*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Σεπτεμβρίου

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΝΤΟΥ Τι προτίθεστε να κάνετε για το Στρατόπεδο της Σταυρούπολης;

29 Σεπτεμβρίου


Έντονο διάβημα του Δημάρχου Ξάνθης στο γραφείο Σαμαρά, πήρε την διαβεβαίωση και δέσμευση ότι «δεν πρόκειται το στρατόπεδο Αναλογίδη της Σταυρούπολης να μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής Λαθρομεταναστών»
 *Αντισταθμίστε τις αδικίες σε βάρος των Ακριτικών περιοχών με αναπτυξιακά οφέλη που θα δώσουν κίνητρο στην νεολαία να παραμείνει στη περιοχή!!!

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ η Δράμα με το που επιβεβαιώθηκε η είδηση ότι, 150 λαθρομετανάστες από την Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής εν μία νυκτί μεταφέρθηκαν σε ανενεργό στρατόπεδο στο Παρανέστι Δράμας όπου μάλιστα είναι και δύσκολες οι συνθήκες «φύλαξης» των κρατουμένων...!!!
Όπως αποκαλύφθηκε χθες το πρωί στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» και λίγη ώρα αργότερα επιβεβαιώθηκε και από επίσημη πηγή. 150 λαθρομετανάστες από την Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής με παρέμβαση Ευριπίδη ώστε «να λειτουργήσει γρήγορα η αστυνομική Σχολή και να προλάβει τις «εξελίξεις» μετά τις έντονες πιέσεις που ασκούνται από την Ξάνθη και την ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ που έστειλε στον Πρωθυπουργό ο Αλέξανδρος Κοντός!!!
Η παραπάνω είδηση επιβεβαιώθηκε και και από την ανακοίνωση του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας που κατήγγειλαν ευθέως ότι “έγινε γνωστό ότι το στρατόπεδο Παρανεστίου χρησιμοποιείται από σήμερα ως κέντρο υποδοχής μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα”.
Στο Παρανέστι ήδη επικρατεί αναστάτωση, καθώς μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό σχεδιάζονται τρόποι αντίδρασης και ζητούνται εξηγήσεις και από τους βουλευτές Δράμας.
Η ανακοίνωση του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας έχει ως εξής:
Τελικά και η Δράμα δεν γλύτωσε από την αποκέντρωση της λαθρομετανάστευσης, από σήμερα το στρατόπεδο του Παρανεστίου που άλλοτε εκπαίδευε Έλληνες Στρατιώτες από σήμερα μετατράπηκε σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών!!!

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΕΚΟ ΚΟΝΤΟ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ
Οι πρώτες αντιδράσεις που σημειώθηκαν χθες στην πόλη μας, ήταν ενδεικτικές των  εξελίξεων...
Ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τα υψηλά κλιμάκια της Αθήνας προκειμένου να πάρει την διαβεβαίωσή τους ότι, «θα μείνει απείραχτη η Σταυρούπολη και το στρατόπεδο Αναλογίδη δεν θα μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών».
Η απάντηση; Το Στρατόπεδο Αναλογίδη, για το οποίο όπως αναφέρουν χθεσινά δημοσιεύματα στον «Ελεύθερο Τύπο» και στο διαδίκτυο ότι κλείνει, «δεν πρόκειται να μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών»!!! Και να μην ανησυχούν οι Ξανθιώτες...

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛΕΚΟΥ ΚΟΝΤΟΥ
Από την άλλη έντονη ήταν και πάλι η αντίδραση του βουλευτή Ξάνθης και πρώην Υπουργού Αλέξανδρου Κοντού που όπως μας είπε χαρακτηριστικά στο κινητό, «προτίθεται να καταθέσει νέα ερώτηση που θα απευθύνεται σε τρεις Υπουργούς και συγκεκριμένα στους Δένδια, Παναγιωτόπουλο και Ευριπίδη Στυλιανίδη με το ερώτημα «τι προτίθεστε να κάνετε για το Στρατόπεδο της Σταυρούπολης», όπου το κέντρο νεοσυλλέκτων κάποτε έδινε ζωή σε όλη τη περιοχή και τώρα... τα πάντα βυθίζονται στην αβεβαιότητα και στο σκούρο της απόγνωσης!
-Τι προτίθεστε να κάνετε για το Στρατόπεδο της Σταυρούπολης;
Και εν πάση περιπτώσει, αν έχετε πάρει τις αποφάσεις σας, αντισταθμίστε τις αδικίες σε βάρος των Ακριτικών περιοχών με αναπτυξιακά οφέλη που θα δώσουν κίνητρο στην νεολαία να παραμείνει στη περιοχή!!! Αν συνεχιστεί η αποψίλωση της περιοχής, η Σταυρούπολη (όπως και το ακριτικό Παρανέστι), θα γυρίσουν 100 χρόνια πίσω... στα χρόνια της μετανάστευσης και της εγκατάλειψης!

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΕ ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ
Επίσης μια σημαντική πολιτική κίνηση που δείχνει και πόσο «δύσκολο» είναι το μέλλον για την περιοχή της Σταυρούπολης, είναι η απόφαση της ΣΕΚΕ να στείλει το δικό της μήνυμα στην Αθήνα, πραγματοποιώντας στο Δημαρχείο την συνεδρίασή του διοικητικού της συμβουλίου...

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »