ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΑΝΘΗΣ:
Αίτημα στην Διεύθυνση Υγείας για άμεσο έλεγχο των συνθηκών υγιεινής στο κέντρο φύλαξης στη Ξάνθη!!!
ΠΟΙΟΙ «ΚΡΥΒΟΥΝ» ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ;
*Υιοθετούν πλήρως την καταγγελία της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Ξάνθης, δεν πείστηκαν από τις δηλώσεις του Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και την έρευνα του Γ. Σιδηρόπουλου...που τα βρήκαν όλα καλά!
-ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΖΕΪΜΠΕΚ - ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ «ΠΕΡΙΕΡΓΗ» ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥΣ!
ΤΙ συμβαίνει τελικά με το Κέντρο Υποδοχής λαθρομεταναστών Ξάνθης; Ποιοι «κρύβουν» την πραγματική αλήθεια και ποιες είναι πραγματικά οι συνθήκες κράτησης και υγιεινής στο Κέντρο, τόσον όσο αφορά τους αστυνομικούς, όσο και τους κρατούμενους;;;
Όποια πάντως κι αν είναι η αλήθεια, χθες οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Ξάνθης, «αδειάζουν» ευθέως τόσο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και τα στελέχη του, όσο και τον δημοσιογράφο Γ. Σιδηρόπουλο στον οποίο επετράπη χωρίς φλας και βίντεο να κάνει... «έρευνα» για τις συνθήκες φύλαξης, καθώς συντάσσονται πλήρως με την καταγγελία της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ και μιλάνε ευθέως για... ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, «ενώ ΣΥΡΙΖΑ και Σιδηρόπουλος τα είχαν βρει όλα... άψογα!!»Χθες οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Ξάνθης κατέθεσαν μάλιστα αίτημα που έγινε δεκτό στην Διεύθυνση Υγιεινής Ξάνθης, ζητώντας άμεσο έλεγχο των συνθηκών υγιεινής στο Κέντρο Φύλαξης στη Ξάνθη!
Με απλά λόγια, υιοθετούν πλήρως την καταγγελία της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Ξάνθης και είναι εμφανές ότι δεν πείστηκαν από τις δηλώσεις του Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και την έρευνα του Γ. Σιδηρόπουλου... που τα βρήκαν όλα πολύ καλά!
-Τώρα ποιοι «κρύβουν» την πραγματική αλήθεια, είναι κάτι στο οποίο εμείς δεν μπορούμε ως εφημερίδα να πάρουμε θέση, μας αρκεί ωστόσο που ΣΥΡΙΖΑ και Σιδηρόπουλος με τη στάση τους, καταξίωσαν τις πρωτοβουλίες Κυβέρνησης-Δένδια...
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΗΝΩΝ»
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΞΑΝΘΗΣ», αναφέρει τα παρακάτω: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23-08-2012
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ν. Ξάνθης «αντικαθιστώντας» για ακόμη μια φορά το κράτος, δίνοντας την πρέπουσα σημασία στην σοβαρή καταγγελία της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Ξάνθης, με την οποία – ούτε λίγο, ούτε πολύ, γίνεται λόγος για υγειονομική βόμβα στο Τ.Δ.Α. Ξάνθης, μάζεψε τις απαραίτητες υπογραφές από πολίτες διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων, με γνώμονα το καλό του τόπου και κατέθεσε αίτημα στην Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε Ξάνθης για άμεσο έλεγχο των συνθηκών υγιεινής στο κέντρο φύλαξης στην Ξάνθη, το οποίο έγινε αποδεκτό.
Ενημερώνουμε τους πολίτες της Ξάνθης ότι αυτό είναι μόνο η αρχή!
Συντονιστική Επιτροπή
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ν.ΞΑΝΘΗΣ
ΤΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΔΗΛΩΝΑΝ ΖΕΪΜΠΕΚ - ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ «ΠΕΡΙΕΡΓΗ» ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΞΑΝΘΗΣ
Δημοσιεύουμε αυτούσιο όλο το ρεπορτάζ αλλά και τις προσωπικές απόψεις του Γιάννη Σιδηρόπουλου μετά την επίσκεψή του εκεί και τι επακριβώς έγραφε για τις συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Κράτησης. ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ XANTHIPRESS.GR ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. ΤΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ
Επιτόπια έρευνα –χωρίς λήψη οπτικού υλικού- πραγματοποίησε το XanthiPress.gr στο εσωτερικό της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης και στους κοιτώνες όπου κρατούνται οι παράνομοι μετανάστες που μεταφέρθηκαν από την Αθήνα.
480 κρατούμενοι σε δύο κοιτώνες, στους οποίους υπό κανονικές συνθήκες διαμένουν Δόκιμοι Αστυφύλακες αντίστοιχου αριθμού, φιλοξενεί η Αστυνομική Σχολή της Ξάνθης. Ο τρίτος κοιτώνας παραμένει κενός, για την περίπτωση που λειτουργήσει έστω με λίγους σπουδαστές το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων ενώ ήδη ολοκληρώνονται τα έργα περίφραξης που εκτελούνται για τη δημιουργία περιμετρικής ζώνης σε κάθε ένα ξεχωριστό κοιτώνα από τους δύο που χρησιμοποιούνται, ώστε σύντομα οι μετανάστες να έχουν δυνατότητα προαυλισμού.
Οι συνθήκες χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα καλές, από άποψη υγιεινής αλλά και σίτισης. Το κέτερινγκ έχουν αναλάβει τρεις εταιρίες που ήδη συνεργάζονται με την ΑΔ Ξάνθης για τη σίτιση των κρατουμένων των κρατητηρίων της Αστυνομίας με τη συνήθη χρέωση των 5,80 ευρώ για 3 γεύματα και τις συνήθεις προδιαγραφές.
ΑΔ Ξάνθης: Καμία μεταδοτική ασθένεια δε σημειώθηκε. Κανένας καυγάς
Από την ΑΔ Ξάνθης διευκρινίζεται ότι καμία μεταδοτική ασθένεια δεν έχει σημειωθεί στη Σχολή της Ξάνθης και ότι οι μετανάστες που κυκλοφορούν στην περιοχή δεν είναι από αυτούς που έχουν μεταχθεί από την Αθήνα, αλλά άλλοι οικονομικοί μετανάστες που βρίσκονται μόνιμα στη χώρα και εργάζονται στην περιοχή. Οι περιπτώσεις προβλημάτων υγείας αντιμετωπίζονται με επίσκεψη στο Νοσοκομείο, εξαρτημένα άτομα έχουν εντοπιστει μόλις δύο , ενώ σύντομα θα υπάρχει και ιατρική φροντίδα όπως και καρτοτηλέφωνα για την επικοινωνία τους.Προβλήματα συμπεριφοράς δεν έχουν σημειωθεί, ούτε εσωτερικών διαφορών η καυγάδων ενώ η σύνθεση κάθε θαλάμου αλλάζει αν κριθεί σκόπιμο για να υπάρχει ομοιογένεια και να μην παρατηρούνται διαφορές. Ο χειρισμός των μεταναστών είναι εύκολος μέχρι στιγμής ενώ περίπτωση απόδρασης δύσκολα μπορεί να υπάρξει λόγω των πολύ αυστηρών μέτρων ασφαλείας. Εκτός των ανδρών της φύλαξης μία δοιμιρία των ΜΑΤ βρίσκεται σε επιφυλακή για την περίπτωση δημιουργίας εσωτερικού επεισοδίου.
Όπως φάνηκε και από τις συζητήσεις που είχαν μετανάστες με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκαν τη Σχολή, ο κάθε ένας κουβάλει μια προσωπική ιστορία, συνηθισμένη ή ασυνήθιστή που τον έκανε να μεταναστεύσει. Το προσωπικό ανησυχεί για τις συνθήκες υγιεινής και επισπεύδεται η μεταφορά κινητής μονάδας υγείας. Τέλος σύντομα θα μεταφερθούν και κοντέινερ για συναντήσεις με δικηγόρους ή άλλους επισκέπτες, που σήμερα δεν είναι δυνατή.
13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ -XANTHIPRESS
Ζεϊμπέκ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αστυνομική Σχολή.
Καλές συνθήκες, κακές πολιτικές
Την Αστυνομική Σχολή της Ξάνθης επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με επικεφαλής το βουλευτή Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ .Το κλιμάκιο στο οποίο συμμετείχαν ο Νίκος Ανταμπούφης, η Βάσω Αγοραστού και ο Ιατρός Δημήτρης Αδαμίδης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής και συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης Γιώργο Γκοδοσίδη και τους υπεύθυνους αξιωματικούς του Κέντρου Φύλαξης.
IΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ!
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησαν με τους υπεύθυνους για την κατάσταση που διαμορφώνεται, είδαν τα έργα που είναι σε εξέλιξη ενώ είχαν συνομιλία και με κρατούμενους για τις συνθηκες που επικρατούν και τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τόσο ο βουλευτής όσο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις συνθήκες που επικρατούν και για τις προσπάθειες που καταβάλει το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης για τη βελτίωση των συνθηκών.Προβληματισμός για την ασφάλεια του προσωπικού της Αστυνομίας
Παράλληλα συζήτησαν και με τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό που έχει αποσπαστεί στην Ξάνθη καθώς δηλώνουν ικανοποιημένοι για τις μέχρι τώρα συνθήκες διαμονής αλλά εκφράζει σοβαρούς προβληματισμούς για θέματα υγεινής κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Επίσης σε ότι αφορά στη στελέχωση, οι αστυνομικοί ζητούν να αντιμετωπιστεί με τη μετάθεση σε οργανικές θέσεις των συναδέλφων τους που κατάγονται από την Ξάνθη και υπηρετούν στα μεγάλα αστικά κέντρα.ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ
Τα προβλήματα εντοπίζονται στην επικοινωνία των κρατουμένων με τους δικούς τους ανθρώπους, κάτι που αντιμετωπίζεται προσωρινά και πρόκειται να λυθεί με την τοποθέτηση καρτοτηλεφώνων στους θαλάμους από τον ΟΤΕ, καθώς επίσης και στα θέματα της Υγείας καθώς η Αστυνομική Διεύθυνση έχει υποβάλλει αίτημα για την εγκατάσταση κινητής μονάδας του Υπουργείου Υγείας για την προληπτική εξέταση όλων των κρατουμένων, κάτι που θα καθυσηχάσει και τους άνδρες της Αστυνομίας που ασκούν τα καθήκοντά τους μέσα στους θαλάμους των παράνομων μεταναστών.Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, υποσχέθηκαν ότι θα υπάρξει τόσο τοπική όσο και κεντρική παρέμβαση προκειμένου να επισπευστεί η εγκατάσταση τηλεφώνων και, κυρίως, να υπάρξει κινητή μονάδα υγείας για να εξασφαλιστεί και το προσωπικό. Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής με τον Ιατρικό Σύλλογο για να αντιμετωπιστεί προσωρινά το ζήτημα, ίσως και με το Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης για την εθελοντική παροχή νομικής ενημέρωσης στους κρατουμένους.
Χ. Ζεϊμπέκ: Μεταθέτουν το προβλημα στην Ξάνθη, δεν έχουν μεταναστευτική πολιτική
Ο Βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Αστυνομικό Διεθυντή για τη συνεργασία, τον συνεχάρη για την αντιμετώπιση που υπάρχει και έκανε λόγο για θετική εικόνα που συνάντησε στο εσωτερικό της Σχολής. Σημείωσε ότι τόσο για το προσωπικό όσο και για τους κρατούμενους υπάρχει ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ, τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζονται ενώ και ο ίδιος θα συμβάλλει στην επίλυσή τους. Για το θέμα της υγιεινής ανέφερε ότι διευκρινίστηκε πως δεν υπάρχουν μεταδοτικές ασθένειες και ότι οι συνθήκες είναι οι ενδεδειγμένες!!!! ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΣΑΣ... ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΝΤΩΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ... ΣΠΕΚΟΥΛΑ!
Ο «Μαχητής» δεν σκοπεύει να υποκαταστήσει ρόλους... ο αναγνώστης έχει την κρίση να κρίνει δικαίους και αδίκους! Ωστόσο όπως φαίνεται από το αίτημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ξάνθης και τις καταγγελίες της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ, σε σχέση με το ρεπορτάζ του Σιδηρόπουλου και του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν τεράστιες διαφορές...που σημαίνει ότι κάποιοι «κάνουν» παιχνίδια ή... κάνουν «σπέκουλα» σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.-Διαβάζετε και κρίνετε αναλόγως... δικαίους και αδίκους!
«Μ»