*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Απριλίου

Επιτέλους ένας Εισαγγελέας!; 5000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΚΑΡΥΠΙΔΗ Για ημερίδα, που δεν έχει δικαίωμα!

30 Απριλίου


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΣΤΙΣ 17/4/2013
Με απόφαση 421/13 Δημάρχου Ξάνθης ανατέθηκε με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ  σε Εταιρεία Γραφικών Τεχνών (!!!) η διοργάνωση διημερίδας με θέμα «Τοπική Σύμπραξη για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων αγροτών-ανέργων και νέων επιστημόνων στον αγροπεριβαλλοντικό και αγροδιατροφικό τομέα»


*Οι Σιδηρόπουλοι  με εταιρεία μονώσεων κάνουν… μεταφορές δημοσίων υπηρεσιών κι ο Καρυπίδης ξαφνικά έγινε και… διοργανωτής ημερίδων νέων αγροτών!!!!
Να λοιπόν που «σκίζει» το «παράθυρο του Κανάλι 6… Και οι απευθείας αναθέσεις συνεχίζονται στην γνωστή «παρέα των δημοσιογράφων» και μάλιστα με την εξουσία να ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ προκλητικά και θρασύτατα…
Από τη μια οι αδελφοί Σιδηρόπουλοι που παίρνουν απευθείας αναθέσεις ως εταιρεία Intermonosis, κάνοντας… ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ δημοσίων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης αξίας 7+5 = 12.000 ευρώ και παράλληλα αναθέσεις από την ΔΕΥΑΞ του Τσέπελη και της  Μαρίας Λυκίδου όπου οι Σιδηρόπουλοι πουλάνε ασφαλτόπανα!!! Αξίας 5.480.88 Ευρώ!!!
Από  την άλλη ο στενός συνεργάτης του Σιδηρόπουλου και πρώην ηλεκτρολόγος της ΣΕΒΑΘ Σταύρος Καρυπίδης που με την υπογραφή του αντ’ αυτού αντιδήμαρχου Δημήτρη Μπένη (με τον οποίο μέχρι πρόσφατα ήταν στα δικαστήρια γιατί ο πρώτος τον χαρακτήριζε ΤΖΑΜΠΑ-ΖΕΙ)!!! πήρε ως εταιρεία γραφικών τεχνών τι λέτε;
-Την… οργάνωση ημερίδας για νέους αγρότες στην Σταυρούπολη!!! Έναντι 5.000 Ευρώ περίπου.
Το πιο ωραίο ωστόσο απ’ όλα;
-Με το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψαν οι δύο πλευρές (εκδότης και Δήμαρχος), όφειλαν να διοργανώσουν την ημερίδα μέχρι 30/4/2013 (δηλαδή σήμερα), αλλά αυτή δεν έγινε ποτέ!!!
Συγκεκριμένα με απόφαση 421/13 Δημάρχου Ξάνθης ανατέθηκε με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ  στην Εταιρεία Γραφικών Τεχνών (!!!) του εκδότη της εφημερίδας Xanthi News Σταύρου Καρυπίδη, η  διοργάνωση διημερίδας με θέμα «Τοπική Σύμπραξη για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων αγροτών - ανέργων και νέων επιστημόνων στον αγροπεριβαλλοντικό και αγροδιατροφικό τομέα»!!!!!
-Καραμπινάτη δηλαδή ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ αφού η εν λόγω εταιρεία δεν μπορεί και δεν είναι μέσα στις δραστηριότητές της η διοργάνωση ημερίδων!!!
-Και θα πρέπει να παρέμβει εδώ και τώρα Εισαγγελέας και για τον Δήμο (αντιδημάρχους και δημοτικούς υπαλλήλους) αλλά και για τον εκπρόσωπο της συγκεκριμένης εταιρείας Σταύρο Καρυπίδη που ενώ γνωρίζει ότι άλλοι είναι σύμφωνα με το Νόμο οι ΣΚΟΠΟΙ της εταιρείας του!!! Διοργανώνει… ημερίδες!
Επιτέλους δηλαδή ένας Εισαγγελέας διότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η διαπλοκή αλλά και καραμπινάτη παρανομία και ρεμούλα προκειμένου να εξυπηρετηθούν κάποιοι ημέτεροι!!!


ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»
Δημοσιεύουμε τι απόφαση όπως αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ:
ΑΔΑ: ΒΕΑ5ΩΚ8-ΗΧΜ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Αριθ. Πρωτ.: 17595
ΕΡΓΟ: “Διοργάνωση Διημερίδας έναρξης έργου «Τοπική Σύμπραξη για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων αγροτών – ανέργων και νέων επιστημόνων στον αγροπεριβαλλοντικό και αγροδιατροφικό τομέα»”.

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ (€:4.895,40)
Μεταξύ του Δημάρχου Ξάνθης, κ. Μιχαήλ Στυλιανίδη νομίμου εκπροσώπου του Δήμου Ξάνθης και της επιχείρησης «ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» Εκδόσεις – Γραφικές Τέχνες - Εκτυπώσεις με έδρα τη Ξάνθη οδός Ηλία Γεραγά αριθ.:13 Τ.Κ. 67 100 και Α.Φ.Μ. 046833840 - ΔΟΥ Α΄ Ξάνθης, συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα:
Στην Ξάνθη σήμερα 17 του μηνός Απριλίου ημέρα Πέμπτη του έτους 2013.
Ο πρώτος που ενεργεί με την ιδιότητα του Δημάρχου και έχει υπόψη του:
α. Την εγγεγραμμένη στον προϋπολογισμό του Δήμου Ξάνθης πίστωση με Κ.Α.: 02.15.6474.11
β. Το άρθρο 209 και ιδίως την παρ 4 και την παρ 9 του άρθρου 209 του Ν. 3463/06 η οποία προστέθηκε με την παρ 13 του άρθρου 20 του Ν. 3731/08
γ. Την υπ’ αριθμόν 45/25-02-13 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία εγκρίθηκε η διενέργεια υπηρεσίας (διοργάνωση διημερίδας) με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και διετέθη πίστωση 5.000,00 ευρώ για την κάλυψη της δαπάνης με αύξοντα αριθμό 193 του Μητρώου Δεσμεύσεων.
δ. Την από 27-03-11 μελέτη που συντάχθηκε από την Δνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και εγκρίθηκε με την αριθ. 421/13 Απόφαση του Δημάρχου
ε. Την 421/13 απόφαση του Δημάρχου με την οποία έγινε η απευθείας ανάθεση της εργασίας
στ) Τον Α.Δ.Α. ΒΕΑ5ΩΚ8-ΡΜ5 με τον οποίο έγινε η ανάρτηση της απευθείας ανάθεσης στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Αναθέτει
Στον δεύτερο των συμβαλλομένων την εκτέλεση του έργου της επικεφαλίδας με τις τιμές και τους όρους της προσφοράς του.
Το έργο θα εκτελεστεί σύμφωνα με τον Δ.Κ.Κ. – Π.Δ 28/80, έως τις 30 Απριλίου του έτους 2013 και μετά την υπογραφή του παρόντος.
Τα παραπάνω είναι συνολικής αξίας €: 4.895,40 συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α, ο οποίος θα βαρύνει το Δήμο Ξάνθης.
Ο δεύτερος των συμβαλλομένων συμφωνεί με τα παραπάνω και αναλαμβάνει την προμήθεια, με τις παραπάνω υποχρεώσεις.
Το συμφωνητικό αυτό συντάχθηκε σε τέσσερα αντίγραφα, υπογράφηκε και από τους δύο συμβαλλομένους.
Οι συμβαλλόμενοι
1) Ο Δήμαρχος Ξάνθης
α/α
2) «ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»
Εκδόσεις – Γραφικές Τέχνες
Εκτυπώσεις

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ…
Κατευθείαν όμως για τον Εισαγγελέα είναι και ο αντιδήμαρχος Σταυρούπολης Κυριάκος Παπαδόπουλος που ομολόγησε ότι:
1. Η παραπάνω ημερίδα που έπρεπε να γίνει μέχρι 30/4/2013 ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ! Και κατά δήλωσή του, νόμιζε ότι μπορούσε να γίνει τον μήνα Μάιο… Ενώ το αναφέρει ήδη το ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
2. Αγνοούσε ότι επρόκειτο περί ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ, ισχυριζόμενος ότι υπήρχαν κι άλλες… προσφορές. Ενώ το έγγραφο είναι ξεκάθαρο. Πρόκειται για απευθείας ανάθεση. Πάντως χαμπάρι δεν πήρε κανείς από μας για την συγκεκριμένη ημερίδα, αλλά και χαμπάρι να παίρναμε, πώς να συμμετάσχουμε όταν αυτό είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ;
3. Ο κύριος Κυριάκος Παπαδόπουλος δεν γνώριζε επίσης ότι η εν λόγω είναι εταιρεία γραφικών ειδών και εκτυπώσεων δηλώνοντας άγνοια, δηλαδή ότι δεν έχει δικαίωμα να διοργανώνει ημερίδες και μάλιστα για τους νέους αγρότες…
4. Στην ερώτησή μας ποιος υπέγραψε αντ’ αυτού του Δημάρχου Ξάνθης μας είπε ευθαρσώς, «ο Δημήτρης Μπένης»…

ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ  ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Με βάση λοιπόν  τα στοιχεία που ήδη παραθέτουμε, καταθέτουμε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελική αρχή Ξάνθης, κατά του Δήμου Ξάνθης, του εκπροσώπου της συγκεκριμένης εταιρείας, υπηρεσιών και των αρμοδίων αυτοδιοικούντων διότι ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΝ και πάλι προκλητικά και θρασύτητα προκειμένου να ζημιώσουν τον  Δήμο Ξάνθης και να ωφελήσουν έναν δημοσιογράφο που συνεχώς τους εγκωμιάζει… γνωρίζοντας ότι ο κύριος Καρυπίδης μπορεί ναι μεν να παίρνει απευθείας αναθέσεις για γραφικές τέχνες, όχι όμως  για την διοργάνωση ημερίδων…!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »