*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Φεβρουαρίου

ΕΠΙ ΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ Βαριές διώξεις στο Μετρό –Μέσα σε 23 ημέρες έκαναν 210 προσλήψεις

14 Φεβρουαρίου


*Ο κομματάρχης που θέλει να δώσει παράταση θητείας  στους Περιφερειάρχες και Δημάρχους του ΠΑΣΟΚ επιβαρύνοντας την χώρα 60-70 εκατ. Ευρώ, μόνο και μόνο για να «ανταμείψει» τον Γιαννακίδη που τον έβγαλε...βουλευτή!

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου ,άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος πρώην μελών της διοίκησης της εταιρίας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (ΑΜΕΛ), της περιόδου 2008 - 2009.
Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 και στρέφεται σε βάρος 10 μελών του ΔΣ της εταιρίας την επίμαχη περίοδο.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, περιλαμβάνει πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης , που αφορούσε τη χρονική περίοδο 2005 έως 2009, στο οποίο διαπιστώνονταν υπεράριθμες προσλήψεις υπαλλήλων, με αποκορύφωμα τους δύο μήνες πριν τις εκλογές του 2009. Πολλοί μάλιστα από αυτούς ήταν από την εκλογική Περιφέρεια του νυν Υπουργού-κομματάρχη Ευριπίδη Στυλιανίδη που....υπερηφανεύονταν ως κομμτάρχης οτι «βόλεψε» εκεί τη μισή...Κομοτηνή!
Στο πόρισμα μάλιστα γίνεται λόγος για «αθρόες, καθαρά ρουσφετολογικές προσλήψεις», ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου 2009 αφού σε διάστημα 23 ημερών προσελήφθησαν 210 εργαζόμενοι. Αναφέρεται επίσης ότι αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής ήταν η εταιρία να εμφανίσει για πρώτη φορά έλλειμμα πάνω από 22 εκατομμύρια ευρώ, καθώς η αναλογία του κόστους μισθοδοσίας προς τα συνολικά έσοδα αυξήθηκε κατά 74% το 2009 από 48% που ήταν το 2007. Στο πόρισμα εντοπίζονται κοινά χαρακτηριστικά των προσληφθέντων, όπως καταγωγή από συγκεκριμένες περιοχές, ενώ ειδική μνεία γίνεται σε 17 περιπτώσεις που έγινε πρόσληψη παρά την αρνητική αξιολόγηση στελεχών της ΑΜΕΛ.
Μετά την έρευνα που ασκήθηκε από Εισαγγελέα Πρωτοδικών, το σκέλος της υπόθεσης που αφορούσε την χρονική περίοδο 2005 έως 2007 τέθηκε στο αρχείο.
Η δικογραφία σε βάρος των 10 πρώην μελών του ΔΣ της ΑΜΕΛ ανατέθηκε για την διενέργεια κύριας ανάκρισης σε ανακριτή αρμόδιο για θέματα διαφθοράς στο Δημόσιο.
.......

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΔΙΩΞΤΟΝ!

 «Θαυμάστε» πως ο  Ευριπίδης Στυλιανίδης καμάρωνε για τις προσλήψεις στο Μετρό!
Μιας και μοίρα κακή έφερε πάλι τον Ευριπίδη Στυλιανίδη στον δρόμο της Ελλάδας, αξίζει να θυμηθούμε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του. Παραθέτω ένα απόσπασμα από άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη στις 18 Ιουνίου του 2010:
Στην προηγούμενη έρευνα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που βρήκε στην Τραμ Α.Ε. 154 προσλήψεις μέσα στο 2009 χωρίς διαγωνισμό και 62 προσλήψεις την προηγουμένη της προκήρυξης των εκλογών, ο πρώην υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης απάντησε υπερηφάνως στον τοπικό Τύπο της περιοχής του: «Αντιλαμβάνεστε ότι δεν πρέπει να απολογηθώ εγώ γι’ αυτό, πρέπει να...
«...απολογηθεί το ελληνικό κράτος, που τα τελευταία 40 χρόνια δεν είχε ούτε έναν άνθρωπο από τη Θράκη και τη Ροδόπη μέσα σε τέτοιου είδους θέσεις εργασίας. Εκεί δεν βλέπουν κάποιοι την αδικία και βλέπουν την αδικία στο γεγονός ότι σήμερα βρέθηκε μια πολιτική φωνή από τη Ροδόπη να διεκδικεί και να δίνει τη δυνατότητα πληροφόρησης και αντικειμενικής αξιολόγησης και ανθρώπων που κατάγονται από εκεί. Αυτό είναι άδικο, ρατσιστικό, υπονομεύει αν θέλετε την προοπτική και την ανάπτυξη της περιοχής μας, και αδικεί τη νέα γενιά της περιοχής μας, η οποία αναζητά κάθε φορά, όταν της δίνεται η ευκαιρία, μια δυνατότητα για δουλειά στο αθηναϊκό κέντρο» (Συνέντευξη Ευρ. Στυλιανίδη, εφ. «Χρόνος Κομοτηνής», 28.4.2010).
-Αφού δεν τον έστειλε κανείς στη φυλακή, αφού δεν τον έστειλαν οι πολίτες της Ροδόπης στο σπίτι του, τον έφερε ο Σαμαράς στο Υπουργείο Εσωτερικών!!!

H χειραψία των «Συνεταίρων»

Τα Status Updates του Forrest Gump #0023

image
Ευριπίδης Στυλιανίδης - Θέμης Μπαλασόπουλος
Προφανώς ο μύθος ότι το Πελατειακό κράτος και οι Πελάτες του βρίσκονται «απέναντι» δεν ισχύει. Ο άνθρωπος που υπερηφανεύεται για τις προσλήψεις που έκανε στο μετρό και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ επισφραγίζουν με αυτή τη χειραψία στις 30 Ιανουαρίου το τέλος μιας επιτυχημένης παράστασης, στην οποία υποδύθηκαν πειστικά τους αντιπάλους.
Και αφού για μήνες μόλυναν την ατμόσφαιρα με επικές παπάρες, αφού φανάτισαν αφελείς περί «ταξικής σύγκρουσης», αφού πυροδότησαν αγωνιστικό φρόνημα και εκμαίευσαν δηλώσεις «υποστήριξης στο δίκαιο αγώνα» από τους γνωστούς «τοκιστές» της αγανάκτησης, καταλήγουν να συγχαίρουν ο ένας τον άλλον.
Μόλις 15 ημέρες πριν, έχει ανακοινωθεί η εκταμίευση του ποσού των 253 εκατομμυρίων (και κάτι ψιλών) ως επιχορήγηση (λέγεται και «ανάσα ρευστότητας»), σε 41 δήμους της χώρας, για «κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών τους». Μετάφραση; Ρουσφέτια και υπερτιμολογήσεις προμηθειών σε ανεξέλεγκτους τοπικούς άρχοντες καλύπτονται για άλλη μια φορά ως «χαρτζιλίκι» από τον υπουργό.
Ναι, είναι από τα χρήματα της δόσης που για να εκταμιευθεί μειώθηκαν συντάξεις, κόπηκαν μισθοί, άνθρωποι εξαθλιώθηκαν και δουλειές χάθηκαν. Και η ειρωνεία είναι ότι αυτούς ακριβώς τους εξαθλιωμένους ανθρώπους χρησιμοποιούσε ως επιχείρημα ο Θέμης Μπαλασόπουλος, όσο καιρό ζητούσε χρήματα και μονιμοποιήσεις από το «ανάλγητο κράτος». Και μόλις αυτά εξασφαλίστηκαν (για το σινάφι του), η «κοινωνία που υποφέρει από τις μνημονιακές πολιτικές» ξεχάστηκε. Και ήρθαν οι χειραψίες και τα χαμόγελα, με το συνέταιρό του. Που τόσα χρόνια συνεργάζονται στην κατασπατάληση του πλούτου όλων μας. Ερήμην μας.
Το χυδαιότερο όλων, φυσικά, είναι ότι οι «Μπαλασόπουλοι» αυτής της χώρας επιμένουν να παρουσιάζουν τις «επιτυχίες τους» σαν επιτυχίες του «λαϊκού κινήματος» για τις οποίες οφείλουν να χαίρονται όλοι όσοι διαπνέονται από ανθρωπιστικά φρονήματα. Ενώ είναι ακριβώς το αντίθετο. Κάθε «πάρε-δώσε» τους με την εξουσία, στην πραγματικότητα, εδραιώνει αυτή την εξουσία. Της πηγαίνει έτοιμους «πελάτες», πρόθυμους να φιλήσουν το χέρι αυτού που τους ταΐζει.
Αυτό ακριβώς δείχνει και η φωτογραφία: τη σχέση «μαγαζάτορα-πελάτη» με το κράτος των Στυλιανίδηδων που δεν έχει κανένα δισταγμό να οδηγήσει στην εξαθλίωση όσους δεν το ενδιαφέρουν, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους «δικούς του». Και αυτό το ξέρει καλά ο «άγιος Ευριπίδης» των διορισμών και κάθε παρόμοιο «Στυλιανοειδές». Ξέρει κατά βάθος ότι κανείς δεν μπορεί να τον εμποδίσει να αγοράσει κι άλλες ψήφους με τα δικά μας χρήματα. Και δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να το κάνει. Γιατί, εξάλλου, πού θα ξαναβρεί τόσους οπαδούς σε τιμή ευκαιρίας;
Καλοφάγωτα.
Κωμική Λεπτομέρεια Νο 1: Η παντελής απουσία χαρτιών ή σημειώσεων μπροστά στον Ευριπίδη Στυλιανίδη, αφού προφανώς δεν έχει να θυμηθεί τίποτα.
Κωμική λεπτομέρεια Νο 2: Ο φίκος Benjamin στο βάθος.
Νίκος Ζαχαριάδης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »