*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Οκτωβρίου

Αρχές Νοεμβρίου θα ανακηρυχθεί ο πλειοδότης του διαγωνισμού και νέο αφεντικό της εταιρείας!

14 Οκτωβρίου
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

ΣΕΚΑΠ: Τέσσερις δεσμευτικές προσφορές θα
υποβληθούν σήμερα  για την εξαγορά του 50,36%
 *Δύο ελληνικές εταιρίες, μια αμερικανική
και μία τουρκική θα είναι οι 4 μνηστήρες που 
θα διεκδικήσουν την απόκτηση της ΣΕΚΑΠ
.........
Δύο ελληνικές εταιρίες, μια αμερικανική και μία τουρκική θα είναι οι 4 μνηστήρες που θα διεκδικήσουν την απόκτηση της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες από την Αθήνα αναμένονται αύριο Δευτέρα 15 Οκτωβρίου να υποβληθούν στον ειδικό εκκαθαριστή της υπό εκκαθάριση Αγροτικής τράπεζας 4 δεσμευτικές προσφορές από τις εξής επιχειρήσεις:
1) Damco Energy Α.Ε.: Εταιρεία του ομίλου Κοπελούζου.
2) Ηλίας Δ. Παπαδόπουλος Α.Ε.: Εταιρεία επεξεργασίας καπνών με έδρα στο Κιλκίς. Έχει μακροχρόνια συνεργασία με τη ΣΕΚΑΠ, ενώ συμμετείχε και στην προηγούμενη διαδικασία πώλησης.
3) Seba Dis Ticaret Ve Nakliyat A.S. (Τουρκία). Έχει μακροχρόνια συνεργασία με τη ΣΕΚΑΠ, η οποία παράγει για λογαριασμό της σειρά σημάτων. Συμμετείχε και στην προηγούμενη διαδικασία πώλησης, ενώ δήλωσε ότι προτίθεται να συνεργαστεί με Έλληνα επενδυτή στη συγκεκριμένη επένδυση, εφόσον προκριθεί στην επόμενη φάση.
και
4) York Capital Management Global Advisors LLC (ΗΠΑ). Εταιρεία Επενδυτικών Κεφαλαίων παγκόσμιου βεληνεκούς, που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους 14,5 δισ. δολαρίων.
......
ΑΡΧΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Ο ΠΛΕΙΟΔΟΤΗΣ
Οι φάκελλοι των δεσμευτικών προσφορών θα εξεταστούν μέχρι το τέλος του μήνα και στις αρχές Νοεμβρίου θα ανακηρυχθεί ο πλειοδότης  του διαγωνισμού.
Η συνεταιριστική καπνοβιομηχανία στις 31 Δεκεμβρίου 2011 είχε εμφανίσει στον ισολογισμό της έσοδα της τάξης των 29,5 εκατ. ευρώ, έναντι 36 εκατ. ευρώ το 2010, παρουσιάζοντας μείωση κατά 18,1% σε ποσοστό και κατά 6,5 εκατ. ευρώ σε αξία. Παράλληλα, κατεγράφη ζημία προ φόρων 15,4 εκατ. ευρώ το 2011, έναντι αντίστοιχης ζημίας 13,2 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη οικονομική χρήση. Μετά την πρόβλεψη για τους φόρους της χρήσης, η καθαρή ζημία ανήλθε σε 15,8 εκατ. ευρώ, έναντι καθαρής ζημίας 18,6 εκατ. ευρώ το 2010.  Τα αρνητικά ίδια κεφάλαια την παρελθούσα χρήση διαμορφώθηκαν στα 32 εκατ. ευρώ, με το σύνολο των  υποχρεώσεων να φθάνει τα  107 εκατ. ευρώ και τον αριθμό υπαλλήλων να ανέχρεται στους  252. Στη διετία 2010-2011 η ΣΕΚΑΠ έχει εμφανίσει συνολικές ζημίες 33 εκατ. ευρώ. Η αντίστροφη μέτρηση για τον απεγκλωβισμό της Αγροτικής τράπεζας από την καπνοβιομηχανία  ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο όταν ακυρώθηκε η πώληση σε ινδικό όμιλο.  Η αιτία για το «ναυάγιο» της συμφωνίας με την ινδική «Bommidala Enterprises», φέρεται να ήταν ο δεύτερος βασικός μέτοχος της βορειοελλαδίτικης εταιρείας, η ΣΕΚΕ (Συνεταιριστική Ενωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδας), με ποσοστό 34%, που μπλόκαρε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κατά 30 εκατ. ευρώ, της ΣΕΚΑΠ.


.......


ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΔΙΩΞΤΟΝ!
Ο Ευριπίδης αντί να λειτουργεί ως Υπουργός,
λειτουργεί ως...Κομματάρχης της Ροδόπης!


Από γκάφα σε γκάφα πέφτει ο Κομοτηναίος Υπουργός Ευριπίδης  Στυλιανίδης κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ο εν λόγω λοιπόν Υπουργός στην περίπτωση του ΚΤΕΛ Ξάνθης και των ΕΥΡΩΤΑΞΙ Ξάνθης, λειτουργεί εμφανώς με....διακρίσεις σε σχέση με το ΚΤΕΛ Ροδόπης που συνεχίζει απτόητο τα μαθητικά δρομολόγια στον γειτονικό Νομό αλλά γιατί;
-Μα γιατί έχει εισπράξει μεγάλο μέρος των χρωστούμενων, σε αντίθεση με τα ΚΤΕΛ Ξάνθης και  Καβάλας που έχουν πάρει σχεδόν...τίποτα!
Με απλά λόγια, φοβούμενος έκτακτες εκλογές ο Ευριπίδης, αντί να λειτουργεί ως Υπουργός μιας Κυβέρνησης που οφείλει να λειτουργεί με Εθνικά κι όχι τοπικιστικά στοιχεία, ευνοεί ασύστολα τους συντοπίτες του, ενώ αντίθετα ΑΔΙΚΕΙ κατάφωρα τους άλλους Νομούς...
Γεγονός που φάνηκε με την λειτουργία των αστυνομικών σχολών Θράκης και τώρα με την άνιση μεταχείριση που τηρεί στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία....
ΑΔΙΚΩΝΤΑΣ κατάφωρα το ΚΤΕΛ Ξάνθης, αλλά και τα ΕΥΡΩΤΑΞΙ Ξάνθης!!!
-Γι’ αυτό καλούμε τον Πρωθυπουργό τώρα που θα προχωρήσει σε ανασύνταξη της Κυβέρνησης να τον στείλει στο σπίτι του, γιατί η πατρίδα μας έχει ανάγκη από Υπουργός και όχι από κομματάρχες!!! 
(Σ. Σ. Δείτε τι χρήματα έχει ειπράξει το ΚΤΕΛ Ροδόπης για τα μαθητικά δρομολόγια και τι το ΚΤΕΛ Ξάνθης και θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας για τον συγκεκριμένο κύριο, που κατα τα άλλα θέλει να το παίξει και....Θρακάρης!) 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »