*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Μαρτίου

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥΣ! "ΕΚΟΨΑΝ" ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΝΑΛΙ 6 & ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΡΑΧΟΝΤΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ!!!

24 Μαρτίου

ΣΕΜΝΑ&TΑΠΕΙΝΑ
*Από την Τρίτη τα νεότερα για την ΣΕΚΑΠ, ενώ η πλευρά του Ιβάν Σαββίδη θεωρεί δεδομένο ότι «θα είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας».
Οι αποκαλύψεις πάντως του «Μ» έχουν ήδη προκαλέσει έντονες συζητήσεις στην κοινή γνώμη για την τρόπο που κινήθηκαν οι Τουρκικές εταιρείες, στην προσπάθειά τους να αγοράσουν την Εθνική καπνοβιομηχανία Ελληνικού τσιγάρου.
....
*Στο ΚΑΝΑΛΙ 6 αλλά και στο XanthiPress έκοψαν την ερώτηση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για τις αποκαλύψεις του έγκυρου συνεργάτη και τηλεπαρουσιαστή τους Σ. Καραχότζα για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης που μοίραζαν στα τζαμιά του Εχίνου!!!! Γιατί άρραγε τέτοια λογοκρισία;;;
......
*"Τελειώνει" και ο πράσινος Δήμαρχος Καβάλας κ.Σημιτζής;;;  Που τιμωρήθηκε πριν λίγες μέρες με πολύμηνη φυλάκιση για ΠΑΡΑΒΑΣΗ καθήκοντος και με τον νέο Νόμο αναμένεται να τεθεί σε αργία; Η υπόθεση αφορούσε το γνωστό θέμα των παράνομων τραπεζοκαθισμάτων που και στην Ξάνθη "βοά" και μάλιστα σε κεντρικά σημεία της πόλης ενώ οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι "σιωπούν"...
....
*Επίσης το Τριμελές Καβάλας καταδίκασε στις 21/3  τον δημοτικό σύμβουλο Τάσο Κυριατζή επειδή ως αντιδήμαρχος του δήμου Καβάλας δεν έθεσε ως θέμα σε συνεδρίαση της δημαρχιακής επιτροπής έγγραφο αρμόδιας υπηρεσίας σχετικά με διάφορες παραβάσεις καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η ίδια υπηρεσία αρκετούς μήνες μετά, σε νέο έλεγχο στο ίδιο κατάστημα διαπίστωσε ότι οι αρχικές παρατηρήσεις είχαν όλες διορθωθεί. Παρόλα αυτά το δικαστήριο έκρινε ότι το θέμα έπρεπε να απασχολήσει και την τότε δημαρχιακή επιτροπή. Η εισαγγελική πρόταση ήταν αθωωτική για τον κατηγορούμενο. Η ποινή του δικαστηρίου είναι 8 μήνες με τριετή αναστολή και έναν χρόνο στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων. Επί της ποινής ο δημοτικός σύμβουλος θα ασκήσει έφεση.
.....
*Με μεγάλη παρουσία έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χαλιορή» η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Παραστατίδη. Πλήρες τηλεοπτικό ρεπορτάζ και όλη η εκδήλωση σήμερα στις 10 το βράδυ στο Xanthi channel.
…..
*Στην Ανδριανούπολη απουσίαζε στο 3ήμερο του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού-Καθαρά Δευτέρα ο αντ’ αυτού Αντιδήμαρχος Ξάνθης Δημήτρης Μπένης. Ο οποίος είναι και μέλος (!) του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.
Όταν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου δεν στηρίζουν με την παρουσία τους τον θεσμό, τότε πως είναι δυνατόν να παραπονιόμαστε που ήρθε πολύ λίγος κόσμος φέτος στη Ξάνθη για την παρέλαση και τις λοιπές εκδηλώσεις;
....
*Επισημαίνεται για μια ακόμη φορά ότι ο Δημήτρης Μπένης είναι ο μόνος αντιδήμαρχος εκ των προκατόχων του που συνεχίζει για 3η χρονιά έμμισθος Αντιδήμαρχος στον Δήμο Ξάνθης. Και συχνά βρίσκεται στο Εξωτερικό για προσωπικούς λόγους.
.....
*Με δικαστική απόφαση κατεδαφίστηκε κεραία ραδιοφωνικού σταθμού σε οικοδομή. Επισημαίνεται ότι μολονότι και στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου είχε καταφύγει ο συγκεκριμένος παράνομος ραδιοσταθμός απορρίφθηκε η προσφυγή του, εν τούτοις αυτός συνεχίζει και λειτουργεί παράνομα με ευθύνη όλων των αρμοδίων Αρχών.
......
*Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η καθυστέρηση στην εκκαθάριση των εταιρειών ΕΑΠΑΞ αλλά και ΔΗΚΕΞ από το 2011. Οι οποίες έχουν πολλές οφειλές προς τρίτους. Τι συμβαίνει;
....
*Εντύπωση προκαλούν στην κοινή γνώμη τα εγκώμια του Γιάννη Σιδηρόπουλου για συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς. Αλλά και πίσω από τι και ποιους ξεπηδάει το θράσος του συγκεκριμένου δημοσιογράφου να μιλάει για «αναμενόμενες αποφάσεις», που ήδη από έγκυρους νομικούς κύκλους χαρακτηρίζονται αντίθετα...μη αναμενόμενες και προκαλούν ήδη τεράστια έκπληξη!
....
*Θέσαμε ένα ερώτημα στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης και την Διοίκηση. Αν κάνουν ιδιωτικές επισκέψεις οι παιδίατροι (ακόμη και στα χωριά) κι αν διατηρούν ή όχι ιατρεία ακόμη και στο...σπίτι τους.
-Ποιος θα μας απαντήσει; Ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΔΗΜΑΡ; Ή οι "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ";
.....
*Κάτι παραπάνω από 2.500 ευρώ θα κοστίσει στον δήμο Αβδήρων του Νομού Ξάνθης ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου...Οπως γράφει το thrakitoday ο δήμος, που το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, αποφάσισε να δαπανήσει 830 ευρώ για την αγορά λουκουμιών, σχεδόν 1.200 ευρώ για την αγορά σημαιών και του εορταστικού στολισμού καθώς και 600 περίπου ευρώ για την αγορά στεφανιών και ανθοστηλών.
Μάλιστα όλα οι δαπάνες χορηγούνται με απευθείας ανάθεση σε επαγγελματίες της περιοχής.
Απορίας άξιο και το γεγονός το που πήγε ο περσινός σημαιοστολισμός του δήμου και γιατί αυτός χρειάζεται να δαπανήσει σχεδόν 1.200 ευρώ για την απόκτηση σημαιών, μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο…
 ......
*Για να δούμε....Ο ελεγκτής δημόσιας διοίκησης και οι Εισαγγελείς, θα ασχοληθουν ποτέ με τα πρόστιμα στα μαγαζιά που επιβάλλονται απο τους Δήμους και στη συνέχεια...."χαρίζονται απο τις επιτροπές κατά "περίεργο" τρόπο; Ένα "έργο" που το βλέπουμε ειδικά εδώ στη Ξάνθη, για  πολλά χρόνια συνέχεια;
....
*Με πολύ καλό καιρό θα γίνει η αυριανή παρέλαση της 25ης Μαρτίου εδώ στη Ξάνθη και απόντα απο την εξέδρα των επισήμων τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Σαλτούρο που απουσιάζει στο...Δουβλίνο! Έλυσε τα προβλήματα της Ξάνθης, θα λύσει και των Ιρλανδών...
....

*Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Ξάνθης κατά τον Εορτασμό της Παρέλασης της 25ης Μαρτίου
Για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των πεζών και των οχημάτων, κατά τον Εορτασμό της Παρέλασης της 25ης Μαρτίου, στην πόλη της Ξάνθης, θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :
-Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013 από 08:00 έως 14:00 ώρα απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, καθώς επίσης η στάση και η στάθμευση αυτών, στα τμήματα των οδών Μεγ. Ρεύματος (έως και τη διασταύρωση Πεσόντων ) – 28ης Οκτωβρίου (από το ύψος της δυτικής εισόδου της πόλης έως και την Πλατεία Δημοκρατίας)     καθώς και περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας.
Σημειώνεται, ότι οι παραβάτες θα τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
"Μ" 
......
Δημοσιεύθηκε ο χάρτης της “Νέας Τουρκίας”
Την κατάσταση αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο η τουρκική εφημερίδα, Milliyet, σε δημοσίευμα της στις 23 Μαρτίου, όπου εμφανίζεται ο χάρτης της νέας…Τουρκίας που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και ολόκληρη την Κύπρο, (με κίτρινο χρώμα ), καθώς και την βόρειο Ελλάδα μέχρι τις… παρυφές της Θεσσαλονίκης.
Στον ίδιο χάρτη στα τουρκικά εδάφη περιλαμβάνονται και όλες οι βόρειες επαρχίες της Συρίας που σφαδάζεται από τον εμφύλιο, καθώς και όλες οι πετρελαιοφόρες περιοχές του βορείου Ιράκ, όπου η Τουρκία ελέγχει απόλυτα τον Κούρδο ηγέτη, Μεσούτ Μπαρανί.
Η τουρκική εφημερίδα κάνει λόγο για την αναβίωση του παλιού κεμαλικού σχεδίου, αυτή την φορά με τις ευλογιές της νεοοθωμανικής Τουρκίας του Ερντογάν, που περιλάμβανε παλιά εδάφη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας πριν αυτή καταρρεύσει οριστικά κατά τον Α παγκόσμιο πόλεμο.
Εδική αναφορά γίνεται για το περίφημο μήνυμα του Αμντουλάχ Οτσαλάν από τις φυλακές του Ιμραλή, όπου κάλεσε το κουρδικό ΡΚΚ να αφήσει τα όπλα και να σταματήσουν οι εχθροπραξίες με τον τουρκικό στρατό. Το δημοσίευα αναφέρει την αναβίωση του λεγόμενου Εθνικού Συμφώνου, που όπως είναι γνωστό από την ιστορία ήταν η συμφωνία που είχαν κάνει οι Κούρδοι με τον Κεμάλ για να πολεμήσουν στο πλευρό του κατά των Ελλήνων στην Μικρά Ασία και να συμβάλουν στις γενοκτονίες των χριστιανών με εκατοντάδας χιλιάδες θύματα σε όλη την χριστιανική ανατολή.
Η εξέλιξη αυτή με τον Οσταλάν, παράλληλα με το άγριο ξεπούλημα της Κύπρου, αλλά και η επανασύνδεση Τουρκίας Ισραήλ, έχει ενθουσιάσει την Άγκυρα που τώρα θεώρει ότι είναι σχεδόν σίγουρο πως ο ελληνισμός θα πέσει σαν ώριμο φρούτο στα χέρια της και τα ελληνικά όνειρα για τα ενεργειακά κοιτάγματα και την ΑΟΖ, θα είναι για να γελά ο κάθε πικραμένος.
Ειδικά, όπως αναφέρουν οι περισσότεροι αρθογράφοι στον τουρκικό τύπο, (είναι χαρακτηριστικοί οι τίτλοι όπως της Hürriyet, «Büyük Türkiye», δηλαδή, «Μεγάλη Τουρκία» ), ότι μετά το μεγάλο στραπάτσο που έχει πάθει ο ελληνισμός σε όλα τα μέτωπα, τώρα δεν θα έχει καμία προοπτική η όποια ελληνική πρόθεση να προχωρήσει η Ελλάδα στην εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Αντίθετα, η μόνη λύση που υπάρχει πια για τους Έλληνες και την Κύπρο, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, είναι η…ελεημοσύνη από την Τουρκία μήπως και πάρουν κανένα κομματάκι από τον ενεργειακό πλούτο της περιοχής.
Τα τουρκικά σχέδια, όπως αναφέρουν στη Άγκυρα, στηρίζουν και οι Γερμανοί, που έχουν μεγάλες μπίζνες με τους Τούρκους και τώρα μετά το ξεζούμισμα της Ελλάδας αυτές θα διευρυνθούν και με τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο, αλλά και οι Αμερικανοί που είναι στο πλευρό τους και πρόσφατα, όπως διαφαίνεται, και οι Ισραηλινοί.
Μετά από όλα αυτά, όπως αντιλαμβάνεται όποιος παρακολουθεί τις εξελίξεις, η προδοσία που συντελείται εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα και τώρα δολοφονεί την Κύπρο, θα έχει ολέθριες συνέπιες για το μέλλον του ελληνισμού.
Συναγερμός από όσους έχουν ακόμα κάποιο αίσθημα εθνικής ευθύνης, από την εκκλησία, από τα συνδικάτα, από τις κοινωνικές οργανώσεις.
seleo.gr
....
Στάχτη έγινε παραλιακό κατάστημα στην Καβάλα!
Την Κυριακή 24-3-2013/04.15 στην Αλάνα Νέας Ηρακλείτσας Παγγαίου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε παραλιακό κατάστημα, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. Πυρκαγιά κατεσβέσθη από την Π.Υ., η οποία επελήφθη προανακρίσεως. Επισημαίνεται οτι παρόμοιοι εμπρησμοί έχουν σημειωθεί και σε παραλιακά μαγαζιά του Φαναρίου χωρίς να ωστόσο να έχουν εντοπιστεί οι εμπρηστές.
…..
ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: Εγκατέλειψαν φορτηγό με 140.500 πακέτα λαθραίων τσιγάρων!
Έρευνες διεξάγονται από τις αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, 140.500 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, την Παρασκευή (22-3-2013) το απόγευμα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος Ορεστιάδας, πραγματοποίησαν έρευνα σε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, που βρισκόταν σταθμευμένο στο Ορμένιο Ορεστιάδας, εντός του οποίου βρέθηκαν 140.500 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.  
Τα παραπάνω πακέτα, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Τελωνείο Ορεστιάδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Κατασχέθηκαν επίσης ένα (1) Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο και τέσσερα (4) συνοδευτικά έγγραφα του οχήματος. Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδα



ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: Διέρρηξαν το σπίτι και πήραν… τα μετάλλια!
Συνελήφθησαν την Κυριακή 24/3/2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 13 ετών, διότι, το πρωί της προηγούμενης ημέρας, διέρρηξαν οικία της Ορεστιάδας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της το χρηματικό ποσό των 200 Ευρώ και δύο μετάλλια.
Στην κατοχή και την οικία των δραστών βρέθηκαν τα παραπάνω μετάλλια και μέρος από το αφαιρεθέν ποσό, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο δικαιούχο τους.
.....
Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου στο Διδυμότειχο
Συνελήφθη την 23/3/2013 το απόγευμα, στο Διδυμότειχο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου, 33χρονος ημεδαπός, διότι αφαίρεσε, από το Διδυμότειχο, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.
...

Διώχνουν την Τίνα Μπιρμπίλη από τον ΟΟΣΑ
Παρελθόν αποτελεί από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης η πρώην υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη έπειτα από δεκαοκτώ μήνες που είχε εγκατασταθεί στην έδρα του οργανισμού στο Παρίσι.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην αντικατάσταση της πρώην στενής συνεργάτιδας του Γιώργου Παπανδρέου από τη θέση της μόνιμης αντιπροσώπου στον ΟΟΣΑ.
Η απαλλαγή της κ. Μπιρμπίλη από τα καθήκοντά της είναι θέμα ημερών καθώς έχει ετοιμαστεί προεδρικό διάταγμα, το οποίο επικαλείται μία σειρά από διατάξεις νόμων και προεδρικών διαταγμάτων του 2000, 2005, 2011 και 2012 και έτσι θα ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια υπάρχουν για την απομάκρυνσή της.
Υπενθυμίζεται πως η θέση της μόνιμης αντιπροσώπου στον ΟΟΣΑ εξασφάλιζε στην πρώην υπουργό πενταετή θητεία με μηνιαίο μισθό 7.500 ευρώ. Και τα προνόμια δεν σταματούσαν εκεί αφού η κ. Μπιρμπίλη είχε στη διάθεσή της ένα πολυτελές διαμέρισμα 300 τ.μ. κοντά στη Champs Elysées, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει σύντομα.
....
Βραβείο σχεδίασης για το Skoda Rapid
Το Rapid είναι το τελευταίο μοντέλο της Skoda και παρά το γεγονός ότι κυκλοφορεί μόλις λίγες εβδομάδες έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει το αγοραστικό κοινό. Αν και… καινούργιο κατάφερε να κατακτήσει ένα από τα πλέον περιζήτητα βραβεία σχεδίασης προϊόντος διεθνώς, το «Red Dot».
Ο υψηλού κύρους διαγωνισμός «Red Dot Design Αward» είναι αναγνωρισμένος διεθνώς και εξειδικεύεται στην σχεδίαση, ενώ οι νικητές επιλέγονται και με βάση το επίπεδο της καινοτομίας, της λειτουργικότητας, της εργονομίας, της ανθεκτικότητας, της οικολογικής συμβατότητας και της ευκολίας χειρισμού.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »