*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Απριλίου

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΤΗΣ ΣΕΚΕ για επιστημονική στήριξη και εισόδημα από την καλλιέργεια λαχανικών!

05 Απριλίου


Τολμηρή πρωτοβουλία της ΣΕΚΕ στους άνεργους γεωπόνους ή απόφοιτους ΤΕΙ Γεωπονίας κατοίκους του Νομού Ξάνθης
*Η διάρκεια χρήσης των εγκαταστάσεων για τον παραπάνω σκοπό είναι από 15/5/2013 έως 15/1/2014.και οι άνεργοι γεωπόνοι με τον τρόπο αυτό μπορούν να προχωρήσουν σε υδροπονική καλλιέργεια λαχανικών για δική τους οικονομική εκμετάλλευση!
Τολμηρή πρωτοβουλία της ΣΕΚΕ για τους άνεργους γεωπόνους ή απόφοιτους ΤΕΙ Γεωπονίας κατοίκους του Νομού Ξάνθης, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Παναγιώτη Ταρενίδη και του γενικού διευθυντή της Αλέξανδρου Κοντού, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. και σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα στην ΕΑΣ Ξάνθης που στηρίζει όλη την προσπάθεια, με βάση τις αρχές του συνεργατισμού και του συνεταιρισμού.
Συγκεκριμένα με πρόσκληση προς τους άνεργους γεωπόνους ή απόφοιτους ΤΕΙ Γεωπονίας κατοίκους του Νομού Ξάνθης, η ΣΕΚΕ απευθύνει κάλεσμα, να αναπτύξουν την παραγωγική δραστηριότητά τους για δική τους οικονομική εκμετάλλευση παραχωρώντας δωρεάν τις εγκαταστάσεις των θερμοκηπίων της στην περιοχή της Σταυρούπολης.
Στην πρόσκλησή της η ΣΕΚΕ αναφέρει συγκεκριμένα τα παρακάτω:
«Η ΣΕΚΕ Α.Ε. καλεί άνεργους γεωπόνους ή απόφοιτους ΤΕΙ Γεωπονίας, κατοίκους του Νομού Ξάνθης, που ενδιαφέρονται να  προχωρήσουν σε υδροπονική καλλιέργεια λαχανικών για δική τους οικονομική εκμετάλλευση, να αναπτύξουν την παραγωγική δραστηριότητά τους (σε συνεργασία με κατοίκους της περιοχής ή μόνοι τους) στα θερμοκήπια παραγωγής καπνού της εταιρίας, στην Σταυρούπολη Ξάνθης.
Για τον σκοπό αυτό, η ΣΕΚΕ τους παραχωρεί δωρεάν τις εγκαταστάσεις της στην περιοχή και έχει τη διάθεση να τους παράσχει επιστημονική στήριξη και να συμβάλει στην προσπάθειά τους για προώθηση των παραγόμενων προϊόντων στην αγορά.
Η διάρκεια χρήσης των εγκαταστάσεων για τον παραπάνω σκοπό είναι από 15/5/2013 έως 15/1/2014.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν μέχρι τις 30/4/2013 στον κ. Χ. Κεμανετζή (Διευθυντής ΣΕΚΕ), στο τηλέφωνο 2541069600».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΣΕΚΕ
ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Για την στήριξη της καπνοκαλλιέργειας και
την πρόληψη ασθενειών στα καπνοσπορία

Αλλά και η ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ της ΣΕΚΕ, σε μια προσπάθεια να στηρίξει την καπνοκαλλιέργεια και την πρόληψη ασθενειών στα καπνοσπορία, έδωσε χθες την παρακάτω ενδιαφέρουσα ανακοίνωση προς τους καπνοπαραγωγούς:
Για την πρόληψη ασθενειών  που ενδέχεται να εμφανιστούν στα καπνοσπορία του Νομού μας μετά από τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις, προτείνονται στους παραγωγούς οι παρακάτω ενέργειες:
Σε καπνοσπορία υπαίθρια και ακάλυπτα με κατακράτηση νερού απαιτείται η άμεση αποστράγγιση τους με αυλάκια.
Όταν απομακρυνθούν τα επιφανειακά νερά, σε σπορία που είναι στο φύτρωμα ή φυτρωμένα στα δύο φύλλα πρέπει να γίνει ριζοπότισμα με previcur (250 ml/ 100 lt νερού).
Μετά από 8 ημέρες να επαναληφθεί η ίδια εφαρμογή.
Ενδιάμεσα πρέπει να γίνει ριζοπότισμα με Υδροξείδιο του Χαλκού (150gr/ 100 lt νερού) ή με μυκητοκτόνο mancozep (160-170 gr/100 lt νερού).
Η Γεωπονική Υπηρεσία της ΣΕΚΕ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »