*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Σεπτεμβρίου

SKODA ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟΚ 0-3

22 Σεπτεμβρίου
"Λίγη" για.....μεγάλα πράγματα!
ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΑΝΙΗΛ, 
Ο ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ! 
*Παραίτηθηκε ο Ουζουνίδης, αποδεκτή η παραίτηση απο τον μεγαλομέτοχο Χρήστο Πανόπουλου, στη θέση του ο Δανιήλ

*Τι δήλωσε ο Χρήστος Πανόπουλος κατά την έξοδό του απο το γήπεδο! Καραγεωργίου ή Λουτσιάνο ο νέος προπονητής!
 ......
Πολύ "λίγη" αποδείχτηκε η Skoda Ξάνθη στο σημερινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αντιμετωπίζοντας μια καλύτερη ομάδα.
Μπορεί να έχασε κλασικές ευκαιρίες με τον Μαρσελίνιο και μάλιστα σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, αλλά σε γενική γραμμές η SKODA ΞΑΝΘΗ που είδαμε, δεν έπεισε οτι είναι ομάδα για....μεγάλα πράγματα! Η άμυνα "έμπαζε" απο παντού. το κέντρο ήταν απο ασύνδετο και στην επίθεση οι καλές προσπάθειες του Μαρσελίνιο ήταν απίστευτα "μόνες"....
 Το τελικό 0-3 σίγουρα βαρύ για την ομάδα μας, ίσως όμως και μια ευκαιρία για να "συνέρθουν" ορισμένοι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας που σήμερα ήταν τραγικοί με την εμφάνισή τους...
Κι όσο για το "μαϊμού" πέναλτι του Σιδηρόπουλου, μια μεγάλη ομάδα δεν "κολλάει" σε τέτοια, ειδικά όταν έχει μπροστά της άλλα 80 λεπτά παιχνιδιού!
Απο την άλλη η παραίτηση του Μαρίνου Ουζουνίδη μετά το παιχνίδι και το ότι έγινε αμέσως αποδεκτή, δείχνει και την αποφασιστικότητα του μεγαλομέτοχου Χρήστου Πανόπουλου στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος για ριζικές αλλαγές!

Πέναλτι για πολύ… κουβέντα
 Το παιχνίδι ξεκίνησε ήρεμα. Μάλιστα, αρκετά ήρεμα, με την Ξάνθη και τον ΠΑΟΚ να μην μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Διάθεση υπήρχε, πλάνο όχι. Και κάπου εκεί… ήρθε το πέναλτι που υπέδειξε ο Σιδηρόπουλος για να βάλει «φωτιά» στα Πηγάδια. Ο Κομεσίδης δήθεν ανέτρεψε τον Κάτσε μέσα στην περιοχή (ο παίχτης έπεσε μόνος του), σε μια φάση, όπου ο «άρχοντας» του αγώνα έδειξε πολύ εύκολα την άσπρη βούλα και θα σηκώσει πολύ κουβέντα η απόφασή του. Ο Αθανασιάδης έστησε τη μπάλα στα 11μέτρα και δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του στο 10’.
Οι Ξανθιώτες προσπάθησαν και «ανέβασαν στροφές» προκειμένου να πετύχουν κάποιο γκολ. Οι φάσεις όμως γίνονταν με το… σταγονόμετρο, δείγμα του ότι η επόμενη φάση από το τέρμα έγινε στο 23’, με τον Ονουάτσι να κάνει αδύναμο σουτ και τον Γλύκο να μπλοκάρει εύκολα. Οι γηπεδούχοι είχαν όμως την ευκαιρία να ισοφαρίσουν σε 1-1 πριν το ημίχρονο. Στο 41’, ο Ντάνι έκλεψε τη μπάλα από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, έκανε την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά, αυτή έφτασε στον Μαρσελίνιο, του οποίου το σουτ όμως κατέληξε μόλις άουτ με το 1-0 να παραμένει υπέρ του ΠΑΟΚ.
 Το «κλείδωσε» νωρίς
Μπορεί ο ΠΑΟΚ να προηγούταν 1-0, ωστόσο φάσεις στο παιχνίδι δεν είχε κάνει. Και ο Ρομπέρ θέλησε να το αλλάξει. Πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι συνεργάστηκαν πολύ καλά στην επίθεση, με τον Γάλλο μεσοεπιθετικό να παίρνει τη μπάλα από τα αριστερά. Πέρασε με πολύ ωραία προσωπική ενέργεια τον Μπέρτο στο ένας με έναν και σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή κάνοντας το 2-0. Φέρει ευθύνη για το γκολ και ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, καθώς «έφαγε» το γκολ στην κλειστή του γωνία.
 «Κερασάκι στη τούρτα» του… Δώνη
Ο ΠΑΟΚ χαλάρωσε στη συνέχεια, η Ξάνθη δεν μπορούσε να βρει το… δρόμο προς τα δίχτυα. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη απείλησε στο 80’ με δύο κλασικές ευκαιρίες, όμως τελικά το «κερασάκι στη τούρτα» ήρθε 10 λεπτά αργότερα. Στην αντεπίθεση, οι «ασπρόμαυροι»… απλώθηκαν πολύ όμορφα, ο Φωτάκης έκανε προσωπική ενέργεια, η μπάλα έφτασε στον Λάζαρ, ο οποίος με πολύ όμορφο διαγώνιο σουτ έκανε το 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Το καλύτερο δώρο για τον Έλληνα τεχνικό, που συμπλήρωσε 200 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα και οι παίκτες του χάρισαν το πρώτο τρίποντο μακριά από τη Τούμπα.
Η απογοήτευση
Ο πρώτος βοηθός Αλεξέας που είναι ζήτημα αν στις δεκάδες φάσεις που έγιναν στο οπτικό του πεδίο είδε σωστά τέσσερις, πέντε από αυτές
Γήπεδο: SKODA ΞΑΝΘΗ ARENA
Σκόρερ:  Αθανασιάδης (10' πεν.), Ρομπέρ (54'), Λάζαρ (88')
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος. Κακός, αδίκησε την Ξάνθη.
SKODA Ξάνθη (Ουζουνίδης 3):  Βιβιανί, 3 Μπαξεβανίδης 4 (71' Καζούμπα 3), Μπέρτος 5, Βάλλας 4, Κομεσίδης, Βασιλακάκης 3, Ντάνι 5, Μαρσελίνιο 6, Πλατέλλας 3 (56' Μαρίν 3), Ονουάτσι 3 (56' Μάνταλος 3), Μαρκόφσκι 4
ΠΑΟΚ (Δώνης 6): Γλύκος 6, Έτο 5, Λίνο 5 (71' Σταφυλίδης 6), Κατσικάς 5, Κουμάλο 6, Κάτσε 8 Λάζαρ 6, Ρομπέρ 8 (89' Ιντζίδης), Φωτάκης 6, Αθανασιάδης 6, Λόρενς 5 (86' Γιάννου)
Κίτρινες κάρτες: Κομεσίδης, Λίνο, Ετο, Ονουάτσι, Κατσικάς, Λάζαρ
Κόκκινες κάρτες:
 .......
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Ουζουνίδης: «Δεν μας αξίζει αυτή η ήττα»
 «Πλασματική» χαρακτήρισε την ήττα της SKODA Ξάνθης από τον ΠΑΟΚ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης.
Ο τεχνικός ηγέτης των «ακριτών» μετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησε στην κάμερα της «Nova» και στάθηκε στο πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Στέφανος Αθανασιάδης.
 «Το σκορ είναι πλασματικό και δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του αγώνα. Δεν αξίζαμε αυτή την ήττα. Θεωρώ άδικη την απόφαση του πέναλτι που άνοιξε το σκορ ο ΠΑΟΚ. Όταν σε μία μεγάλη ομάδα, όπως ο ΠΑΟΚ του δίνεις την ευκαιρία να προηγηθεί, τότε μπορεί να κοντρολάρει τον αγώνα και να πάρει αυτό που θέλει. Στο πρώτο μέρος δημιουργήσαμε ευκαιρίες και δεν αξιοποιήσαμε. Δεν μας αξίζει αυτό το σκορ», υποστήριξε χαρακτηριστικά.
……
Δώνης: «Στηρίζουμε το πλάνο μας για… τίτλους»
Το πλάνο του Γιώργου Δώνη στον ΠΑΟΚ αναφέρει σκληρή δουλειά για τη δημιουργία μιας ομάδας που θα διεκδικεί τίτλους, σύμφωνα με τον Έλληνα προπονητή.
Ο τεχνικός ηγέτης του «Δικέφαλου του Βορρά», ο οποίος συμπλήρωσε 200 αγώνες σε πάγκο ομάδων σε επίπεδο Super League, μετά το τέλος του αγώνα με την SKODA Ξάνθη, σε δηλώσεις του στην «Nova» τόνισε πως ο στόχος των Θεσσαλονικέων είναι να μείνουν πιστοί στο πλάνο τους.
Αρχικά, ο Γιώργος Δώνης μίλησε για τα διακόσια παιχνίδια στην πρώτη τη τάξει κατηγορία: «Δεν πιστεύω σε αυτές τις προλήψεις. Σήμερα, ήμασταν καλή και σοβαρή ομάδα. Είχαμε καλή οργάνωση στο παιχνίδι μας και δεν απειληθήκαμε σημαντικά, από μία ομάδα που είναι καλή και διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές».
Και συνέχισε: «Εμείς έχουμε ένα στόχο. Να παίξουμε σωστό και οργανωμένο ποδόσφαιρο και να είμαστε καλοί σε όλες τις φάσεις. Δουλεύουμε πολύ σκληρά στην προπόνηση. Παροδικά θέλουμε να κερδίζουμε, όλα τα παιχνίδια, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να λειτουργήσει το πλάνο μας και να φτιάξουμε μία ομάδα που θα διεκδικεί τίτλους».
......
ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ «ΣΟΚ» Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ
Παραιτήθηκε ο Ουζουνίδης απ' την SKODA Ξάνθη


 Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αποδείχτηκε για τον Μαρίνο Ουζουνίδη η βαριά ήττα της Ξάνθης από τον ΠΑΟΚ. Μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορά», ο Ελληνας τεχνικός υπέβαλε την παραίτησή του, τονίζοντας πως η ομάδα χρειάζεται «σοκ», το οποίο μπορεί να επέλθει από την παραίτησή του…

Θυμίζουμε ότι μετά την ισοπαλία κόντρα στην Κέρκυρα, την προηγούμενη αγωνιστική, ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Χρήστος Πανόπουλος είχε εκδώσει ανακοίνωση, ιδιαίτερα καυστική όσον αφορά τις εμφανίσεις της ομάδας του.

......
      ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
\
Βγαίνοντας απο το γήπεδο ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Χρήστος Πανόπουλος που για πολύ ώρα κάθισε στις κερκίδες μόνος του μαζί με τον Βασίλη Δανιήλ, "βυθισμένος" στις σκέψεις του, επανέλαβε στους δημοσιογράφους οτι πρόκειται για το χειρότερο πρωτάθλημα στην ιστορία της Σούπερ Λίνγκ, μίλησε για "αιφνιδιασμό" απο την παραίτηση του Μαρίνου Ουζουνίδη και τόνισε οτι, "προσωρινός προπονητής μέχρι να φέρει νέο προπονητή, αναλαμβάνει ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ και χωρίς ευθύνη για τα αποτελέσματα που θα φέρει η ομάδα, ο Βασίλης Δανιήλ", ενώ τόνισε οτι αφήνει τον Νίκο Κεχαγιά στην Κ20 γιατί τον ενδιαφέρει η παραγωγή νέων ποδοσφαιρών, αφού οι Ακαδημίες είναι και το μέλλον της ομάδας!!!
Επίσης ο μεγαλομέτοχος τόνισε και τις θέσεις του για την άμεση επιστροφή στην Σούπερ Λίνγκ των ομάδων Ολυμπιακός Βόλου, Ηρακλής και Καβάλα τονίζοντας οτι απο την Δ' Εθνική έπρεπε να επιστρέψουν στην μεγάλη κατηγορία κι όχι στη Β' Εθνική. 

Πάντως σε ερώτηση του δημοσιογράφου του Γιώργου του Μήου απο την ΕΤ3 αν θα πάει στη συνταγή παίχτες που φεύγουν επιστρέφουν ως προπονητές στην Ξάνθη, δεν απάντησε και απλά είπε οτι "θα δούμε γρήγορα τον προπονητή γιατί μας αιφνιδίασε η παραίτηση Ουζουνίδη".

Έντονες πάντως φήμες μιλούσαν για επιστροφή του Καραγεωργίου στο "τιμόνι" της ομάδας αλλά και του Λουτσιάνο σε νέο ρόλο....
Αποκλείεται πάντως η επιστροφή του Μαντζουράκη στην ομάδα, αφού ήδη είναι προπονητής σε ομάδα της Ρουμανίας.
.......
Μεγάλο σκορ, μεγάλη νίκη για τους Νέους

Μετά το 1-3 επί της Κέρκυρας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Νέων η Κ-20 της SKODA ΞΑΝΘΗ πέτυχε το 2Χ2. Το Σάββατο το μεσημέρι στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Πηγαδίων ξεκίνησε με το δεξί και τις εντός έδρας υποχρεώσεις της με το εμφατικό 4-1 επί του ΠΑΟΚ.
Στο 30’ ο Μπαρέττας με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 1-0 και στο 68’ ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα της ξανθιώτικης ομάδας και τα δικά του. Στο 83’ ο Ορφανίδης με σουτ σημείωσε το 3-0 για να μειώσει ο Ανδριόπουλος στο 85΄σε 3-1. Στο 87’ όμως ο Ορφανίδης με το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 4-1.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Χρήστος Γκράνας (Χατζημωυσιάδης – Εμπλιούκ).
SKODA ΞΑΝΘΗ: Ζλατίνης, Λάσπατζης, Κολλαράς, Χελιδώνης, Πατσατζόγλου, Γούλας (81’ Ορφανίδης), Καρυπιάδης, Ελληνίδης, Παπαδημητρίου (68’ Βαλαβανόπουλος), Νάκα (77’ Ψύρρας), Μπαρέττας.
ΠΑΟΚ: Στρέζος, Κωνσταντινίδης (26’ λ.τ. Γεωργιάδης), Πουγγούρας, Ποζατζίδης, Qose, Πολύζος (46’ Σαββίδης), Δεμηρτζόγλου, Κίτσιου, Παπαδόπουλος (70’ Ταουσιάρης), Πόποβιτς, Ανδριόπουλος.
.....
 Ο Άκης Γεροντόπουλος στη λίστα του ΣΔΟΕ

*Στην λίστα του ΣΔΟΕ με τους πολιτικούς που παρουσιάζουν «περίεργο πλουτισμό», βρίσκεται ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. Άκης Γεροντόπουλος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»


 Στην λίστα του ΣΔΟΕ με τους πολιτικούς που παρουσιάζουν «περίεργο πλουτισμό», βρίσκεται ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. Άκης Γεροντόπουλος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Μέχρι στιγμής είναι γνωστά τα 24 από τα 32 ονόματα της λίστας και η διαρροή τους, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται με κυβερνητική εντολή! Τα υπόλοιπα ονόματα ανακοινώνονται από την εφημερίδα στην έκδοση της Κυριακής
Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να μεταβιβαστεί ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα στοιχεία των πολιτικών προσώπων, που φέρονται να ελέγχονται, στον εισαγγελέα, μαζί με πλήρη περιγραφή της κατάστασης. Ζήτησε επίσης, να παράσχει το ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα κάθε δυνατή βοήθεια που θα ζητηθεί για το θέμα αυτό.
Στη λίστα υπάρχουν 16 ονόματα από τον χώρο της ΝΔ, 5 από το ΠΑΣΟΚ, 1 από το ΚΚΕ, 1 από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και 1 από το ΛΑΟΣ.
Τα ονόματα είναι:
1. Ντόρα Μπακογιάννη (ΝΔ – Επικρατείας)
2. Κώστας Δρούτσας (ΚΚΕ – Ευρωβουλευτής)
3. Κυριάκος Βελόπουλος (ΛΑΟΣ – Α’ Θεσσαλονίκης)
4. Σπήλιος Λιβανός (ΝΔ – Αιτωλοακαρνανίας)
5. Γιάννης Ιωαννίδης (ΝΔ – Α’ Θεσσαλονίκης)
6. Γιώργος Αλογοσκούφης (ΝΔ – Α’ Αθηνών)
7. Θοδωρής Ρουσόπουλος (ΝΔ – Επικρατείας)
8. Παναγιώτης Μελάς (ΝΔ – Α’ Πειραιά)
9. Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ – Λακωνίας)
10. Σήφης Βαλυράκης (ΠΑΣΟΚ – Χανίων)
11. Γιώργος Ορφανός (ΝΔ – Α’ Θεσσαλονίκης)
12. Γιώργος Τριφωνίδης (ΝΔ – Πρέβεζας)
13. Μανώλης Μαυρομάτης (ΝΔ – Α’ Αθηνών)
14. Βίβιαν Μπούζαλη (ΝΔ – Καστοριάς)
15. Νίκος Σηφουνάκης (ΠΑΣΟΚ – Λέσβου)
16. Συλβάνα Ράπτη (ΠΑΣΟΚ – Ευρωβουλευτής)
17. Άκης Γεροντόπουλος (ΝΔ – Έβρου)
18. Ελίζα Βόζενμπεργκ (ΝΔ – Α’ Αθηνών)
19. Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη (ΝΔ – Α’ Αθηνών)
20. Απόστολος Κράτσας (ΝΔ – Β’ Αθηνών)
21. Ελένη Κουντουρά (Ανεξάρτητοι Έλληνες – Α’ Αθηνών)
22. Δημήτρης Πιπεργιάς (ΠΑΣΟΚ – Εύβοιας)
23. Στέλιος Ματζαπετάκης (ΠΑΣΟΚ - Ηρακλείου)
24. Νίκος Κόρτσαρης (ΝΔ – Φλώρινας)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »