*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

08 Φεβρουαρίου

SEE THROUGH

08 Φεβρουαρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Για να το ξεκαθαρίζουμε... Την κυρία Πόπη Τσαλίδου δεν την γνωρίζουμε ούτε κατ΄ όψη, «κολλητή» του Τσεγγελίδη και του Χατζηευαγγέλου ήταν ανέκαθεν και απλά μας μετέφεραν ότι έχει περισσότερα προσόντα από την κυρία Σπανού και λογικά αυτή θα έπρεπε να πάρει τη θέση, άσχετα με αυτά που ισχυρίζεται ο κύριος Δημήτρης Μπένης...
.......
*Και με πιο απλά λόγια... Ούτε με την πλευρά της κυρίας Σπανού ήμαστε, ούτε με την πλευρά της κυρίας Τσαλίδου που στο κάτω κάτω, έχει πολλούς φίλους να ενδιαφερθούν πολύ περισσότερο από εμάς, εφόσον αδικείται...
-Αδικείται όμως; Και ειδικά που τώρα παίρνει μεταπτυχιακό η κυρία Σπανού; Υπάρχει παράβαση της νομιμότητας ή όχι;
Ευκαιρία να πάρει επίσημα θέση ο αντ’ αυτού Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπένης και να ξεκαθαρίσει το ζήτημα, για να μην αιωρούνται και εντυπώσεις...
.......
*Πολλές αγάπες έχουν καθώς φαίνεται οι Χατζηευαγγέλου - Σούλα Σακάλογλου με το συγκρότημα του «Εμπρός» (εφημερίδα-ΚΕΠ) και συγκεκριμένα τους κυρίους Γιάννη Διαφωνίδη και Ελένη Διαφωνίδου. Δηλαδή πατέρα και κόρη, για να απολαμβάνουν τέτοιας ιδιαίτερης μεταχείρισης...
Ειλικρινά μας εξέπληξαν και κυρίως η Σούλα...
......

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων αναπήρων έδωσε με μεγάλη καθυστέρηση ο υπουργός εσωτερικών κ. Στυλιανίδης που μόλις την Τρίτη  υπέγραψε τελικά τα αναπηρικά προνοιακά επιδόματα που θα δοθούν στους δικαιούχους. Η καθυστέρηση σύμφωνα με το υπουργείο οφείλεται στο γεγονός ότι πρώτα έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθεί η ψήφιση του προυπολογισμού του 2013. Υπολογίζεται δε, ότι τα προνοιακά επιδόματα θα βρίσκονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.
-Άντε γιατί παράγινε τελικά αυτή η ιστορία...
......
Διδυμότειχο: Έγινε και αυτό - Έκλεψαν το
αυτοκίνητο του Μητροπολίτη και έγιναν καπνός!
Ο οδηγός του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου πάρκαρε το αυτοκίνητο, όταν ξαφνικά ξεκίνησε η περιπέτεια που προκάλεσε σοκ τόσο στον ίδιο όσο και στον Μητροπολίτη...
Συνέβη και αυτό! Ένας νεαρός άντρας άρπαξε το αυτοκίνητο του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου και εξαφανίστηκε. Όλα συνέβησαν την Τετάρτη το απόγευμα (06-02-2013), όταν ο οδηγός του Μητροπολίτη είχε παρκάρει το αυτοκίνητο και είχε βγει για λίγο έξω. Τότε ένας νεαρός βρήκε την ευκαιρία, μπήκε μέσα και έγινε καπνός.
Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση κι έτσι εντοπίστηκε το όχημα από τους άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Διδυμοτείχου και επεστράφη στη Μητρόπολη.
Το e-evros.gr επικοινώνησε με τη Μητρόπολη Διδυμοτείχου, η οποία επιβεβαίωσε το γεγονός, τονίζοντας ότι σημειώθηκε το περιστατικό, ωστόσο όλα είναι καλά. Στο αυτοκίνητο δεν επέβαινε ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός ενώ και ο οδηγός πέραν του σοκ της κλοπής, είναι καλά.
e-evros.gr
.........

Σύσκεψη των ΟΕΒΕ της Α.Μ.-Θ.
Οι Ομοσπονδίες Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνουν σύσκεψη με τη Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και τα Σωματεία της περιοχής μας και με την αρωγή του Επιμελητηρίου Έβρου με θέμα :
«Προβλήματα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (φορολογικό, ασφαλιστικό, παραεμπόριο κ.λ.π.) – Τρόποι αντιμετώπισης».
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 10:00 στην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητηρίου Έβρου, στον 3ο όροφο.
Καλεσμένοι από τη Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. θα είναι ο Γενικός Γραμματέας της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε κ. Σκορίνης Νικόλαος, ο Αντιπρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. κ. Καββαθάς Γεώργιος και ο  Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) κ. Γράβαρης Διονύσιος.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΕΛΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
.........

«Άκυρο» Στουρνάρα για το 12% επιδότηση εργασίας
Σε ναυάγιο οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις των 4  βουλευτών του νομού Καβάλας στη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα όπου του έθεσαν την επιτακτική ανάγκη της εφαρμογής του 12% της επιδότησης εργασίας. Ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας πως ίσως βρεθεί κάποιος τρόπος αντίστοιχης χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ.
Η αρνητική αυτή εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση του επιμελητηριακού κόσμου που περιμένει χρόνια το 12% ενώ δυσαρέσκεια προκύπτει και από το περιβάλλον του υφυπουργού εργασίας Νίκου Παναγιωτόπουλου που δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ότι τυχαία έμαθε για τη συνάντηση των βουλευτών με τον Στουρνάρα! Χαρακτήρισε φιάσκο την συνάντηση υποστηρίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες πρέπει να γίνονται συντεταγμένα και άσκησε κριτική στα «κέντρα» που καλλιέργησαν μεγάλες προσδοκίες για το θέμα.
....

Έρχεται μείωση στα καύσιμα
Έρχεται μείωση στα καύσιμα. Όπως αναφέρει το Έθνος, θα παρεμβαίνει στις συμβάσεις των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών και των πρατηριούχων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, τα πέντε άρθρα της ρύθμισης περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που καταθέτει το υπουργείο Ανάπτυξης την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή και αφορά στην ηλεκτρονικοποίηση των διαγωνισμών των κρατικών προμηθειών.
Οι τιμές των καυσίμων, ιδίως σε νησιά και περιοχές όπου δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός, είναι δυνατόν να πέσουν 4 έως 6 λεπτά το λίτρο.
Επί της ουσίας, με τη νομοθετική ρύθμιση αποσυνδέεται η τιμή χονδρικής πώλησης των καυσίμων από τις επενδύσεις που κάνει μία εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών σε ένα βενζινάδικο.
Μέχρι τώρα, η συνήθης πρακτική ήταν οι εταιρείες να χρεώνουν το κόστος της επένδυσης στην τιμή χονδρικής των καυσίμων, χωρίς οι πρατηριούχοι να ξέρουν τι ποσοστό αυτής αφορά στην αξία της επένδυσης.
Άλλος ένας λόγος για τον οποίο οι τιμές παίρνουν την ανιούσα είναι και η αδιαφάνεια στην τιμολόγηση των καυσίμων που προμηθεύονται οι πρατηριούχοι.
Έτσι, με τη νομοθετική ρύθμιση, στη σύμβαση προμήθειας προβλέπεται ότι «η τιμή χονδρικής πώλησης των πετρελαιοειδών προϊόντων διαμορφώνεται με βάση την τιμή αγοράς από διυλιστήριο ή την τιμή εισαγωγής της προηγούμενης μέρας, πλέον περιθωρίων κέρδους».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »