*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Σεπτεμβρίου

Αιδώς Αργείοι...! Καταργείται η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης!

12 Σεπτεμβρίου
Πήγαν να «πιαστούν» στα χέρια Αλέκος Κοντός και Δημήτρης Σταμάτης για την αδικία σε βάρος της Ξάνθης, αποχώρησαν από την σύσκεψη οργισμένοι οι Ξανθιώτες εκπρόσωποι των Φορέων
*Καταργούνται τα Κέντρα Υποδοχής λαθρομεταναστών σε Κομοτηνή και Διδυμότειχο και λειτουργούν οι εκεί αστυνομικές σχολές, ενώ μένει το κέντρο υποδοχής Ξάνθης άλλους 3-4 μήνες και πιθανόν το Κέντρο Σταυρούπολης να γίνει κέντρο υποδοχής!!!
*«Κότα» ο Γιαννακίδης παρέμεινε στην σύσκεψη και μόνο... ευχαριστώ δεν είπε στον Σταμάτη και στον Ευριπίδη Στυλιανίδη, ενώ ο Σαλτούρος απουσίαζε στην... Κύπρο λόγω... ΠΑΣΟΚ και ο Ζεϊμπέκ Χουσεϊν ασχολείται μόνο τον... Τούρκο Πρόξενο!

ΜΑΥΡΑ τα μαντάτα για την Ξάνθη μας καθώς σε ναυάγιο και σε βάρος του τόπου μας, εξελίχθηκε η σημερινή συνάντηση των Φορέων της Θράκης με τον Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, όταν ο τελευταίος προέβη σε επίσημες ανακοινώσεις σύμφωνα με τις οποίες:
1. Ικανοποιείται πλήρως το αίτημα του Έβρου και της Ροδόπης. Έτσι
αδειάζουν σύντομα από κέντρα κρατουμένων και θα λειτουργήσουν κανονικά οι Αστυνομικές Σχολές Κομοτηνής και Διδυμοτείχου!
2. Απορρίπτεται κάθε δίκαιο αίτημα της Ξάνθης. Έτσι λοιπόν, παραμένει για άλλους 3-4 μήνες το Κέντρο Υποδοχής Ξάνθης και δεν θα λειτουργήσει η αστυνομική Σχολής Ξάνθης!!! Που σημαίνει ότι οδεύει σε οριστική κατάργηση!!! Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται πλέον να μετατραπεί το Στρατόπεδο Αναλογίδη στην Σταυρούπολη και επίσημα πλέον, Κέντρο Υποδοχής λαθρομεταναστών!!!
Μετά τις εξελίξεις αυτές, αποχώρησαν από την σύσκεψη οι εκπρόσωποι της Ξάνθης και συγκεκριμένα οι:
1. Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης, 2. βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός, 3. Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης και 4. Πρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτη οι οποίοι αντάλλαξαν μάλιστα και σκληρές εκφράσεις με τον Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη!!!
Μάλιστα λίγο έλλειψε να έρθουν ακόμη και στα χέρια Κοντός και Δημήτρης Σταμάτης, όταν ο πρώτος είπε με έμφαση, «εμπαίζουμε τον κόσμο, εμένα άλλα μου έλεγε ο Δένδιας στο τηλέφωνο...».
Εντύπωση δημιούργησε η στάση του Περιφερειάρχη κ. Άρη Γιαννακίδη ο οποίος δεν αποτόλμησε να πει μια λέξη για τον εμπαιγμό σε βάρος της Ξάνθης μας, λειτουργώντας όχι ως Περειφερειάρχης όλων των Νομών, αλλά ως... «κότα» μπροστά στον Δημήτρη Σταμάτη, ικανοποιώντας έτσι και τον συντοπίτη του Υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος στις 6 Αυγούστου επίσης άλλα μας έλεγε και δεσμεύονται ότι «θα λειτουργήσουν όλες οι αστυνομικές Σχολές Θράκης»!!! (Σχετικό παραπολιτικό σχόλιο στη στήλη Πολιτικό Καφενείο στη σελίδα 6)

Σημειώνεται ότι απουσίαζε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Δημήτρης Σαλτούρος που βρίσκεται στην Πάφο της Κύπρου για την συνάντηση της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική της Ασφάλειας (Κ.Ε.Π.Π.Α.) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (Κ.Π.Α.Α.).
Η στάση της Ξάνθης θα καθοριστεί πλέον εκ νέου με την επιστροφή των εκπρόσωπων των Φορέων και κινητοποιήσεις που μπορεί να εξελιχθούν πλέον από δω και πέρα σε «καταιγίδα Οργής»!!!
Τώρα πλέον, αρχίζει ο δικός μας αγώνας...
-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΑΣ! Νυν υπέρ πάντων ο αγών!
(Σ.Σ. Σημειώνουμε ότι οι εκπρόσωποι των Νομών Ροδόπης και Έβρου έμειναν κανονικά στην συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας, εκφράζοντας μάλιστα και την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος...!!!).

ΑΙΣΧΟΣ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΑΣ!
Η πολιτική αλητεία σε όλη της το μεγαλείο! Ευτελίζουν εντελώς τον Νομό Ξάνθης, προκαλούν με την συμπεριφορά τους όλους τους Ξανθιώτες, επιχειρούν να «γυρίσουν» την περιοχή μας 100 χρόνια πίσω... κλείνοντας την Αστυνομική Σχολή Ξάνθης, οδηγώντας σε ΠΤΩΧΕΥΣΗ την ΣΕΚΑΠ, μετατρέποντας το Στρατόπεδο Αναλογίδη στην Σταυρούπολη σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών!!!
Αρχιτέκτονες αυτής της πολιτικής σε βάρος της Ξάνθης πρώτος και καλύτερος ο κύριος Ευριπίδης Στυλιανίδης που τα γνώριζε όλα και μας καθησύχαζε ότι «θα λειτουργήσει κανονικά η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης» και τελικά με την πλήρη συμφωνία και του ΠΑΣΟΚ (γι' αυτό ήταν απόν από την σύσκεψη σήμερα ο Δημήτρης Σαλτούρος) ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ την Ξάνθη!!!
Το πιο υποκριτικό όλων!!!
Ο Περιφερειάρχης κ. Άρης Γιαννακίδης όχι μόνο κάθισε στην σύσκεψη με τον Υπουργό Επικρατείας και δεν αποχώρησε, αλλά... εξέφρασε και την... ικανοποίησή του για το τελικό αποτέλεσμα!!!
Εκφράζουμε την έντονη οργή και αγανάκτησή μας και καλούμε όλους τους Ξανθιώτες υπεράνω Κομμάτων να παλέψουμε και να αγωνιστούμε να ΜΗ ΚΛΕΙΣΕΙ η αστυνομική σχολή Ξάνθης!!! Τέρμα στην αδικία, τέρμα στον εμπαιγμό!!!
Κι όσο για τον κύριο Γιαννακίδη, τον καλούμε να λειτουργήσει σαν Περιφερειάρχης κι όχι ως yes men του Στυλιανίδη με τοπικιστικές μίζερες αντιλήψεις... ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ!!!

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ
Ο κυβερνητικές αποφάσεις δε μπορεί να λαμβάνονται
με κριτήριο το .ποιος έχει «μπάρμπα στην Κορώνη»!
Με σκληρές δηλώσεις και αιχμές κατά του Ευριπίδη Στυλιανίδη, αντέδρασε ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός μετά την χθεσινή συνάντηση των Φορέων με τον Υπουργό Επικρατείας κ.Δημήτρη Σταμάτη τονίζοντας ότι, «οι κυβερνητικές αποφάσεις δε μπορεί να λαμβάνονται με κριτήριο το ποιος έχει «μπάρμπα στην Κορώνη»!!!
Πιο αναλυτικά ο βουλευτής Ξάνθης αναφέρει τα παρακάτω:
Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης ανακοίνωσε σήμερα, σε συνάντηση με εκπροσώπους φορέων της Θράκης με θέμα την μεταφορά παράνομων μεταναστών στις Αστυνομικές Σχολές Ξάνθης και Κομοτηνής, ότι οι παράνομοι μετανάστες από την Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής θα μετακινηθούν άμεσα, ενώ στην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης θα παραμείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (ανέφερε 3-4 μήνες ή και περισσότερο εφόσον χρειαστεί).
Επίσης μας ανακοίνωσε ότι οι Αστυνομικές Σχολές Κομοτηνής και Διδυμοτείχου θα λειτουργήσουν για την φετινή περίοδο ως Σχολές Δοκίμων Αστυφυλάκων, η δε Αστυνομική Σχολή Ξάνθης, μετά την απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών (εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί κάποτε!) θα παραμείνει κλειστή.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας σε συνάντηση που είχαμε οι φορείς της Θράκης μαζί του πριν από περίπου ένα μήνα μας ανακοίνωσε ότι η παραμονή των παράνομων μεταναστών και στις δύο Σχολές (Ξάνθης και Κομοτηνής) θα είναι «απολύτως προσωρινή», οι διαβεβαιώσεις δε που είχαμε από τον ίδιο ήταν ότι οι Αστυνομικές Σχολές της Θράκης θα λειτουργήσουν κανονικά μετά την απομάκρυνση των μεταναστών από αυτές, που επρόκειτο να γίνει αρχές Οκτωβρίου.
Το «απολύτως προσωρινό» του κ. Δένδια ίσχυσε τελικά μόνο για την Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής, ενώ εξαιρέθηκε η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης.
Τίθεται πλέον θέμα εμπιστοσύνης των πολιτών της Ξάνθης προς τον κ. Δένδια και την κυβέρνηση, οι οποίοι ανασκευάζουν με ευκολία τις θέσεις τους, με τις πράξεις τους εμπαίζουν την κοινωνία μίας εθνικά ευαίσθητης ακριτικής περιοχής και όπως όλα δείχνουν την σπρώχνουν σε πρωτοφανή αναβρασμό.
Προσωπικά, διαχωρίζω πλήρως τη θέση μου από αυτή την απόφαση, διαμαρτύρομαι απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της χώρας για το έλλειμμα αξιοπιστίας κυβερνητικών στελεχών και βέβαια είναι αυτονόητο ότι πρωτοστατώ στις οργανωμένες κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν από τους φορείς της περιοχής, στο πλευρό των οποίων πάντα βρίσκομαι.
Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι και ιδιαίτερα όσοι διατελούν σε κρίσιμες υπουργικές θέσεις αυτές τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις δε μπορεί να λαμβάνονται με κριτήριο το .ποιος έχει «μπάρμπα στην Κορώνη»!

Γ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ:
Πρωτόγνωρα και απανωτά χτυπήματα στο νομό Ξάνθης!
Ανοίξτε και αυτή τη Σχολή Αστυνομίας κ. Δένδια!
Απαντώντας σε ερώτηση για τη διατήρηση του κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών, με κατάργηση ταυτόχρονα την Σχολή Αστυνομίας, ο πρώην νομάρχης Ξάνθης και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην ΠΑΜΘ, ανέφερε:
«Δεν ανεχόμαστε το κλείσιμο της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης και την μετατροπή της σε κέντρο κράτησης. Είναι λάθος. Πριν από ένα μήνα είχαμε ρητές διαβεβαιώσεις ότι οι λαθρομετανάστες θα μετακινηθούν από την Θράκη και θα λειτουργήσουν οι Σχολές. Τώρα μαθαίνουμε ότι αυτό δεν ισχύει για την Ξάνθη. Εύκολο είναι να χαλάς, δύσκολο να δημιουργείς. Σε περίοδο κρίσης δεν επιτρέπεται να ανοίγονται άσκοπα πολιτικά μέτωπα. Ούτε να διαιρείται η Περιφέρεια και η Θράκη. Την ίδια στιγμή πρωτοφανή και πολλαπλά χτυπήματα δέχεται ο νομός Ξάνθης. Τα τελευταία, πέρα από τις λαθρομετανάστες , είναι:
-το κλείσιμο του ΕΚΑΒ, που σώζει ζωές και με κόπους δημιουργήθηκε το 2010. Κανείς δεν μιλάει.
-Ο ιός του Νείλου πλήττει με δεκάδες κρούσματα την δημόσια υγεία. Τα αργά αντανακλαστικά στο ζήτημα αυτό καταγράφουν ρεκόρ.
-Οι μαθητές των σχολείων δεν μεταφέρονται, αν και αυτό συμβαίνει και σ’ άλλα σημεία.
Πρωτόγνωρα πράγματα σε τόσο λίγο χρόνο… Και δεν φταίει η κρίση. Υπάρχουν ευθύνες… Σοβαρές ευθύνες στη διαχείριση των θεμάτων της περιοχής .Όλα τα ζητήματα της περιφέρειας έχουν την προσοχή μας και την υποστήριξή μας. Όλα , όμως, χρειάζονται όρους περιφερειακής δικαιοσύνης».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »