*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Οκτωβρίου

ΣΕΜΝΑ & ΤΑΠΕΙΝΑ

05 Οκτωβρίου
*Σήμερα (12.00) η κηδεία του ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΔΙΟΥ στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, απο τις 10 το πρωϊ στον Ναό η σωρός του για λαίκό προσκήνυμμα. 

*Απόντες και παρόντες απο την παρέλαση της 4ης Οκτωβρίου. Γιατί ο Χουσεϊν Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ φοβήθηκε να παραστεί...;
*Με τον Ειδικό Εκκαθαριστή της ΑΤΕ bank συναντήθηκε στις 10 το πρωϊ της Πέμπτης ο βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός.
.......
*”Έφυγε» και ο Γιώργος Ροδίου! Ένας από τους πλέον έντιμους πολιτικούς του Νομού Ξάνθης, υπέκυψε στην επί αρκετά έτη πάλη με την ανίατο το απόγευμα της Πέμπτης στο σπίτι του, Ήταν μέχρι και την τελευταία φορά που επισκέφθηκε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για χημιοθεραπεία, ένας εκ των στενών συνεργατών του «Μ», ξεχωρίζοντας για την ποιότητα του πολιτικού του λόγου και το υψηλό πολιτικό του ήθος.
........
*Ο Γιώργος Ροδίου, δικηγόρος στο επάγγελμα, διατέλεσε βουλευτής Ξάνθης τρεις φορές με τη Νέα Δημοκρατίας, ενώ είναι γνωστή η αντιστασιακή του δράση την περίοδο της Χούντας, όταν πλείστοι των συναδέλφων του υπηρέτησαν την Επταετία και την Συμβουλευτική. 
....
*Εξελέγη πρώτη φορά στις 17-11-1974 επί Αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, επανεξελέγη στις 20-11-1977 και για τελευταία φορά στις 18-10-1981 μέχρι και τις 7-5-1985. Από την Νέα Δημοκρατία στην ουσία αποχώρησε όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης του ζήτησε να μπει τρίτος στη λίστα, προτιμώντας ως 1ο τον Αείμνηστο Θωμά Αλεξίου σε μια εκ των συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων  χωρίς σταυρό προτίμησης το 1985. Διετέλεσε Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση Γ. Ράλλη, από τις 10 Μαίου 1980 μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 1981.
.....
*Στις Δημοτικές Εκλογές του 1990 συμμετείχε ως ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης,  όταν και ήρθε τρίτος με μικρή διαφορά πίσω από τους συνδυασμούς των Φ. Αμοιρίδη (ΝΔ) και Α. Σαββανίδη (ΠΑΣΟΚ), καταλαμβάνοντας τη θέση του  επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ασκώντας σκληρή κριτική στον Αείμνηστο Φ. Αμοιρίδη και μετέπειτα στον νυν Δήμαρχο Λάκη Στυλιανίδη με έγκυρη και καθαρή αρθογραφία που
.....
*Η κηδεία του γίνεται σήμερα Παρασκευή και η σωρός του θα βρίσκεται από τις 10 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (κοντά στο σπίτι του) όπου και στις 12 το πρωϊ  θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία.
.....
*Για τον θάνατο του Γιώργου Ροδίου, στενού συνεργάτη και φίλου του ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η Ξάνθη πενθεί έναν από τους πλέον έντιμους και καθαρούς πολιτικούς της ιστορίας της. Χάσαμε τον Γιώργο Ροδίου, τον αγωνιστή, τον πολιτικό της ευπρέπειας, του Σεβασμού και του υψηλού πολιτικού λόγου. Κι εγώ προσωπικά έχασα έναν πολύτιμο φίλο, έναν Μέντορα υψηλής ποιότητας και ήθους που η πέννα του αποτελούσε τιμή για τον Μαχητή, για μένα προσωπικά αλλά και για τους αναγνώστες μου. Η Ξάνθη Μας, γίνεται ακόμη πιο φτωχή στον πολιτικό λόγο και στην πολιτική ευπρέπεια...Σίγουρα πολλά ενταύθα λαμόγια και οικονομικά συμφέροντα θα επιχαίρουν που θα "αναπνέουν" πιο άνετα απο σήμερα, αλλά ας έχουν υπόψη οτι εμείς δεν πρόκειται ν' αφήσουμε χωρίς "τέλος" και τις δημόσιες καταγγελίες και αποκαλύψεις, αλλά και το Όραμά του για μια καλύτερη Ξάνθη.»
.....
*Και κάτι διαφορετικό που νοιώθω την ανάγκη να εκφράσω σήμερα απο τα βάθη της ψυχής μου. Σαν χθες, στις 4 Οκτωβρίου 1992 έχασα το Ακριβότερο διαμάντι της καρδιάς μου....Την Αείμνηστη Μάνα μου Ελευθερία Μιχαηλίδου. Σαν σήμερα το πρωϊ της είπα το τελευταίο Αντίο στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Διομήδειας. 
-Μανούλα μου Σ’ αγαπώ πολύ....είσαι και παραμένεις ΖΩΝΤΑΝΗ στη Ψυχή μου.Είσαι το Αστέρι Μου στα μοναχικά ταξίδια των Ονείρων μου....Σ' ευχαριστώ γιατί ακόμη και τώρα είσαι τόσο δίπλα μου. 
.......
*Στα της επετείου της πόλης.
Χωρίς επεισόδια και παρατράγουδα, τελέστηκε ο φετινός εορτασμός για την 93η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και την Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Ξάνθης Δημήτρης Σαλτούρος, ενώ στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκε κανονικά ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης με τους αντιδημάρχους του, ο Μητροπολίτης Ξάνθης, ο Μουφτής Ξάνθης κ.Σινίκογλου μαζί με τον Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων κ.Αλεξανδρή, όχι όμως και οι Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης
Στην κατάθεση Στεφάνου μετά την δοξολογία παρέστη και ο βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ που εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις τους Ανεξάρτητους Έλληνες και αμέσως μετά έφυγε βολίδα να προλάβει το αεροπλάνο για Ελβετία...
.....
*Χωρίς κάτι ιδιαίτερο η παρουσία 5-6 Χρυσαυγητών στην παρέλαση. Έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και αποχώρησαν χωρίς κανένα πρόβλημα..
......
*Απόν από την παρέλαση και ο μειονοτικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ που φοβήθηκε τις αποδοκιμασίες, λόγω της παρουσίας του στην Εθνικιστική ΤΕΞ στην απονομή του γνωστού «δώρου» στον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης με την περιβόητη φωτογραφία της Τουρκικής Σημαίας να κυματίζει στο ψηλό μας το ρολόϊ...
Αντί να ζητήσει ο Χουσεϊν δημόσια συγνώμη που ταυτίζεται με εθνικιστικές και παράνομες οργανώσεις όπως είναι η ΤΕΞ, ζητάει και τα ρέστα...!
Έχοντας ως δεκανίκι φυσικά τον ΣΥΡΙΖΑ!
.....
*Στην Αθήνα ο βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός είχε συνάντηση για το θέμα της ΣΕΚΑΠ με τον Ειδικό Εκκαθαριστή της ΑΤΕ bank ώστε να μην γίνουν τα λάθη που πραγματοποιήθηκαν επί διοίκησης Πανταλάκη-Πράτσου και ενημερώθηκε για το ενδιαφέρον των υποψηφίων επενδυτών...
....
*Λίγο πριν την παρέλαση και σε μια λιτή τελετή που διοργανώθηκε στο δημαρχείο του δήμου Ξάνθης, ο δήμαρχος κος Μιχάλης Στυλιανίδης τίμησε την πρώην Πρόεδρο του Γηροκομείου Ξάνθης Βιβή Στυλιανίδου και τον γιατρό Πνευμονολόγο και ζωγράφο Γιάννη Μενεσίδη με το χρυσό μετάλλιο της πόλης, ως ένδειξη τιμής για την προσφορά τους στην πόλη της Ξάνθης.  
«Προσπαθώ μέσα από τη ζωγραφική που αγαπώ να αποδώσω ότι έχει σχέση με την περιοχή μου. Η αναγνώρισή αυτή ανήκει σε όλους μας, κανείς δεν είναι μόνος του, κουβαλάει από πίσω του πολλούς ανθρώπους και εμείς σήμερα βλέπετε ότι αναπνέουμε τον αέρα των προηγούμενων από εμάς» είπε ο κος Μενεδίσης, ενώ από την πλευρά της η Βιβή Στυλιανίδου, φανερή συγκινημένη επισήμανε μεταξύ άλλων πως «το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να βραβεύεσαι από την πόλη στην οποία ζεις και έδωσες χρόνια από τη ζωή σου. Είναι διαφορετικό του δήμου μας το μετάλλιο και για αυτό σήμερα είμαι τόσο συγκινημένη. Έχω αγαπήσει την πόλη αυτή και τον κόσμο που έχω δίπλα μου και ας μην έχω γεννηθεί σε αυτή την πόλη».
.......
*Άγνωστο γιατί επέλεξαν τα μέλη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ το Άβατο για να κάνουν τραπέζι σε ταβέρνα του Οικισμού στον βουλευτή Επικρατείας κ.Τέρενς Κουϊκ το βράδυ της Τετάρτης, -φαεινή ιδέα πράγματι- σίγουρα όμως αποτελεί ατόπημα ο τρόπος που τελικά...ρεφενέ (χουβαρντάδες όλοι τους), να πληρώσουν ακόμη και οι δημοσιογράφοι που προσκλήθηκαν και παρέστησαν το τραπέζι...παρά την πρόταση της πολιτευτού του κόμματος Νινής Γεωργανά.
.....
*Προφανώς οι άνθρωποι έτσι βέβαια αντιλαμβάνονται την πολιτική, ή θα πουν ότι είναι άπαντες...φτωχοί και δεν έχουν!
Πολύ πιθανόν να συμβαίνει αυτό, αλλά τουλάχιστον την επόμενη φορά να μην καλούν τα ΜΜΕ ή εν πάση περιπτώσει αφού τους προσκαλούν και τους βάζουν να πληρώνουν και τις βενζίνες μέχρι το Άβατο, ας τους ενημερώνουν νωρίτερα να έχουν μαζί τους και το...ρεφενέ της πρόσκλησης, από 15-20 Ευρώ...Γιατί πολύ πιθανόν να μην έχουν όλοι.
-Κακό πράγμα η μιζέρια!
........
*Περισσότερα ρεπορτάζ και αποκαλύψεις στον ΜΑΧΗΤΗ του Σαββάτου.
.....
Βρήκαν τον τάφο της συζύγου

και του γιου του Μ.Αλέξανδρου;
 Περίβολος τύμβου ήρθε στο φως στην Αμφίπολη. Πιθανολογείται ότι είναι τάφος της συζύγου και του γιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Κυκλικός περίβολος, ύψους τριών μέτρων, με περίμετρο που υπολογίζεται στα 500 μέτρα περιβάλλει την τούμπα (τον τύμβο δηλαδή), που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή πλησίον της Αμφίπολης Σερρών, όπως δηλώνει η προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορείας Αρχαιοτήτων κυρία Κατερίνα Περιστέρη.
 Η τούμπα Καστά, όπως ονομάζεται είναι γνωστή από το 1965 αλλά τώρα για πρώτη φορά αποφασίστηκε η ανασκαφή της, χωρίς να έχουν εξασφαλισθεί όμως τα κονδύλια, με αποτέλεσμα να έχει αποκαλυφθεί ένα τμήμα μόνον του εντυπωσιακού όντως, περιβόλου. Πόσω μάλλον δηλαδή, να φθάσει κανείς στο βάθος της για να διαπιστώσει την ύπαρξη τάφων, να ερευνήσει και να αναζητήσει αποδεικτικά στοιχεία σε ποιους ανήκουν.
 Στην Αμφίπολη όμως, φαίνεται ότι «τρέχουν» τόσο η Εφορεία Αρχαιοτήτων όσο και οι τοπικοί άρχοντες προεξοφλώντας ότι ανήκει σε γνωστά πρόσωπα, την Ρωξάνη σύζυγο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το γιο τους Αλέξανδρο Δ΄.
 Σύμφωνα με την ιστορία πράγματι η Ρωξάνη πήγε στη Μακεδονία μετά το θάνατο του Αλέξανδρου, όπου και δολοφονήθηκε αυτή και ο δωδεκάχρονος γιος της αλλά αν έχουν ταφεί στην Αμφίπολη, όπου κατά μία παράδοση υποτίθεται ότι είχαν εξοριστεί, αυτό πια ανήκει στη σφαίρα του μύθου και όχι της επιστήμης.
 «Πρόκειται για έναν περίβολο μοναδικό στο είδος του, καθώς ούτε στη Βεργίνα ούτε αλλού στον ελλαδικό χώρο έχει εντοπιστεί κάτι ανάλογο», δήλωσε η κυρία Περιστέρη και κανείς δεν αμφιβάλλει γι΄αυτό. Αλλά η σπουδή της ταύτισης με ιστορικά πρόσωπα, καθώς και το γεγονός, ότι η συγκεκριμένη ανασκαφή δεν έχει ορατό μέλλον αυτή την δύσκολη οικονομικά εποχή, μπορεί να χαρακτηρισθούν έως και αντιεπιστημονικά.
Πηγή: Το Βήμα
 ......
Απόδραση κρατουμένων από το

αστυνομικό τμήμα Κομοτηνής
Τέσσερις ποινικοί κρατούμενοι, εκ των οποίων οι τρεις είναι Έλληνες και ο τέταρτος Βούλγαρος, κατόρθωσαν με άγνωστο μέχρι στιγμής τρόπο να αποδράσουν από αστυνομικό τμήμα Κομοτηνής.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.
…..
Κομοτηνή: Νεκρός 29χρονος 
σε ανταλλαγή πυροβολισμών
Τραγικό θάνατο από τα πυρά κυνηγετικού όπλου βρήκε ένας 29χρονος στην Κομοτηνή, ενώ άλλοι τέσσερις, εκ των οποίων η μια γυναίκα, τραυματίσθηκαν ελαφρά, κατά την διάρκεια συμπλοκής δυο οικογενειών.
.....
 Οι εφοριακοί της Ροδόπης
Καταδικάζουν τον χρηματισμό του
γιου της Μανωλιά οι συνάδελφοί του
Με αφορμή τη σύλληψη εφοριακού της Κομοτηνής για χρηματισμό και την καταδίκη του, ο σύλλογος εργαζομένων στη Δ.Ο.Υ. Ροδόπης εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας το περιστατικό και στην οποία αναφέρει:
 «Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε τέτοιες πρακτικές και δηλώνουμε τα εξής: Το περιστατικό έλαβε χώρο εκτός του χώρου της υπηρεσίας και κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας μας. Καλούμε τους πολίτες να μην ανέχονται τέτοιες πρακτικές και να τις καταγγέλλουν άμεσα στις αρμόδιες αρχές. Σαν εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομικών θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια αποκάλυψης φαινομένων διαφθοράς.
Οι εργαζόμενοι στη ΔΟΥ Κομοτηνής αγωνίζονται καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες, τραγική έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους και να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, Όλος ο κλάδος αγωνίζεται και προτείνει δίκαιο φορολογικό σύστημα, το οποίο δε θα ταλαιπωρεί τους πολίτες και των οποίων η συνεισφορά θα είναι ανάλογη με τη φοροδοτική τους ικανότητα. Επίσης πάγιο θέμα των αγώνων και των προσπαθειών μας είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και ελπίζουμε στην ανταπόκριση της ηγεσίας του υπουργείου μας.
....
Αυτοκτόνησε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών

Λεωνίδας Τζανής – Το όνομα του ήταν μέσα
στη λίστα με τους 36 πολιτικούς
Τέλος στην ζωή του έβαλε ο Λεωνίδας Τζανής πρώην υφυπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη και βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ.
Το πρώην υφυπουργό βρήκε νεκρό το απόγευμα στο υπόγειο του σπιτιού τους, κρεμασμένος, η σύζυγος του. Ήταν 57 ετών.
Το όνομα του 57χρονου πρώην πολιτικού εμφανιζόταν στη λίστα των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού οι οποίες ελέγχονται από το ΣΔΟΕ. H  έρευνα ξεκίνησε στις 31 Μαΐου 2012 και βρίσκεται στο στάδιο ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και ανάλυσης του «πόθεν έσχες».
 Εξελέγη βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 1993, του 1996 του 2000 και του 2004. Διετέλεσε πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης του καζίνου του Φλοίσβου. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τον Νοέμβριο του 1998 έως τον Φεβρουάριο του 1999.
 Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης από τον Φεβρουάριου του 1999 έως τον Απρίλιο του 2000 και από 13.4.2000 έως 24.10.2001. Από το 1986 έως το 1990, ήταν δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας Βόλου. Την περίοδο 1987-1989, και 1991-1993, διετέλεσε υπεύθυνος Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. του νομού Μαγνησίας. Το διάστημα 1990-1992 ήταν αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Βόλου και πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού. Από την 1.1.1993 έως την 30.10.1993, διετέλεσε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ιωνίας Βόλου.
 Τα τελευταία χρόνια, ο Λεωνίδας Τζανής απείχε από την πολιτική και ασκούσε τη δικηγορία στον Βόλο.
........
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ

ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ
ΧΩΡΑΣ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ (13) ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Συνελήφθησαν την Πεμπτη 3-10-2012) το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης, ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράν, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες. Δέκα (10) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και τρεις (3) υπήκοοι Πακιστάν.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, χθες το απόγευμα, σε συνεργασία με Φιλανδούς Αξιωματούχους του FRONTEX, εντόπισαν, στην αγροτική περιοχή των Λουτρών Αλεξανδρούπολης, μια ομάδα δεκατριών (13) ατόμων να κινείται πεζή  και την έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.
Λίγο αργότερα, προσέγγισαν στο σημείο δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα με   οδηγούς τους δύο διακινητές, στα οποία επιβιβάστηκαν οι δεκατρείς (13) μη νόμιμοι μετανάστες. Ακολούθως, επενέβησαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι ακινητοποίησαν τα δύο οχήματα και συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς διακινητές.  
 Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας   Αλεξανδρούπολης.
....
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΜΕ ΠΛΑΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ
Συνελήφθη, την Πέμπτη (3-10-2012) το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, ένας 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, κατηγορούμενος για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα και πλαστογραφία. 
Συγκεκριμένα, ο 19χρονος, μετέβη στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα, με προορισμό τη Σουηδία. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς, ένα (1) πλαστό διαβατήριο Σουηδίας, το οποίο και κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας. 
....
ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΣΥΛΛΗΨΗ 57ΧΡΟΝΗΣ ΗΜΕΔΑΠΗΣ
ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Συνελήφθη την Πέμπτη (4-10-2012) το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 57χρονη ημεδαπή, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, σε βάρος της δράστιδας, η οποία είναι ιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων, έχουν βεβαιωθεί χρέη που ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 85.881 ευρώ. 
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.
 .........
ΤΑ ΧΡΕΗ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ 204.729.91 ΕΥΡΩ
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 39ΧΡΟΝΟΣ ΗΜΕΔΑΠΟΣ
ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Συνελήφθη  την Πέμπτη (4-10-2012) το πρωί, στην Ελευθερούπολη Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, 39χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 39χρονου, διαχειριστή κατασκευαστικής εταιρείας, έχουν βεβαιωθεί χρέη που ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 204.729,91 ευρώ. 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.
......
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΗΜΕΔΑΠΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ
 Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΩΘΟΥΣΕ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
 Συνελήφθη την Τετάρτη (3-10-2012) το μεσημέρι, στο Διδυμότειχο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Γεωργίας.
 Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου που οδηγούσε ο 46χρονος,  διαπίστωσαν ότι προωθούσε στην ενδοχώρα, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν:
-           Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
-           Ένα (1) κινητό τηλέφωνο
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »