*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Οκτωβρίου

SEE THROUGH

31 Οκτωβρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Επιστολή στους βουλευτές της Ξάνθης και τις αρχές έχουν αποστείλει οι ιδιοκτήτες των κατοικιών στον οικισμό των νέων Εργατικών Κατοικιών “ΟΕΚ Ξάνθη IV. Οι 271 ιδιοκτήτες των κατοικιών που κληρώθηκαν το 2000, πληροφορήθηκαν πριν από λίγες μέρες, από τον ΟΕΚ, ότι μπορούν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση των οριστικών τίτλων ιδιοκτησίας, πληρώνοντας το τίμημα των 585 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
......
*Τέλος καλό όλα καλά για τον 27χρονο αλιέα, ο οποίος αγνοείτο από το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή του Αη Γιάννη στη Θάσο. Ο 27χρονος εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας.
Το απόγευμα της Δευτέρας, ο άτυχος άντρας ψάρευε στην ακτή, στην περιοχή Αστρίδα, νότια της Θάσου, όταν παρασύρθηκε από τα κύματα.
Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχε ένα ελικόπτερο, καθώς και σκάφη του λιμενικού.
......
*Καταδικάζει ναι μεν την παρουσία της Χρυσής Αυγής στη Λιτανεία και την περιφορά της εικόνας του Αγίου Δημητρίου στον οικισμό του Αυξεντίου η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης. Με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι επρόκειτο για πρωτοβουλία του Ιερέα, ο οποίος και δέχθηκε την επίπληξη της Μητρόπολης, ωστόσο δεν διευκρινίζεται η άλλη παράμετρος...
-Αν στην λιτανεία υπήρχε η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιου άλλου κόμματος, θα προέβαινε η Μητρόπολη σε μια τέτοια ανακοίνωση;
……
*Είναι δυνατόν ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Γιάννης Τσεγγελίδης από τη μια να έχει αυτός ο ίδιος επιβάλει τα υπέρογκα πρόστιμα στα καφέ μπαρ της πόλης και μάλιστα με... επιλεκτικές κατασχέσεις κι από την άλλη να εμφανίζεται και φίλος των μαγαζιών, ισχυριζόμενος ότι θα ζητήσει στο δημοτικό συμβούλιο να μειωθούν τα... πρόστιμα; Είναι δυνατόν;

......

Μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο  Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του σε εστιατόριο στο Βερολίνο.
«Nτροπή σου. Μας ξεφτυλίσατε» είναι μερικά μόνο από όσα ακούστηκαν στην είσοδο του Γιώργου Παπανδρέου και της παρέας του όταν μπήκαν στο εστιατόριο, όπως θα ακούσετε και στο βίντεο.
Ο Γιώργος Παπανδρέου βρισκόταν στην ετήσια συνάντηση του Συμβουλίου για το Μέλλον της Ευρώπης στο Βερολίνο και ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Οι θυμωμένοι πολίτες αποδοκίμασαν έντονα τον πρώην πρωθυπουργό...
Ο ίδιος  δίχως να ανταπαντήσει, αποχώρησε με την παρέα του από το κατάστημα.
.......

ΕΡΩΤΗΣΗ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΓΙΑ ΚΑΠΝΟ
Ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, σχετικά με την Δράση «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού» του Μέτρου 214 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013.
Ο βουλευτής ζήτησε την τροποποίηση της Δράσης «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού» του Μέτρου 214 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες τροποποίησης ορισμένων δεσμεύσεων προς διευκόλυνση και όφελος των καπνοπαραγωγών και κυρίως, όσων παραγωγών διαθέτουν μικρής έκτασης αγροτεμάχια, όπως οι καπνοπαραγωγοί της Ροδόπης.
.....

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Θα απέχουν από κάθε εργασία οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Νοεμβρίου, ενώ από Δευτέρα σχεδιάζουν να ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις. Τη σχετική απόφαση έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εν όψει της κατάθεσης των νέων μέτρων.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί «όλους τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες σε συστράτευση στον αγώνα για την ανατροπή των μέτρων εξαθλίωσης της συγκυβέρνησης και της τρόικας», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Γι' αυτό το Σαββατοκύριακο θα απέχει από την περισυλλογή απορριμμάτων και από σήμερα ξεκινά συνελεύσεις στους δήμους της χώρας προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις. Οι κινητοποιήσεις αυτές, σύμφωνα με τον προ μηνός σχεδιασμό της ΠΟΕ-ΟΤΑ, θα αφορούν καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών κτιρίων, ΧΥΤΑ και γκαράζ δημαρχείων ώστε να μη βγουν τα απορριμματοφόρα.
...........


ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα η σύσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης, με τη συμμετοχή των Γραμματειών του Π.Α.ΜΕ. της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, αλλά και πλήθος εργαζομένων, όπου αποφασίστηκε αγωνιστικό προσκλητήριο σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Νομού, σε σωματεία εργαζομένων, μικροεπαγγελματιών, για την κήρυξη απεργίας η μέρα που θα κατατεθούν και θα συζητηθούν τα νέα βάρβαρα μέτρα στη Βουλή.
Επισημάνθηκε η ανάγκη η απεργιακή μάχη να οργανωθεί έτσι ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχία της, να «νεκρώσει» εκείνη τη μέρα κάθε τόπος δουλειάς και να μαζικοποιηθεί η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Επίσης καταλήξαμε σε μία σειρά δραστηριότητες για το άμεσο χρονικό διάστημα:
1. Διοργάνωση κινητοποίησης την πρώτη μέρα ανακοίνωσης των νέων βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων.
2. Κινητοποίηση στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Ξάνθη, για τα χαράτσια, στις 7 Νοεμβρίου.
3. Κινητοποίηση στις αρχές της άλλης εβδομάδας για το φλέγον θέμα της        τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.
Γραμματεία Π.Α.ΜΕ.  Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »