*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Μαρτίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟΝ "ΜΑΧΗΤΗ'-ΚΙ ΑΛΛΕΣ "ΔΙΩΞΕΙΣ" ΓΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΠΟΝΤΑΙ-ΔΕΝ ΣΦΡΑΓΙΣΑΝ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΜΕ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ!

31 Μαρτίου
         Σεμνά και ταπεινά
*Κι άλλες περιπτώσεις μαγαζιών που έπρεπε να "σφραγιστούν" απο τον Δήμο Ξάνθης διότι είχαν διαπράξει σοβαρές πολεοδομικές παραβάσεις (μέχρι κατασκευή νέων τουαλέτων κλπ), οδεύουν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες στη Δικαιοσύνη και ήδη έχουν ασκηθεί διώξεις. 
Μάλιστα σε κάποιες απο αυτές, πληροφορίες αναφέρουν οτι Δήμος Ξάνθης δεν σφράγισε συγκεκριμένα μαγαζιά με...άνωθεν "εντολές" και την εμπλοκή κι άλλων προσώπων, θέμα που ο "Μ" είχε αποκαλύψει πριν αρκετό χρονικό διάστημα.
....
*Ως προς την δίκη της Τρίτης 2 Απριλίου ενώπιον του Τριμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης πληροφορίες αναφέρουν οτι και οι 5 υποθέσεις είναι πρωτοείσακτες και ενδεχομένως να υπάρξουν αναβολές των υποθέσεων, ωστόσο λίαν συντόμως θα "σκάσουν" κι άλλα "κανόνια" υποθέσεις.και μάλιστα με μπόλικο...παρασκήνιο, αφού σε κάποιες απο αυτές έχουν έντονη ανάμιξη που δεν διώκονται ναι μεν, αλλά ήταν αυτοί που πίεσαν συναδέλφους τους αντιδημάρχους να ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΟΥΝ! Και τώρα φυσικά επιχαίρουν σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, σε βάρος των υπολοίπων....
.....
*Η πρακτική της "διαπλοκής" σε πολλές περιπτώσεις δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης στο θέμα των μαγαζιών, δεν είναι καινούργιο "φρούτο", αλλά έχει μια χρονική διάρκεια τουλάχιστον 20 ετών...
....
*ΩΣΤΌΣΟ ένα ακόμη θέμα που θα παρουσιάσει εντός των ημερών σε αποκλειστικότητα ο "Μαχητής", θα μας δικαιώσει και ως προς την ΠΑΡΑΝΟΜΗ λειτουργία πρώην αντιδημάρχου στο θέμα των μαγαζιών, ενώ αίσθηση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις μας και για την τηλεφωνική επικοινωνία ιδιοκτήτη καφέ μπαρ που ενώπιον μαρτύρων, ζήτησε απο τον Δήμαρχο Ξάνθης να παρέμβει στους δημοτικούς αστυνομικούς για προσωπική του υπόθεση....και να συνομιλήσει μαζί τους!  
Θέμα για το οποίο ήδη ζήτησε ο "Μ" την παρέμβαση και της εισαγγελικής αρχής προς άρση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας κατά την στιγμή του ελέγχου σε κατάστημα που έχει καταγγελθεί πάμπολλες φορές για παράνομη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και συνδέεται άμεσα με δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του Δημάρχου. Ενώ στο επεισόδιο της περασμένης Παρασκευής στον πεζόδρομο της Εθνικής, περιέργως προς συμπαράσταση του συγκεκριμένου επιχειρηματία εμφανίστηκε και νέος αντιδήμαρχος, για άγνωστους προς το παρόν λόγους...
.....
*Κραυγαλέες είναι επίσης και οι περιπτώσεις μαγαζιών της κεντρικής πλατείας που έχουν κάνει...δεύτερα μαγαζιά στους εξωτερικούς τους χώρους, αναπτύσσοντας τραπεζοκαθίσματα ακόμη και στις διαγραμμίσεις για τα ΑΜΕΑ κλπ με την πλήρη ανοχή της δημοτικής αστυνομίας και του αρμόδιου αντιδημάρχου. Και "συμπωματικά" μάλιστα και στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι επιχειρηματίες τους έχουν στενή πολιτική σχέση με τον Δήμαρχο και το στενό του περιβάλλον και ενώ οι περιπτώσεις αυτές έχουν καταγγελθεί πάμπολλες φορές, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο! Θέμα για το οποίο επίσης θα επανέρθουμε...
.....
*"Περίεργα" γεγονότα μας καταγγέλθηκαν οτι συνέβησαν τα μεσάνχτα του Σαββάτου στη περιοχή του πάρκο διοικητηρίου...Μάλιστα κάποιοι μίλησαν και για..."πιστόλια" κλπ αλλά όλα αυτά χωρίς καμιά επιβεβαίωση απο την πλευρά της αστυνομίας. Το σίγουρο είναι οτι δυστυχώς το κέντρο τείνει να μετατραπεί σε...ζούγκλα αν δεν ληφθούν άμεσα και σκληρά μάλιστα μέτρα.
.....
*Σε ελληνάδικο live της πόλης, διασκέδασαν μέχρι αργά το Σάββατο ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με στελέχη του κόμματός του μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής κ.Καπερνάρος και στελέχη του κόμματος στη Ξάνθη.
Νωρίτερα και  γύρω στις 17.30 ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εμφανίστηκε στο Δροσερό και μίλησε σε συγκέντρωση κατοίκων του οικισμού απο το μαγαζί του κυρίου "Τζίμη", οπαδού του κόμματος.... Λεπτομέρειες και φωτογραφικό ρεπορτάζ σε επόμενες αναρτήσεις μας.
"Μ"
.....

Σε συνεργασία με το Τμήμα Πρασίνου του δήμου Ξάνθης, φύτευσαν 40 περίπου πεύκα δίπλα στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης κοντά στο γήπεδο του ΑΟΞ.

Οι Xanthi Fans έκαναν δενδροφύτευση!

Δεν είναι μόνο λάτρεις της SKODA Xanthi, οι Xanthi Fans αλλά και φίλοι της προστασίας του περιβάλλοντος, ενδιαφερόμενοι ιδιαίτερα για το μέλλον της πόλης μας.
Σε συνεργασία λοιπόν με το Τμήμα Πρασίνου του δήμου Ξάνθης, οι Xanthi Fans φύτευσαν 40 περίπου πεύκα δίπλα στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης κοντά στο γήπεδο του ΑΟΞ., πιάνοντας στα χέρια τα αγροτικά εργαλεία του τμήματος Πρασίνου με κύριο στόχο, περισσότερο πράσινο στην πόλη μας
Μιλώντας στους δημοσιογράφους που το Σάββατο το πρωί κάλυψαν την εκδήλωση, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων Xanthi Fans Στέφανος Μπαϊτάρης τόνισε τα παρακάτω: «Σε συνεργασία με το τμήμα πρασίνου του δήμου Ξάνθης ευαισθητοποιηθήκαμε γιατί το περιβάλλον πρέπει να το προσέχουμε όλοι και αποφασίσαμε σαν σύνδεσμος να έρθουμε με τα μέλη μας και να βοηθήσουμε τον δήμο να σπείρουμε μερικά δέντρα»
Παράλληλα οι Xanthi Fans που είχαν δίπλα τους και τον αθλητικογράφο του Xanthi channel και Πρόεδρό τους Δημήτρη Αντωνιάδη, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους τόσο προς τον Δήμο Ξάνθης που στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια τους, όσο και στα μέλη για την πολύτιμη βοήθεια και συνδρομή τους.
«Έχουμε σκέψεις να συμμετέχουμε σε πολλά κοινά της Ξάνθης και από εκεί και πέρα χρειαζόμαστε τη στήριξη και την καλή θέληση των μελών μας και από εκεί και πέρα πιστεύω ότι θα πετύχουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Μπαϊτάρης., ενώ ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Τάσος Θεοδωρίδης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία των Xanthi Fans τόνισε χαρακτηριστικά: «Γίνεται μια ξεχωριστή δενδροφύτευση σε σχέση με αυτές που έχουμε κάνει στην πόλη μας και λέω ξεχωριστή γιατί για πρώτη φορά μεγάλες ηλικίες συμπολιτών μας κάνουν αυτή τη δενδροφύτευση και πιστεύω ότι στο μέλλον θα γίνουν και άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις.. Θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο XanthiFans  για την προσφορά του αλλά και τους υπαλλήλους του Τμήματος Πρασίνου που σήμερα ημέρα αργία (Σάββατο) βοήθησε σημαντικά για να γίνει αυτή η δενδροφύτευση».  
(Αναλυτικό φωτογραφικό ρεπορτάζ στο φύλλο της Τρίτης). 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »