*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Φεβρουαρίου

O "ΜΑΧΗΤΗΣ" ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

21 Φεβρουαρίου


Ο Φ.Μπόμπολας στον λογαριασμό με τα 550 εκατ. ευρώ της λίστας Λαγκάρντ!

Το όνομα του γνωστού εκδότη Φώτη Μπόμπολα εμπλέκεται στον διαβόητο λογαριασμό των 550.000.000 ευρώ που περιλάμβανε η λίστα Λαγκάρντ!
Πρόκειται για τον τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει σε hedge fund, στην κορυφή του οποίου εμφανίζεται ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιονί, ενώ ως διαχειρίστρια φέρεται η Μαρία Παντελή. Είναι ο λογαριασμός στον οποίο είχε εμπλακεί –από συγκεκριμένη κατάθεση- και το όνομα της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου, μητέρας του πρώην πρωθυπουργού, ωστόσο η ίδια είχε διαψεύσει ότι έχει κάποια σχέση με αυτόν.
Τον φάκελο του λογαριασμού ερευνούν –μαζί με τους «εξαφανισθέντες» των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου- κατά προτεραιότητα οι αρχές και λόγω του μεγάλου ύψους του.
Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, το αρχείο έχει κωδικό όνομα «BUP: 5090154651». Μάλιστα, η εφημερίδα παρουσιάζει την αυθεντική καρτέλα της HSBC όπου καταγράφονται όλες οι τραπεζικές πληροφορίες για τους πραγματικούς δικαιούχους και τους διαχειριστές αυτού του τεράστιου χρηματικού ποσού.
Ως δικαιούχοι του εν λόγω λογαριασμού καταγράφονται (στη λίστα Λαγκάρντ) έξι offshore εταιρείες. Ως διαχειριστές αυτών –και, άρα, θα λέγαμε ως έχοντες εξουσία επί του λογαριασμού- αναφέρονται 40 άλλες εταιρείες και φυσικά πρόσωπα.
Πρόκειται για έναν μπερδεμένο ιστό αράχνης, με προφανή στόχο να περιπλέκει περαιτέρω όποια αρχή προσπαθήσει να φτάσει στην άκρη του νήματος. Παρά ταύτα, μεταξύ των διαχειριστών των εταιρειών-δικαιούχων του λογαριασμού μαμούθ ξεχωρίζουν τα ονόματα του εκδότη Φώτη Μπόμπολα, αλλά και των Αγγελου Μεταξά, Νικόλαου Βάγγερ και Μάκη Λεβή. 
...
Επενδύσεις σε σχολάζουσα γη του ΥΠΑΑΤ για δημιουργία θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων με υδροπονική καλλιέργεια, στην Ξάνθη

Στο πλαίσιο της εκπλήρωσης του στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την επενδυτική αξιοποίηση της σχολάζουσας δημόσιας γης που διαχειρίζεται το Υπουργείο, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο 4061 με τίτλο «Διαχείριση και προστασία ακινήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων-Ρύθμιση εμπραγμάτων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις», ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες, μακροχρόνιας μίσθωσης, έκτασης 225.400 τ.μ στην περιοχή Ερασμίου, του Νομού Ξάνθης.
Η έκταση κατοχυρώθηκε σε εταιρεία που αναδείχθηκε, ύστερα από δημοπρασία για τη δημιουργία θερμοκηπίων, για την παραγωγή επιτραπέζιας ντομάτας, καθώς και άλλων θερμοκηπιακών προϊόντων, με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας, καθώς η περιοχή προσφέρεται λόγω ύπαρξης γεωθερμικού πεδίου για παραγωγή με χαμηλό κόστος ενέργειας.
 Η διάρκεια της παραχώρησης και σε αυτή την περίπτωση, όπως προβλέπεται από το Νόμο, ορίζεται στα 25 έτη και αρχίζει από την 1η Απριλίου 2013, με δυνατότητα παράτασης με ανώτατο όριο για επιπλέον 10 έτη. Το ετήσιο τίμημα από την παραχώρηση του ακινήτου, θα καταβάλλεται ως έσοδο υπέρ του Δημοσίου.
Το εν λόγω έργο αποτελεί επένδυση σημαντικής αξίας, τόσο για τη Ξάνθη, όσο και για την ευρύτερη περιοχή, αφού όπως εκτιμάται μετά την ολοκλήρωσή της στα 100 στρέμματα θερμοκηπιακής κάλυψης η επένδυση θα είναι στο ύψος των 15 εκατομμυρίων ευρώ και θα προσφέρει 25 μόνιμες θέσεις εργασίας και περίπου 40 εποχιακές.
..

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟ XANTHI CHANNEL


12.500 πανέμορφες κάρτες τύπωσε το ΕΒΕ Ξάνθης, για την Τουριστική προβολή της Ξάνθης

Παρεμπόριο αλλά και οι πραγματικά πολύ όμορφες κάρτες που έβγαλε το ΕΒΕ Ξάνθης (περίοπυ 12.500 κάρτες στον αριθμό), στο τυπογραφείο του κ.Δαλακάκη, μονοπώλησαν την συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης το βράδυ της Τετάρτης.
Από την συνεδρίαση έφυγε νωρίς ο Μιχάλης Σπανίδης αφού έπρεπε να πάει στον Ποδηλατικό Όμιλο, ενώ οι εντάσεις δεν ήταν τελικά οι αναμενόμενες, μολονότι υπήρχαν και αρκετές τοποθετήσεις από παριστάμενους.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκαν διαφημιστικές καρτ ποστάλ που εκτύπωσε το Επιμελητήριο και τα οποία παρουσιάζουν τουριστικά αξιοθέατα της Ξάνθης, τα οποία όπως τόνισε ό Πρόεδρος, θα μοιραστούν παντού για την προώθηση και προβολή του Νομού, ενώ θα διατεθούν παράλληλα σε Πρεσβείες, τουριστικά πρακτορεία, ξενοδοχεία και τουριστικά συνέδρια.
Στην συνεδρίαση έγινε επίσης η παρουσίαση προγράμματος πρακτικής άσκησης φοιτητών του ΑΠΘ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και η οποία έχει στόχο την απόκτηση επαγγελματικές εμπειρίας. Όπως ενημερώθηκαν τα μέλη, μια επιχείρηση μπορεί να απασχολήσει, χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ, κάποιον φοιτητή του ΑΠΘ (ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Ξάνθη, στην προκειμένη περίπτωση) ή ενδεχομένως κάποιου άλλου ακαδημαϊκού ιδρύματος. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται στο ΕΒΕΞ για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα.
Το 5ο θέμα για το παρεμπόριο ήταν φυσικά αυτό που μονοπώλησε την συνεδρίαση και αφορούσε σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεων για την πάταξη του παραεμπορίου σε συνδυασμό με το κλείσιμο των καταστημάτων και την γενικότερη οικονομική δυσπραγία της αγοράς, αφού δεν κινείται τίποτα.
Μέλη του Δ.Σ. αλλά και επιχειρηματίες τοποθετήθηκαν δυναμικά στο θέμα της πάταξης του παρεμπορίου τονίζοντας με έμφαση δεν λειτουργούν οι ανάλογοι μηχανισμοί καθώς και στο ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός πως όταν πραγματοποιήθηκε η διάνοιξη της διόδου Βουλγαρίας-Ξάνθης δεν είχε προηγηθεί ανάλογη μελέτη ούτε υπήρξαν, ή υπάρχουν μέχρι στιγμής, οι απαραίτητες υποδομές στην περιοχή για τη διενέργεια ελέγχων με αποτέλεσμα τα σημερινά παρελκόμενα.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης τόνισε χαρακτηριστικά τα παρακάτω:
Η ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ
«Το παρεμπόριο δημιουργεί ρήγμα και πληγές στις επιχειρήσεις της περιοχής. Ήμασταν οι πρώτοι που συγκροτήσαμε ΚΕΛΑΥΕ, που πέρσι αριθμούσε 42 άτομα, ενώ τώρα έχουμε μόλις 10 άτομα γιατί δεν υπάρχει δυστυχώς ενδιαφέρον να στελεχώσουν τα κλιμάκια». Τόνισε μάλιστα ότι σε αυτή τη φθίνουσα φάση που παρουσιάζουν οι έλεγχοι, δυστυχώς δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση του προβλήματος και πως θα πρέπει η αρμοδιότητα των ελέγχων να περάσει στα Επιμελητήρια, ώστε να μπορούν να κινηθούν
Βέβαια επί της ουσίας δεν βγήκε κάτι ουσιαστικό που να δίνει και λύσεις στο πρόβλημα, ενώ ο Χρίστος Πούλιος τόνισε με έμφαση:
«Φτάσαμε στο σημείο να φεύγουν από εδώ οι επιχειρηματίες για να πάνε στη Βουλγαρία να ανοίγουν επιχειρήσεις εκεί και μετά να έρχονται εδώ να πουλάνε», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν κι άλλοι επιχειρηματίες όπως ο Λοϊζος Σερραίος.
Χαρακτηριστική ωστόσο ήταν και η τοποθέτηση του Βαγγέλη Βασιλειάδη που κατηγόρησε τους εμπόρους ότι, «ενώ ψωνίζουν με Βουλγάρικες τιμές (φτηνά δηλαδή), φέρνουν προϊόντα και πουλάν στην Ελλάδα με...Ελληνικές τα τιμές, δηλαδή ακριβά και έτσι γίνονται διπλά αναξιόπιστοι.
Σημειώνεται ότι για μια ακόμη φορά το Xanthi channel μετέδωσε απευθείας όλη τη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Ξάνθης, σημειώνοντας ιδιαίτερα μεγάλη τηλεθέαση.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »