*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Οκτωβρίου

ΜΑΝΤΑΤΖΗ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!

13 Οκτωβρίου


 ΑΡΧΗΓΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΣΕΤΙΝ ΜΕ «ΦΤΗΝΗ» ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΣΤΙΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ

ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:
Ο κύριος Τσετίν δήλωνε «Τούρκος βουλευτής». Κι επομένως να ασχολείται με το τι αξίζει στην Τουρκία για Πρωθυπουργός... Όπως και η μειονότητα δεν αξίζει τέτοιους θρασύδειλους πολιτικάντηδες που βάζουν την ουρά στα σκέλια στις δίκες με τον Σγουρίδη... εμείς όμως δεν το κριτικάραμε ποτέ!

 ΑΡΧΗΓΙΚΗ εμφάνιση Μάντατζη Τσετίν με «φτηνή» κριτική και χυδαία επίθεση κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, επειδή δεν υποκύπτει στις αξιώσεις και εκβιασμούς του Τουρκικού Προξενείου και δεν δίνει «γη και ύδωρ» στα φερέφωνα και τους τοπικούς πρακτορίσκους της Άγκυρας, όπως οι προκάτοχοί του...
«Δεν αξίζει η Ελλάδα τέτοιο Πρωθυπουργό», αναφέρει στο δελτίο τύπου του ο πρώην βουλευτής Μάντατζη Τσετίν για να εισπράξει την καλοπληρωμένη απάντηση του εκδότη του «Μ» Πάνου Παπαδόπουλου: «Αφού λες ότι είσαι  Τούρκος βουλευτής, να ενδιαφέρεσαι και να ρίχνεις λάσπη στον Πρωθυπουργό της Τουρκίας κι όχι της Ελλάδας... Δεν το δικαιούσαι»!

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΤΣΕΤΙΝ ΜΑΝΤΑΤΖΗ
Ξάνθη, 12 Οκτωβρίου 2012
Παρέμβαση Τσετίν Μάντατζη, τέως βουλευτή Νομού Ξάνθης, σχετικά με την αδικαιολόγητη άρνηση εγγραφής 22 μαθητών στο μειονοτικό δημοτικό σχολείου Εχίνου:
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σαμαρά, δηλαδή του πολιτικού εκείνου που πριν από κάποια χρόνια είχε δηλώσει με περηφάνια, ότι τα ψηφοδέλτια του τότε κόμματός του, της Πολιτικής Άνοιξης, θα ήταν «καθαρά» από υποψηφιότητες πολιτών της μειονότητας, σαν να τους θεωρούσε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, εξαντλεί σήμερα όλη τη σκληρότητά της σε 22 αθώα παιδιά τα οποία το Δημοτικό σχολείο του Εχίνου αρνείται να εγγράψει, παραβιάζοντας κατάφωρα το συνταγματικό τους δικαίωμα στην εκπαίδευση. Όταν μια ελληνική κυβέρνηση επιλέγει την οδό της αναλγησίας και της απανθρωπιάς, εξευτελίζοντας κάθε παιδαγωγική προσέγγιση που επιτάσσει τη συνέχιση της μόρφωσης παιδιών, τότε είναι προφανές ότι εφαρμόζει μια στρατηγική υποδαύλισης κλίματος έντασης μεταξύ της μειονότητας και της Πολιτείας.
Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο κ. Σαμαράς πλαισιώνεται από έναν κύκλο υπερεθνικιστών συμβούλων, που έχουν ως στόχο την υπονόμευση του συστήματος προστασίας των μειονοτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έτσι, δεν διστάζουν όχι μόνο να παραβιάζουν τη Συνθήκη της Λωζάννης που υποχρεώνει την ελληνική Πολιτεία να σέβεται τη δίγλωσση εκπαίδευση και άρα να επιτρέψει τη σύσταση δίγλωσσων μειονοτικών νηπιαγωγείων, αλλά και να αδιαφορούν για τις κοινωνικές και ψυχολογικές συνέπειες που υφίστανται τα αποκλεισμένα πλέον από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση παιδιά και οι οικογένειές τους.
Αποτελεί τραγική ειρωνεία και θλιβερή κατάντια για τον πρωθυπουργό της χώρας να παρουσιάζεται σκληρός, άτεγκος και αδίστακτος έναντι ανήλικων μαθητών και  ταυτόχρονα να υποδέχεται με δουλοπρέπεια την κα. Μέρκελ και να σκύβει διαρκώς το κεφάλι στις πιο άθλιες, παράλογες και εξοντωτικές απαιτήσεις της τροϊκανής συμμορίας.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα και όλοι οι πολίτες της, ασχέτως θρησκείας ή εθνικής καταγωγής, δεν αξίζουν έναν τέτοιο πρωθυπουργό στο τιμόνι της χώρας.
Τσετίν Μάντατζη
Τέως βουλευτής Νομού Ξάνθης

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΤΣΕΤΙΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΣΓΟΥΡΙΔΗ
Σχολιάζοντας την δήλωση Τσετίν, ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος, απάντησε ως εξής:
«Ο κύριος Τσετίν Μάντατζη δήλωνε «Τούρκος βουλευτής». Κι επομένως να ασχολείται με το τι αξίζει στην Τουρκία ως Πρωθυπουργός κι όχι στην Ελλάδα μας… Σαφώς λοιπόν και αποτελεί θλιβερή κατάντια αναζητώντας πολιτική στάση, να υβρίζει τον Έλληνα Πρωθυπουργό που κατάφερε να «σύρει» την Μέρκελ στην Ελλάδα, σημειώνοντας μια μεγάλη διπλωματική επιτυχία που υποκλίθηκε όλη η Ευρώπη... Όπως και η μειονότητα εδώ στη Θράκη δεν αξίζει τέτοιους θρασύδειλους πολιτικάντηδες που βάζουν την ουρά στα σκέλια στις δίκες με τον Σγουρίδη - Οτσαλάν και κάνουν πίσω με «δουλοπρέπεια», παρακαλώντας για συμβιβασμο...  εμείς όμως δεν σε κριτικάραμε ποτέ κύριε Τσετιν!!!».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »