*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Απριλίου

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ: Ο αγώνας κατά του παραεμπορίου συνεχίζεται!

09 Απριλίου


Παρά το κρύο και τις δυσμενείς συνθήκες, Επιμελητήριο, επαγγελματίες και έμποροι έστειλαν το πρώτο μήνυμα στην Κυβέρνηση
Περίπου 60-70 επιχειρηματίες και επαγγελματίες με τα αυτοκίνητά τους μεταξύ των οποίων οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ξάνθης, Δράμας και Κομοτηνής, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΕΒΕ Ξάνθης, των Ομοσπονδιών και Εμπορικών Συλλόγων, και παρά την μεγάλη απόσταση (πάνω από 55-60 χιλιόμετρα), βρέθηκαν από τις 7 το πρωί της Κυριακής στον συνοριακό σταθμό Αγίου Κωνσταντίνου Ξάνθης – Ζλατογκραντ μέχρι και το μεσημέρι 14.30.  
Στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής δόθηκε συνέντευξη τύπου στο ΕΒΕ Ξάνθης, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης, ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης κ. Αντώνιος Φραντζής (ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης κ. Αγγελίδης είχε αναχωρήσει για την Αθήνα), η αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κα. Χρυσούλα Γρηγορίου καθώς και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Ευθύμης Μίλκογλου παραχώρησαν από κοινού συνέντευξη τύπου στην Ξάνθη, διαδηλώνοντας έντονα την έντονη ανησυχία τους για τη μάστιγα του λαθρεμπορίου.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ:

ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΑΩΝ
«Θέλουμε να υπάρχουν σχέσεις μεταξύ των δύο λαών και ανταλλαγή του υγιούς εμπορίου ανάμεσα στους δύο λαούς αλλά δεν θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το μπάχαλο» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης, επισημαίνοντας παράλληλα πως «το πρόβλημα είναι ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι και από εδώ και πέρα τα πράγματα θα σφίγγουν.  Από τα βόρεια σύνορά μας η χώρα μας χάνει 2 δις ευρώ τον χρόνο, χρήματα ωστόσο που αφού χάνονται στη συνέχεια τα εισπράττουν από την κοινωνία». Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε πως το παρεμπόριο δεν αποτελεί μονοπώλιο για τη γειτονική Βουλγαρία καθώς και τοπικοί επιχειρηματίες, και μάλιστα μέλη του Επιμελητηρίου δυστυχώς επιδίδονται στο σπορ του λαθρεμπορίου!!! «Δεν υπάρχουν μόνο βούλγαροι παραέμποροι αλλά και πολλά δικά μας μέλη και λυπούμαστε πάρα πολύ για αυτό και ζητάμε από τις αρχές να τους κυνηγήσουν, να τους πιάσουν και να τους συνθλίψουν», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης.

ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
«Το κόστος που δημιουργεί το παρεμπόριο στην ελληνική πολιτεία είναι δυσβάσταχτο και το πληρώνουν οι πολίτες. Η υπάρχουσα νομοθεσία μας καλύπτει αλλά δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Στέφανος Γεωργιάδης πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας εκτιμώντας πως η λύση στο πρόβλημα μπορεί να δοθεί με τη σύσταση Σώματος Διώξης Παρεμπορίου, το οποίο θα λειτουργεί ανεξάρτητα με έδρα τη Βόρεια Ελλάδα και θα βρίσκεται υπό την αρμοδιότητα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης ώστε οι έλεγχοι να γίνουν πιο έντονοι.
«Δεν μπορούμε να ανοίγουμε νέες πύλες οι οποίες να είναι ανεξέλεγκτες και διάτρητες από παντού. Γίνεται ένα μεγάλο πάρτι και εμείς δυστυχώς παρακολουθούμε απαθείς» τόνισε ο κος Αντώνιος Φραντζής Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ροδόπης, σημειώνοντας παράλληλα πως πρέπει να γίνονται έλεγχοι και για προϊόντα κλοπής πέραν του προϊόντων λαθρεμπορίου. «Μέσα σε μια νύχτα άνοιξε ο δρόμος και μέσα σε μια νύχτα πρέπει να στήσουμε φυλάκια και να υπάρχει ο απαραίτητος έλεγχος» ανέφερε με νόημα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Ευθύμης Μίλκογλου. «Στην αρχή είχαμε τα ΚΕΛΑΥΕ αλλά τώρα και αυτά δεν λειτουργούν, οι έλεγχοι ακολουθούν φθίνουσα πορεία και η πολιτεία είναι σαν να βρίσκεται σε άλλο κράτος» τόνισε η κα. Χρυσούλα Γρηγορίου.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
Τέλος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης σε δηλώσεις του και στο Xanthi channel κατήγγειλε την παντελή αδιαφορία της πολιτείας και των φορέων ελέγχων που σαν αποτέλεσμα έχει να κλείνουν συνεχώς επιχειρήσεις και μαγαζιά από το ασύδοτο παρεμπόριο των Βουλγάρων το οποίο χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά "γάγγραινα" για τους Έλληνες επιχειρηματίες και εμπόρους των περιοχών που βρίσκονται κοντά σε τελωνεία.
Σχολιάζοντας την συμμετοχή των επαγγελματιών και επιχειρηματιών στις κινητοποιήσεις,  ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης σημείωσε ότι,  κατά την άποψή του, «η κινητοποίησή τους είχε θετικό αποτέλεσμα, διότι εστάλη ένα ακόμη αυστηρό μήνυμα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την ίδια την πολιτεία», τονίζοντας ότι «η απόσταση μέχρι τα σύνορα και το κρύο που επικρατούσε σήμερα, σίγουρα αποθάρρυνε αρκετούς συναδέλφους τους να τους στηρίξουν στην κινητοποίησή τους. Ωστόσο τίποτα δεν τους αποθαρρύνει μέχρι την τελική δικαίωση στους αγώνες τους, που είναι οι αυστηροί έλεγχοι στη "γάγγραινα" που λέγεται παραεμπόριο.
Ο αγώνας συνεχίζεται…».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »