θα τοποθετηθούν άλλες δύο πινακίδες ώστε να γνωρίζουν οι οδηγοί που σκοπεύουν να πάνε στην Βουλγαρία από τον Τουριστικό δρόμο, τις απαγορεύσεις αυτές που στην ουσία «χτυπάν» στη καρδιά το παραεμπόριο…
Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης αναφέρθηκε στο θέμα της καταπολέμησης των Κουνουπιών και είπε ότι κατατέθηκαν οι προσφορές, ανοίχτηκαν, δεν υπάρχουν ενστάσεις και ο χρόνος των ενστάσεων πέρασε, έτσι έχουμε ανάδοχο του έργου. Μάλιστα το παραπάνω θέμα θα περάσει την ερχόμενη Τρίτη 16 Απριλίου από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας και στην ουσία υπολογίζεται ότι από τις 20 Απριλίου 2013 ή αρχές Μαϊου θα αρχίσουν οι ψεκασμοί και η καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την Περιφέρεια.
Μ. Αρ.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »